In 3.5 pont Ad Librum magyar író önálló realisztikus romantikus V. Kiss Orsolya

V. Kiss Orsolya - A herceg fekete lovon érkezett

Janka a csinos, 31 éves pincérnő leghőbb vágya, hogy belépjen életébe a nagy szerelem. Amikor megismerkedik Dáviddal, a híres énekessel, úgy érzi, benne megtalálta azt, akit mindig is keresett. Kapcsolatuk mégsem alakul felhőtlenül, bármilyen szenvedélyesen szerelmes is a popsztárba. Ahogy egyre jobban megismeri Dávidot, kiderül a férfi sötét oldala. Janka azonban nem tud tőle elszakadni…
A könyv arra keresi a választ, hogy milyen egy bántalmazó férfi és egy bántalmazói kapcsolat. Hogyan lehet egy ilyen kapcsolaton túljutni és önmagunkra találni annak ellenére, hogy képtelennek érezzük magunkat az elszakadásra? Hogyan lehet egy fájdalmas kapcsolaton túl is újra boldognak lenni?
*************** 
"Legyen úgy, ahogy ő szeretné."

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lenne ha találkoznál egy gazdag, híres, dögös, playboy pasival, akit a te szerelmed fog megváltoztatni? Vagy esetleg azon méláztál el, hogy milyen is lenne a valóéletben egy olyan pasi mellett, mint Mr. Grey (és társai, ide tetszés szerint illesz be egy nevet a sablonok közül)? Akkor ezt a könyvet neked írták. 

Ugyanis ez a könyv nem a mesék birodalmába kalauzol el, ahol a szerelem mindent megold, nem azt mutatja be, hogy a megfelelő nőért a pasi teljesen kifordul a korábbi énjéből. Nem itt bemutatja, milyen az, amikor egy manipulatív, beképzelt sztárba szeretsz bele, aki a tulajdonának tekint. Megmutatja mivel jár, ha mindent föladsz a szerelmedért, még saját magad is. Végigkövetheted a folyamatot, mikor csapdába kerülsz egy kapcsolatban, pedig már az elején is láttad az intő jeleket, de te annyira akarsz egy kapcsolatot már, olyan magányos vagy, hogy ezeket figyelmen kívül hagyod. És arra is rávilágít, hogy néha te állsz a saját vágyaid teljesítése útjába. Amikor annyira elképzeltél magadnak egy boldog életet és te annyira ragaszkodsz ehhez a képhez, hogy nem veszed észre azt ami az orrod előtt van, mert az eltér az álomképtől. 

Tetszett a könyv témája, és nagyon is aktuálisnak érzem, hogy erről beszéljünk. Mert az egy dolog, hogy ha csak szórakozásként elolvasod a szürke és társait, esetleg elmerengsz rajta milyen is lenne ez a valóságban. Az már más tészta, ha ezt a példának veszed és a való életben is végbe akarod vinni. Mert az élet nem egy tündérmese. Biztos vannak kivételek, de azért a szerelem nem old meg mindent és legfőképp az a kapcsolat nem túl működőképes, ahol arra vársz, hogy a párod teljesen átalakuljon melletted. Persze összecsiszolódások kellenek, de azt ne várja el senki, hogy teljesen megváltozik a másik. Mert ez egyrészt régen rossz, másrészt meg ilyen nincs. Esetleg megjátssza a kedvedért, de ez meg nem megoldás. Szóval örültem, hogy erről szólt a könyv. És szépen végigment ennek a kapcsolatnak a fázisain. 

Viszont nekem valahogy az egész kevés volt. Ez a könyv még ezzel a témával is inkább aranyos, mint bármi más. Meg nagyon rövid, így csak a felszínt kapargatjuk. Habár még így is elég összetett, lehet több mondanivalóval találkoztam ebben a pár száz oldalban, mint némelyik 400+ regény esetében. Én mindenesetre valami komolyabbra vártam - bár ez lehet már az én problémám, lehet túl sok durvább könyvet olvastam mostanában. Bár azért a végén az a jelenet elég "durva" volt.  A legvége meg igazán tökéletes volt. 

"Most jött rá, hogy képes arra, hogy a kezébe vegye saját életének az irányítását. Megteremtheti magának azt, amit szeretne. Nem kell egy férfi, hogy őt megmenthesse. Majd megmenti ő saját magát. Ő nem Csipkerózsika vagy Hamupipőke, aki arra vár, hogy a herceg a kezét nyújtsa, és felemelje magához, ezzel véget vetve szenvedéseinek."

Szerettem, hogy ennyire magyar volt, itt játszódott, így minden további nélkül beleélheti magát bárki Janka szerepébe. Tetszett, hogy a mellékszereplőknek is volt történetük, hagyott nekik is az írónő valamennyi teret. És én az elejétől odáig voltam a szakácsért. Hiába, imádok enne és imádom ha a pasi tud főzni. Szóval megéri elolvasni már csak a témája és a magyar vonatkozása miatt is. 

*************
3,5/5

Borító: 5/5 - nagyon tetszik, mind a borító, mind pedig a címe
Történet: 3,5/5
Megvalósítás: 4/5  
Karakterek: 4,5/5
Kedvenc karakter: A szakács

Kiadó: Ad Librum
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 180.o.
Műfaj: realisztikus
Molyos átlag: - még nincs elég értékelés hozzá
A képek a Pinterestről származnak.

Az olvasás lehetőségét köszönöm az Ad Librum kiadónak!>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése