In 5* pont Ace angol fantasy Ilona Andrews Kate Daniels

Ilona Andrews - Magic Binds | Kate Daniels #9

Kate Daniels #9


Mercenary Kate Daniels knows all too well that magic in post-Shift Atlanta is a dangerous business. But nothing she’s faced could have prepared her for this…
Kate and the former Beast Lord Curran Lennart are finally making their relationship official. But there are some steep obstacles standing in the way of their walk to the altar…
Kate’s father, Roland, has kidnapped the demigod Saiman and is slowly bleeding him dry in his never-ending bid for power. A Witch Oracle has predicted that if Kate marries the man she loves, Atlanta will burn and she will lose him forever. And the only person Kate can ask for help is long dead.
The odds are impossible. The future is grim. But Kate Daniels has never been one to play by the rules…
***********************

OMG! Még nem igazán sikerült felfognom, hogy milyen fantasztikus egy menetet nyújtott ez a regény. Jelen pillanatban teljesen fangirl üzemmódba kapcsolt az agyam és random kisüléseken kívül nem igazán képes semmi mást produkálni. Ilyen közel a fináléhoz mindig nosztalgikus hangulatba kerülök és végigveszem milyen utat is tettünk meg eddig a sorozat folyamán. De gyerekek, még milyen utazás volt ez! Álmomban se képzeltem volna az első rész elolvasása után, hogy egyszer ilyen magasságukban fogunk járni - mind minőségileg, mind az én érzelmeimet tekintve. Az egyik legkedvencebb urban fantasy sorozatommá nőtte ki magát ez a sokszínű karaktereket felvonultató felejthetetlen világ. 
– People must be led.
– People must be free.
Egy esküvő egy nő életében fontos esemény, a készülődés, a ruhaválasztás, a virágok és minden apróság megtervezése. De nem akkor, ha az a bizonyos nő Kate Daniels, akinek két héttel az esküvője előtt ez a legkisebb problémája. Ugyanis meg kell mentenie Atlantát a pusztulástól, leendő férjét és még meg sem született fiát pedig a haláltól hála szerető, megalomán édesapjának. Szinte lélegezni se nagyon volt időnk, versenyfutás volt ez az idővel, hogy megakadályozza Kate a jóslat beteljesedését, miközben a saját mágiája által generált gondolatok ellen is harcolnia kellett, hogy megőrizhesse önmagát és ne váljon apja árnyékává. Én pedig az első mondatoktól kezdve imádtam az egészet. Nagyon epic volt ez a rész és tényleg minden nyalánkságot felvonultattak az írók, amit csak egy fantasy rajongó kívánhat. Sok titokra fény derült, több korábbi kérdésemre is választ kaptam, szóval már tényleg a finálé felé tartunk. És a jelenlegi helyzetből adódóan biztos, hogy eszméletlen lesz!

A világról és a karakterekről sok újat már nem lehet mondani ennyi rész után, meg már áradoztam is róla egy sort korábban. Viszont külön ki kell emelnem Roland karakterét - ne értsetek félre, nem vagyok pszichopata, a könyv lapjain viszont érdekes - kiráz a hideg milyen összetett személyiséget volt képes megalkotni neki az írópáros és valami elborzadt gyönyörrel követem nyomon a lépéseit.  Ugyanakkor Jimet, a jelenlegi Beast Lordot* továbbra se szeretem. Alapvetően jó a karaktere, teljesen a személyiségének megfelelően viselkedik, de én nem különösebben csípem az ilyen embereket. Ez van, nem is véletlen, hogy még nem olvastam az ő sztoriját. A többiekről viszont minden egyes mondatot csak úgy szívom magamba, imádom ezt a színes-szagos társaságot. Curran és Kate pedig tényleg az egyik legjobb páros, akikkel eddig összeakadtam az olvasmányaim során.

Nagyon várom már a végét, ugyanakkor nem akarom, hogy véget érjen és búcsúznom kelljen. Aki pedig még nem kezdte el a sorozatot, de szereti az urban fantasy történeteket, akkor haladéktalanul vágjon bele.

*Bocsi, de mivel nem olvastam egy részt se magyarul, így nem tudom, hogy lett lefordítva.

*************
5*/5

Borító: 4/5
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Curran, Kate, Derek és még sorolhatnám

Kiadó: Ace
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 338.o.
Műfaj: urban fantasy
Goodreads-es átlag: 4.58
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. >

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. Jim nekem sem tartozik a kedvenceim közé, sőt. És egyre kevésbé bírom őt (pedig ezt a 9. kötetet még nem is olvastam, csak 8-ig). Viszont Dali irtó jó karakter, miatta érdemes elviselni a Jim okozta ellenérzést, ha a novellájukat olvasod... :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tanácsot, előbb utóbb biztos elolvasom, hogy enyhítsem az elvonási tüneteim:)

      Törlés