In 4 pont angol fantasy Ilona Andrews Inkeeper Chronicles NYLA

A mágikus fogadó & különc vendégei | Ilona Andrews - Clean Sweep

Inkeeper Chronicles #1


Kívülről Dina Demille a megtestesült normalitás. Egy különös viktoriánus Bed and Breakfast fogadót vezet egy kisvárosban, Texasban, van egy kutyája, Beast, ezen felül pedig ő a tökéletes szomszéd, akinek a legnagyobb problémája az kéne, hogy legyen, hogy mit szolgáljon fel a vendégeinek reggelire. De mégis...Dina más: a seprűje egy halálos fegyver, a fogadója pedig mágikus úton tudatára ébredt és kapcsolatban áll az aktuális fogadóssal. Hatalmat ad neki, a fogadó területén a fogadós szava a törvény. Éppen ezért tökéletes semleges zónák ezek a fogadók a különböző univerzumok legkülönfélébb teremtményeinek, akik menedékre, kikapcsolódásra vagy éppen egy kis pihenésre vágynak. 

Az utóbbi időben azonban halálos lény járkál a szomszédságban, a mit sem sejtő kisváros polgárait fenyegetve és Dinának döntenie kell, hogy megmarad semleges félként, vagy közbelép, hogy megvédje a szomszédjait. Az események láncolatának hála emellett meg kell még küzdenie egy idegesítően vonzó vérfarkassal és egy kozmikus vámpír katonával, miközben biztonságban kell tudnia a fogadót és a vendégeit. De az ellensége ezúttal nem hasonlít semmihez, amit korábban látott: okos, gonosz és halálos. És azzal, hogy közbelép, Dina jóval többet kockáztat a fogadója hírnevénél.
 *****************

Mindig is szerettem utazni. Vonzott az ismeretlen, a nagy világ, a rengeteg felfedezésre váró pillanat és hely. Na meg az emberek. Mert nem csak az új helyek felfedezése hajtott, hanem a megannyi különböző ember megismerése, új gondolkodások, világszemléletek és kultúrák megpillantása. El se tudom mondani, milyen kincsekre lelhetünk egy-egy emberi történet vagy éppen mese meghallgatásával. Sokszor kiábrándulok az emberiségből - főleg mostanság - de egy-egy mindennapi döntésük vagy apró cselekedetük képes visszaadni a reményt, hogy azért még nem kell temetni minket, úgy en block. Nem is gondolnánk sokszor milyen forrásból gazdagodhat a személyiségünk. Éppen ezért volt olyan vonzó számomra ez a könyv. Ugyanis adott egy mágikus fogadó, ahova elképesztően különböző háttértörténetű - különböző univerzumokból a legkülönfélébb fajok - szereplők toppannak be és Dinának az a dolga, hogy kényelmesen érezzék magukat. Éppen ezért az egésznek alapból volt egy erős varázsa számomra.

Pluszba jött még a már megszokott gördülékeny és szórakoztató írásmód, a magával ragadó hangulat, valamint az érdekes és kedvelhető szereplők. Szóval az a bizonyos Ilona Andrews koktél, amiért annyira szeretem a könyveiket. És hiába olvastam már több, mint egy tucat a házaspártól, ezt a történetet és épp annyira egyedinek találtam, mint az első könyvem tőlük. Még mindig tudnak újat mutatni, aminek én végtelenül örülök. Aprólékosan kidolgozott a sztori, megismerhetjük Dina és a fogadó mindennapjait - néha már kissé talán túlságosan is aprólékosan. Bőven van időnk belehelyezkedni ebbe a világba, ugyanis a sztori nagyon lassan indul. Még nekem is lassú volt, pedig engem ez nem szokott zavarni. Azért egy kicsivel több pörgést el tudtam volna viselni. Ettől függetlenül, mikor végre beindul a sztori, akkor visz magával a lendület és csak úgy falod az oldalakat, szóval érdemes kivárni és nem feladni az elején.

Én nem bántam meg!

*************
4/5

Gertrude Hunt
Borító: 4/5 
Történet: 4/5
Megvalósítás: 4/5 
Karakterek: 4/5
Kedvenc karakter: Dina, Sean

Kiadó: NYLA
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 236.o.
Műfaj: urban fantasy
Goodreads-es átlag: 4.2
Molyos átlag: 88%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  >

Related Articles

2 megjegyzés: