In 4.5 pont angol erotikus fantasy Halhatatlanok alkonyat után Kresley Cole LMBT novella paranormális romantika The Dacians Valkyrie Press

Kötelező LMBTQ regény | Kresley Cole - Shadow's Seduction (Az Árny csábítása)

Halhatatlanok alkonyat után #17

The Dacians #2


A night of debauchery
Prince Mirceo Daciano and his new friend Caspion the Tracker comb the streets of Dacia, drunkenly seeking out pleasures of the flesh. In what should have been a typical night, they coax a bevy of nymphs to bed. To impress their females, the demon and the vampire kiss on a dare.

Changes them forever
Once they finally break away from their soul-searing kiss, they find themselves alone—and shaken. Had they imagined their explosive chemistry? Obstacles—ranging from a death sentence, to exile on a war-torn dimension—threaten to destroy their lives, much less the vulnerable promise in that one kiss.

How long can they resist the fire that blazes between them?
Even if Mirceo can accept Caspion as his fated mate, the sensual vampire still must convince the stubborn demon that their bond is forever. And any royal Dacian union must receive the blessing of King Lothaire, an unpredictable and savage killer. . . .

***************

Ez egy több szempontból is különleges kötete a sorozatnak. Egyrészt egy nyúlfarknyi kis novelláról van szó, ami a The Dacians sorozat 2. része az Árnyak hercege című kötetet követve, másrészről egy LMBTQ regényről van szó, azaz Mirceo Daciano és Caspion egymásra találását meséli el nekünk az írónő. És akkor el is érkeztünk a poszt címéhez, ami követel egy kis magyarázatot. Aki csak olvassa a blogot, az tisztában van vele, hogy nem ez az első és biztos, hogy nem is az utolsó M&M regény, amit olvastam. Ugyanakkor úgy látom felütötte a fejét egy trend, mintha kötelező lenne írniuk a romantikus szerzőknek egy-egy ilyen témájú könyvet is a sorozatukba - lásd Ward. Na nem panaszkodom, mert nagyon szerettem ezt a részt, de azzal, hogy kötelezőnek tűnik ez a választás persze lehet tévedek az író részéről, számomra veszít valamennyit a varázsából.


A sztori szorosan kacsolódik az Árnyak hercege (Shadow's Claim) történetéhez, ugyanis megismerhetjük Caspion indokát arra, hogy miért is menekült el a Dákoktól, aminek következtében elkezdte üldözni Trehan, - ugye ez volt annak a kötetnek a kiindulópontja - valamint végigviszi azt is, hogy mi történt a megalázó veresége után. Éppen ezért szerintem érdemesebb elolvasni rögtön az Árnyak hercege után ezt a kötetet, mikor még frissek az emlékek, mint a HAU sorozat 17. részeként, mert nem spoilerezi el a 15. és 16. részt. Persze a magyar megjelenéséről nem tudok semmit, szóval aki nem tud angolul, annak lehet éveket kell még várnia rá.

Mirceo
Kezdjük is a szereplőkkel, mert a világról ennyi kötet után már nem nagyon tudnék újat mondani, meg annyira rövid sztoriról van szó, hogy a karaktereken kívül nem foglalkozik semmi mással. Mirceora első feltűnése óta - Lothaire - kíváncsi vagyok és azt kell mondanom kellemes meglepetés volt az ismeretségem vele. Imádtam, hogy ilyen akaratos, önfejű, nagyszájú, fiatal, időnként vak, máskor meg túlságosan is éleslátású, megveszekedett csábító, a hedonizmus minden jellegzetességével, igazi Dacian vámpír. Vele szemben meg ott van ugye Caspion, aki tökéletes ellenpólusa a hercegnek. Azt kell mondjam, hogy nem különösebben lopta be magát a szívembe, mikor megismertem, mint Bettina legjobb barátja és ez nagyon sokat nem változott így a novella végére se. Szimpatikusabb lett, de azért megcsapkodtam volna egy székkel vagy péklapáttal, mikor a saját önérzete miatt bántotta Mirceot. De ettől függetlenül imádtam olvasni a kis macska-egér játékuk és kifejezetten édesek voltak együtt. Bár azt nem értem, hogy miért kellett erőltetni ennyire, hogy Caspion ennyivel idősebbé váljon a hercegnél - ami utána sokszor ki is volt hangsúlyozva.

Caspion
Lothaire is feltűnik, ha már a Dákokról van szó és örülök, hogy megint tündökölt ebben az őrült seggfej titulusban, amiért egyszerre imádom és utálom. Olyan jót röhögtem, mikor végül kiderült miért is van kiakadva Mirceo párválasztásán. A könyv vége meg kifejezetten kicsinált, annyira olvastam volna még tovább is. 

Ez az a sorozat nálam, amit nem kell túlságosan komolyan venni, hallatlanul szórakoztató, nem mellesleg jó adag nosztalgiafaktor is közrejátszik a lelkesedésemben. Persze látom a hibáit, időnként felszínes, időnként kissé butuska, a valóságtól teljesen elrugaszkodott - de pont ez a bája. Imádom ezt a világot az őrült, sokszínű, halhatatlan szereplőivel és ezer szálon összegabalyodó életükkel együtt, a viharos egymásra találásaikkal megfejelve. Kár lenne lemaradni erről a sorozatról, ha szereted a pararománcokat és a jó kalandokat.

U.i.: A falak védelmében: Kezd kissé nevetségessé válni, hogy minden egyes alfahím úgy fejezi ki a dühét, hogy a falat püföli. Mit ártott az nekik? Lehet össze kéne állniuk és alapítani egy épületbontó céget. Főleg Lothairenek. Ő lehetne a vezetőjük - mit neki királynak lenni - az Enemy of Walls. Ez lehetne az ő új végjátéka. Vagy lehet nekem kéne kőművesnek beállnom a halhatatlanokhoz, jó kis pénzt összeszedhetnék minden egyes pár egymásra találása közben.

*************
4,5/5

Következő rész
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Mirceo

Kiadó: Valkyrie Press
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 160.o.
Műfaj: paranormális romantika
Goodreads-es átlag: 3.92
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése