In 5 pont erotikus fantasy Halhatatlanok alkonyat után Kresley Cole paranormális romantika Ulpius-ház

Az évezredes szerelmi átok | Kresley Cole - Álmok sötét harcosa

Halhatatlanok alkonyat után #11


A férfi megesküdött, hogy visszatér a valkűrért…
Ádáz Aidant meggyilkolták, mielőtt feleségül vehette volna Ragyogó Regint. A hadúr az örökkévalóságon keresztül keresi kedvesét, más-más személyiségként születik újra, de a múlt emlékei nélkül.
A valkűr várja a visszatértét…
Mihelyt Regin találkozik Declan Chase-zel, a brutális kelta katonával, azonnal felismeri benne a büszke hadúr reinkarnációját. De Declan fogságba ejti őt, mert minden halhatatlanon bosszút akar állni – és fogalma sincs, hogy ő is a világukhoz tartozik.
Vágy, mely erősebb a halálnál…
Minden újjászületésnek ára van, Aidannek az a sorsa, hogy meghaljon, mihelyt visszaemlékszik a múltjára. Vajon Regin kész felébreszteni régi szenvedélyük emlékét, hogy megmeneküljön Declan kínzásától – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy újra elveszíti az egyetlen férfit, akit valaha is szeretett?
******************* 

"Halld hát! Hallgasd a mesét Ádáz Aiden és Ragyogó Reginleit legendáját, a szerelmespárét, akiket összekötött, de meg is átkozott a sors."
 
De rég olvastam már Cole-tól! Nem is gondoltam, hogy ennyire hiányzott.
Évekkel ezelőtt olvastam az utolsó részt, mégis meglepődve tapasztaltam, hogy tisztán emlékszem a az eddig történetekre és úgy vettem fel a sztori fonalát, mintha tegnap engedtem volna el. Őszintén bevallva, nem véletlenül húztam én ennyi ideig ennek a résznek az olvasását, mert kissé tartottam tőle. Nem tudtam elképzelni, hogy tudja majd megoldani az írónő, hogy ne akasszon ki az egész helyzet és elérje, hogy ne akarjam megfojtani egy kanál vízben Chaset. És nagyon nem akartam csalódni, mert jó régóta vártam már Regin könyvére. De nem kellett volna aggódnom, mert remekül tálalta a sztorit és bármilyen hihetetlen is így utólag leírva, de nem hagyott maga után keserű szájízt. 

"Bármi is az ok, Reginleit a mai napig vár.
És Aiden a mai napig visszatér."

Nagyon tetszett, hogy egészen különleges kötete lett ez a regény a sorozatnak, mert alapvetően speciális az alapja is. Emlékszem, hogy a sorozat elején, mikor egymás után olvastam a részeket, volt egy időszak, mikor megcsömörlöttem tőlük, mert úgy éreztem, hogy ugyanarra a kaptafára építi fel az írónő a sztoriját. Na, erre a kötetre ezt messze nem lehet ráfogni! Sokáig eszméletlen ellenszenves volt Chase, ugyanakkor meg sajnáltam az átélt tragédiákért, valamint egy jó adag kíváncsiság is hajtott, hogy megismerhessem a titkait, szóval meglehetősen ambivalens érzelmeket váltott ki. Nem csak Regint, de engem is meg kellett nyernie magának, habár én messze nem olyan gyorsan bocsátottam meg neki, mint a leányzó. De mégis a végére azon kaptam magam, hogy szeretem ezt az elcseszett keltát és örülök a boldogságuknak. Regint is bírtam, habár kissé mást kaptam tőle, mint amire számítottam az eddigi részek alapján. 

Sok kérdésre választ kaptam a rend ügyében, most már nem éreztem olyan abszurdnak az egész szituációt, mint azt az előző részben tettem. Bár érzem én, hogy még mindig vannak titkok a mélyben. Tetszett, hogy a legutolsó részek, mind a rend szigetén történteket mesélik el, más-más szemszögből így kibővítve ezt az eseményt. Szépen összefűződött az eddig megismert szálakkal Regin és az ő berserkere tragikus szerelmi története is. A kedvencem még mindig Nix, az apró bepillantásokból látszik, hogy milyen szinten is befolyásolja a halhatatlanok életét és milyen döntéseket kénytelen meghozni. Na és ott van Lothaire! Alig várom már ennek a seggfejnek a könyvét, egyszerűen imádom. Ebben a részben is bebizonyosodott, hogy milyen jó érzékkel kelti fel az olvasók figyelmét a következő kötetek szereplőire az írónő, milyen könnyedén eléri, hogy megszeressem a mellékszereplőket is és kíváncsi legyek rájuk.

Imádtam visszatérni ebbe a világba, újra találkozni régi kedvenceimmel és egyúttal újakat is szerezni. Még több lényt ismerhettünk meg, egyre jobban tágul ez a világ a szemem előtt, egyre jobban összegabalyodnak a szálak, a kapcsolatok bonyolódnak, hogy valami igazán nagyszabású finálé felé robogjunk. És külön megnyugvás, hogy ennyi év elteltével is töretlen a rajongásom az írónő iránt, holott elég sokat változott az ízlésem. De Cole nem hagyott cserben. 

*************
5/5


Borító: 4/5 - meglepően tűrhető
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Nix

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 526.o.
Fordító: Medgyesi Csilla
Műfaj: paranormális romantika
Eredeti címe: Dreams of a Dark Warrior
Goodreads-es átlag: 4.4
Molyos átlag: 94%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése