In jó lenne ha

Jó lenne, ha... | Egy érdekes fantasy trilógia

Még a molyon futottam össze egy egészen magával ragadó értékeléssel Norotól a mostani választottam harmadik részéről, aminek hála nem bírtam megállni és utána olvastam egy kicsit ennek a bizonyos fantasy trilógiának. Aztán meg elkapott a gépszíj, hogy ezt én akarom, de nagyon. Lehetőleg minél előbb. Sőt, szeretném ha magyarul is megjelenne. Szóval azt hiszem ennek a posztnak a főszereplője KO-val kiütötte a többi jelöltemet, amit eddig tervezgettem, úgyhogy nekik még várniuk kell.
Ja, hogy még nem mondtam melyik könyvről is van szó?
A könyv(ek):
Chris Willrich - Gaunt and Bone trilógiája, melynek az első része a The Scroll of Years

✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷
Persimmon Gaunt és Imago Bone partnerek - mind a magánéletükben, mind pedig a bűnben. Persimmon Gaunt egy tehetős családból származó költő, aki keresi a kalandot, míg Imago egy tolvaj, immár kilenc évtizede, aki kettős átkot hordoz, aminek köszönhetően majdnem hetven éve nem öregszik. Együtt, a közös kalandvágyuktól hajtva, olyan helyeket láttak kalandjaik során, amik jobb lett volna, ha rejtve maradnak. De most kénytelenek menekülni a világ végére a legfélelmetesebb orgyilkospárossal a sarkukban, miközben Persimmon terhes. De soha nem minden az, aminek látszik, és ez is csak a kezdete egy piszkos kalandnak - ami mágikus tekercsekkel, tolvajbandákkal és nyugati és keleti sárkányokkal lesz teljes.
(Saját fordításszerűség)
✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷✷

 
A sorozat:

Chris Willrich - Gaunt and Bone (lezárult)
1. The Scroll of Years
2. The Silk Map
3. The Chart of Tomorrows

Eddig még nem jelent meg magyarul rész a sorozatból.
Gondolataim róla:
Ez egy kalandozós, sword & sorcery-féle fantasy, de mégse mondanám rá, hogy tipikus, mert egyrészről a főhősök kénytelenek a távol-keletre menekülni, szóval fel lesz turbózva a történet jelentős keleti háttértörténettel és hangulattal, na és nem is a páros megismerkedésének a szintjéről kezdődik a sztori, hisz már terhes Persimmon. A fülszöveg szerint Brent Weeks és China Miaville találkozásának a gyermeke ez a történet, de nekem inkább a Riyria-krónikái ugrott be róla. Mindenesetre az én figyelmemet nagyon felkeltette és előbb utóbb sort kerítek rá. Már csak abban reménykedek, hogy valamelyik kiadónak is felkelti a figyelmét és erre az olvasásra magyarul kerül majd sor.

Van olyan regény, ami szeretnéd, hogy megjelenne magyarul? Ne tartsd magadban, és oszd meg a többiekkel is. Minél nagyobb figyelmet kap egy regény, annál nagyobb rá az esély, hogy esetleg felkelti egy kiadó figyelmét. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése