In 4 pont Főnix Könyvműhely magyar író romantikus steampunk Végtelen horizont Vivien Holloway

Léghajók és kalózok | Vivien Holloway - Végtelen horizont

Becky ​​Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.
Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását.
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához.
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret. 
**************

"Mondták már neked, mennyire idegesítő vagy?" - első mondat

Már nagyon régóta vágytam erre a könyvre, amire csak rátett egy lapáttal, hogy nem is olyan rég megnyertem a kiegészítő novellás könyvecskéjét, a Vérvörös horizontot is. Már mikor először megláttam, hogy megjelenik, úgy éreztem minden megvan benne, amit szeretek.
  • Steampunk ✔
  • Léghajók, gőzgépek ✔
  • Kalózok ✔
  • Belevaló főhősnő - már csak az írónő eddig általam ismert főhősnőiből kiindulva ✔
  • Arrogáns, idegesítő, de ellenállhatatlan főhős ✔
És mindezt meg is kaptam, tényleg, mert a történet érdekes volt, a dinamikája sodort magával - egy részt leszámítva, ahol úgy éreztem kissé leült a sztori - a szereplők a szívemhez nőttek, még ha némelyik nem is tudta levetni magáról a közhelyeket, és mindezt sikerült egy olyan világba belehelyezni, ami nagyon bejött. De. Igen, itt jön az a fránya szócska, amit kissé fáj is idebiggyesztenem, de sajnos muszáj. De mégis semmiből nem kaptam annyit, hogy kielégítő legyen. A könyv végeztével kissé hiányérzetem volt, olyan kaptam is meg nem is érzést hagyott maga után. Olyan érzésem volt, mintha a könyv egy fanservice lenne, összeszedve mindent, amiért személy szerint odáig vagyok és tényleg csak pipálgatás szintjén futnánk rajtuk végig. Hát igen, valljuk be, kissé csalódott vagyok. Főleg mert éreztem én az egész könyv alatt, hogy mennyire szeretettel bánt az írónő ezzel a regénnyel, én viszont valahogy képtelen voltam ennyire megszeretni.

"...minden valamire való szobában vannak könyvek, tehát könyvespolcok is."

Talán az is rátett egy lapáttal, hogy nagyon kiszámítható volt a regény, abban a pillanatban, hogy kaptunk egy új információt azonnal tudat, hogy milyen célt fog szolgálni a sztoriban később. Így az izgalomfaktor elég alapszinten maradt végig, pedig jó pár léghajós csatajelent volt a sztoriban. Kár érte, főleg mert úgy érzem én vagyok most túl finnyás kedvemben. Na jó, ez most kicsit negatívra sikeredett a végére, nem elvenni akarom tőle kedveteket, mert megéri elolvasni.

"– A lelkiismeret szar dolog – jegyezte meg nagy bölcsen. – Ha van, csak problémát okoz, ha nincs, állatot csinál belőled."

*************
4/5

Kiegészítő füzetecske
Borító: 5/5 - nagyon szeretem
Történet: 4/5
Megvalósítás: 4/5  
Karakterek: 4/5
Kedvenc karakter: Nick, Duke, Becky

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 428.o.
Műfaj: steampunk
Molyos átlag: 91%
A képek a Pinterestről származnak
Az írónő további művei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése