In 5 pont angol erotikus fantasy Halhatatlanok alkonyat után Kresley Cole paranormális romantika Pocket Books The Dacians

Kresley Cole - Shadow's Claim (Árnyak Hercege)

Halhatatlanok alkonyat után #13

The Dacians#1 


A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.
A LÁNY KIT SZERET?
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt.
CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy.
(A magyar kiadás fülszövege)
********************* 

Bizony, a szemfülesek jól láthatják, hogy egyhuzamban ez a 3. rész, amit elolvastam a sorozatból. Mit szépítsek rajta, megint rendesen ráfüggtem erre a világra. Olyannyira, hogy bár nemrég jelent meg magyarul ez a rész - hála az Athenaeum kiadónak - de nem tudtam kivárni és elolvastam angolul. Ráadásul különleges könyvről van szó, mert ez egyben Lothaire könyvében megismert Daciansekkel (Dacianók) foglalkozó sorozat első része is. Na, de nézzük is hogy teljesített.

“You’re arrogant.”
“I’m Dacian. You can’t have one without the other.”

Őszintén bevallva, az elején kissé morcos voltam, hogy Trehan, az Árnyak Hercege került főszerepbe, miközben csak az előző részben tűnt fel. Én meg vagy 30 másik szereplőről olvastam volna már inkább. De nem tartott sokáig szerencsére ez a mérgelődés részemről, mert elképesztő ez a pasi. Levett a lábamról rendesen. Persze volt mikor jól képen töröltem volna, de az az állhatatos kitartás, a makacs őszinteség és hűség, na meg az aprólékos tervezés, ahogy szép lassan meghódította az aráját, azt öröm volt végigkövetni. Tetszett - főleg Lothaire után - hogy itt nem vesztette el a fejét a főhős minden második oldalon, - szegény, ártatlanul bántalmazott falak, most megmenekültek - viszont amikor végül megtörtént, akkor kő kövön nem maradt. Bettina is érdekes karakter lett a végére, élvezem, hogy ennyire más személyiségeket ismerhetek meg a sorozat előrehaladtával. Elég morcos lennék, ha mindannyian egy kaptafára épülnének. Persze vannak alaphasonlóságok - Cole szereti az erős női jellemet, ez hol fizikálisan is, hol csupán személyiségben jelenik meg, a macsó hímeket, a kotnyeles barátokat és rokonokat, na meg imádja szenvedtetni a szereplőit a happy end előtt. A sorozat előrehaladtával úgy érzem egyre kegyetlenebbül bánik velük - na nem mintha panaszkodnék. A mellészereplők most is nagyon érdekes voltak, a kedvencem a perverz fantom Salem volt, de legnagyobb örömömre azért régi szereplők is színre léptek picit.


Örültem, hogy teljesen más díszletet kapott ez a regény, mint az előző részek: a haláldémonok nem tudom, hogy fordították magyarra középkori világa, a lovagi torna, a kegyetlen, de a maga módján törődő keresztanya, na meg a Dacianek mind mind felkeltette a kíváncsiságom. Mindezek tetejébe pedig külön öröm volt most egy kicsit a másik oldal ténykedéseibe is beleláthattunk. Vagy mégse? Ki tudja mi lesz, ha Nix színre lép - még ha csak közvetett módon is. És mindenre fel kell készülni, hisz nyakunkon az örökösödés!

„La Dorada risen. Happy Accession.”

U.i.: Lehetne már egy olyan rész, ahol a pár női tagja érzi a köteléket, a sors által neki rendelt társat - nevezhetjük ezt bárhogy, nekem mindegy melyik fajról lenne szó - és neki kell meggyőzni a pasit erről. Persze tudom én, hogy ez a sorozat elsősorban nőknek szól és ez a felállás sokkal megnyerőbb, de kíváncsi lennék mit tudna alkotni fordított felállásban Cole. Csak a változatosság kedvééért.

*************
5/5

Következő rész
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Trehan, Salem

Kiadó: Pocket Books - magyarul Athenaeum
Kiadás éve: 2012 - magyarul 2017
Oldalszám: 496.o.
Műfaj: paranormális romantika
Goodreads-es átlag: 4.29
Molyos átlag: 86%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése