In Top Ten Tuesday

Top 10 | Amit idén mindenképp

Eléggé el vagyok maradva az évzáró posztokkal, pedig jó pár ötletem van ezzel kapcsolatban. Mindenesetre reményeim szerint még ebben a hónapban kaptok egy pár évösszegzős posztot. Addig is jöjjenek az előre tekintő gondolatok. ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy milyen könyveket is szeretnék elolvasni az új évben. Ezekből pedig csináltam egy Top 10-es listát, amit mindenképp akarok. Az én kis drágaságaim lesznek. Muhaha.

A The Mirror Empire (A Tükörbirodalom) című regénnyel már egy ideje szemezek és kellően megmozgatta a fantáziám ahhoz is, hogy be akarjam tenni a Jó lenne, ha... rovatba. De mielőtt még erre sor kerülhetett volna, jött a hír, miszerint idén ki fogja adni a Delta Vision kiadó - persze nem mintha panaszkodnék, hogy nem kerülhet be a rovatba, sőt jó érzés, hogy ennyire egy rugóra jár az agyam a kiadóval. Szóval már alig várom ezt a regényt magyarul, mindenképp a polcomon akarom látni ezt a szépséget.

A Delta Vision kiadónál és a felettébb jó híreknél maradva, idén folytatódik az Úri csirkefogók sorozat, ami sajnos annak idején az első rész - Locke Lamora hazugságai -  kiadása után kaszát kapott idehaza az Alexandra kiadónál. Pedig odáig voltam az első részért és próbáltam mindenkit buzdítani arra, hogy olvassák, mert megéri. És úgy tűnik az imáim meghallgattatottak, vagy képzeljetek ide bármi hasonló frázist, nem különösebben érdekel miért, csak hogy jön.

Volt már szó nem is olyan rég itt a blogon arról, hogy milyen tervei vannak az Agave kiadónak az újévre és már akkor biztos voltam benne, hogy mindenképp olvasni akarom Neil Gaiman új könyvét. Azóta már a magyar borító, a fülszöveg és a megjelenési dátum (február 7.) is napvilágot látott.

Ezt a könyvet is már angolul kinéztem magamnak és szerencsére és az Európa kiadónak hála akár magyarul is elolvashatom most már. Sőt, Az oroszlán vallomására nem kell várnia az érdeklődőknek, mert már megjelent. Nagyon érdekesnek tűnik és külön örülök, hogy ennyiféle kultúrába enged bepillantást a kiadó kínálata és ahogy nézem egyre színesebb lesz a választék, úgyhogy érdemes nézelődni náluk, ha újdonságra vágytok. Ilyen ínyencség számomra még az Amit sohase mondtam el, ami szintén kívánságlistás. Nem mellesleg milyen jó neve van már az írónak - Celeste Ng.

Persze ott vannak a sorozatok folytatásai is, amiket mindenképp akarok, ilyen például A Tüskék és rózsák udvara 3. része, A Court of Wings and Ruin, vagy az írónő másik sorozata, az Üvegtrón zárókötete is. De alig várom már a Kate Daniels sorozat 10. és egyben zárókötetét is, aminek sajna még címe sincs közzétéve. Hiányozni fog ez a világ is, amikor búcsút kell vennem tőle. Szerencséje van azoknak, akik magyarul olvassák és még csak az első résznél tartanak - még van 9 kurva jó rész előttük. 

De ha már Ilona Andrews könyveinél tartunk, idén érkezik végre a Burn for Me következő része. 2 év. 2 év! Mégis mi ez? Már egy évet is nehéz várni, de mi az, hogy két év várakozási idő van két rész között. Patrick Rothfuss vagy G. R. R. Martint már ne is emlegessük, mert felmegy bennem a pumpa. 

Ben H. Winters neve már ismerős lehet idehaza is a nyomozós sorozata kapcsán, de ez az a könyve, ami igazán felkeltette az érdeklődésem. Egy olyan, napjainkban játszódó Amerikába kalauzolja az olvasót, ahol a polgárháború sosem történt meg és négy államban mindmáig legális a rabszolgatartás. A főszereplő ráadásul egy színesbőrű fejvadász, aki elszökött rabszolgák megtalálásából él.
 
A Gabo kiadó is elkezdte csöpögtetni a híreket a megjelenésekről és a Papírmágus egy ezek közül a tervek közül. Már angolul felfigyeltem rá, megfogott az egyedisége, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeim. 

De nem csak a Papírmágus fogott meg a Gabo kiadó tervei közül. Kormorán Baru, az áruló meglehetősen pozitív fogadtatást tudhatott be magának és nem csak nagyszerű fantasyként, de igényes nyelvezetével is kitűnik társai közül. 

A névváltozáson átesett Árnyak és jelek Veronica Roth új sorozatának nyitókötete is 2017-ben jelenik meg. Elég érdekes viszonyban állok az írónővel, na meg a Divergent sorozatával, de egy esélyt adok neki. Ráadásul ha január 17-ig megrendelitek a kiadó honlapján, megkapjátok a Beavatott trilógia epilógusát is.

Ez lett volna az idén mindenképpen listám, persze ennél jóval hosszabb, ez csak a jéghegy csúcsa. Nektek mik vannak ezen a listán? Vagy éppen miről szeretnétek látni a véleményem itt a blogon? 
 
 


 >

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Nagyon impozáns a lista, amelynek több tétele felé magam is kacsingatok. Scott Lynch sorozatának folytatásáról szóló hírt olvasva egyenesen sikítozásban törtem ki. Imádtam az első részt. Mondjuk a legtöbb, általad angolul olvasott sorozatot leginkább magyarul szeretném a polcomon látni (pl.: Kate Daniels és Ilona Andrews további regényei).

  Arról ne is beszéljünk, hogy miket akarok olvasni az idén, mert annyi jó könyvem van itthon, hogy választani sem tudok belőlük. :)

  Amik viszont még nem jelentek meg, de nagyon várom, azok a következők:
  - Dennis Lehane-től Az éjszaka törvénye, mert annyira imádom a pasi stílusát és annyira régen jelent meg új Lehane regény magyarul. De január 20-án végre megtörténik. :)
  - Nagyon várom Brandon Sanderson regényeit, mert ha végre megjelennek, akkor nekiugorhatok az előzményeknek és kis kihagyásokkal ugyan, de lenyomhatom a trilógiákat.
  - Jack Campbell Az elveszett flotta sorozatának 2. részéért is remeg a kezem. Szerencsére nem kell sokáig várni a megjelenésre sem.
  - Amit nagyon szeretnék, de nem látok rá esélyt, az Laini Taylortól a Dreams of Gods and Monsters. Pedig annyira gyönyörű az a történet, az egész trilógia.
  - Jó lenne idén Nalini Singh-t is olvasni magyarul és nem mondanék nemet Anne Bishop Mások sorozatának folytatására sem.
  És még hosszan sorolhatnám, de szerintem ennyi bőven elég lesz belőlem. :D

  VálaszTörlés
 2. Hát igen az lenne a legjobb, ha én is magyarul tudnám olvasni a sorozatokat, de pl Kate Daniels 10. részéhez csöppet le vagyunk maradva :D Bár már az is nagy szó, hogy egyáltalán elkezdték magyarul is kiadni.

  Az éjszaka törvényével én is éppen most szemeztem, mert összeállítottam a 2017-es adaptációkat és ugye ebből is lesz film.

  Gondolkoztam is rajta, hogy belerakom a Vakmerőt (Campbell) is a listába, de egyelőre én még az első részéért ácsingózok.

  Taylor és Nalini könyveit meg ne is említsd. A Dreams of Gods and Monstert én nagyon szerettem, jó lett volna magyarul is olvasni. Nalinire elvileg lenne esély, a KMK ígérgeti, bár azért majd hiszem, ha látom.

  A Vörös betűkkel-nek meg szerintem lesz idén folytatása, mert elég népszerű lett az első része. Ráadásul pont most fejeztem be angolul és nagyon jó:)

  VálaszTörlés