In 5 pont angol fantasy Halhatatlanok alkonyat után Kresley Cole paranormális romantika Simon & Schuster

Summer Projekthét: Nyári olvasnivaló | Kresley Cole - MacRieve (Elfojtott üvöltés)

Halhatatlanok alkonyat után #14


Uilleam MacRieve, a centuries-old Lykae warrior, was captured, caged, and experimented on by a shadowy human order, along with other immortals. During a prison break that devolved into one of the bloodiest massacres in recent history, he escapes. But the aftermath of his unspeakable torture preys on his damaged mind, while the wolf inside him roars for vengeance and carnage. In the days leading up to the full moon, can MacRieve rein in his beast, even when he encounters his mate—a vexingly impossible female unlike anything he’d ever dreamed for himself?
**********************


Újra egy Lykae történet! *ábrándos sóhaj*

Tehetséges írónő, felejthetetlen szereplők, nem mindennapi helyzetek, magával ragadó világ, ami egyszerre kegyetlen és szórakoztató, na meg perzselő jelenetek. Azt hiszem ez a tökéletes nyári olvasmány. 


Az utóbbi időben megint belelendültem Cole paranormális románc sorozatába és rövid időn belül 5 részt be is habzsoltam. Nem tudom milyen varázslatot alkalmaz az írónő, hogy így a 14. rész után is töretlen lelkesedéssel követem nyomon a régi és új párosok sorsait, de az biztos, hogy még mindig működik a dolog. Mert olvasni imádom őket, írni róluk viszont már macerásabb. Ugyanis ilyenkor mindig leülök a gépem elé egy kávéval és csak lebegnek az ujjaim a billentyűk felett. Nem tudom mit írhatnék. Mert hiába érzem, hogy Cole még mindig tud újat és szórakoztatót mutatni ennyi rész után is, én már más lapra tartozom. Mi újat mondhatnék nektek, amit ezidáig nem mondtam el az előző jó pár rész értékelésénél? Benyomások és pusztán az érzéseim. Körülbelül ennyi marad. Szóval nézzétek el, ha nem lesz egy összeszedett poszt. Maradok a rajongásnál.

Az írónő mindig is szerette szenvedtetni a szereplőit mielőtt megtalálják a boldogságuk, de úgy érzem, hogy mostanában kezdi el igazán kiélni magát. Volt itt jó pár, nálam bicskanyitogató témát felölelő történetszál - gyerek molesztálás, nemi erőszak, kínzás és még sorolhatnám. Az biztos, hogy Willnek nem tündérmesébe illő élete volt és néha csak úgy megbabusgattam volna a buksiját. Máskor meg egy jól irányzott mozdulattal a falba vertem volna, azért az elvakult és kicsinyes viselkedésért, amivel a párját jutalmazta. Tipikus szűklátókörűség, előítéletesség és akár rámondhatjuk, hogy rasszizmus, amit amúgy ki nem állhatok az emberekben. Persze valamelyest enyhítő körülmény volt a szememben, hogy ismertem a múltját, de no. Nem kell ez a cécó 900 évesen. Ugyanakkor meg végtelenül édes tudott lenni, a lykae-kra jellemző odaadással és ösztönösséggel. Szóval megint elég összetettre sikerült a férfi főhős és megint levett a lábamról. Ugyanakkor a női főszereplő, Chloe, habár megint kedvelhető volt, de semmi különleges. Bár sose a nők voltak az erősségei a sorozatnak, a 14 rész alatt egy kezemen meg tudnám számolna kik voltak azok, akiket tényleg nagyon szerettem és különlegesnek találtam.

Maga a cselekmény itt nem volt annyira erős, mint pár előző részben, itt inkább az érzelmeken és Chloe és Will kapcsolatán volt a hangsúly. De nem panaszkodok, mert engem teljesen lekötött. Az érzelmek nagyon széles skáláját járjuk végig - én is, mint olvasó, mert teljesen beránt. A mellékszereplők még mindig remekelnek - habár most régi ismerősök nem igazán köszöntek vissza a lapokon, de kárpótoltak az újabbak. Jaj, istenem Munro, szívem. Téged, se kímélt az írónő. Még egy ilyen önzetlen és imádni való ikertestvért! Erre mit kap? Hmm, remélem nem húzza soká Cole az ő sztoriját. Na meg persze feltűnt Nix is megint mindent összekutyul. És elgondolkoztatott, hogy mennyi lelki erő kell ahhoz, hogy másokat hagyj több száz éven keresztül szenvedni és még rá is segíteni erre egy kicsit, csak hogy megadd nekik az esélyt a végén a boldogságra - na meg az Örökösödés során a megfelelő kapcsolatrendszer kialakítására. Nem csodálom, hogy dilis a csaj. De még mindig egy energiabomba, aki színt visz a történetbe.

Ennyi lett volna az ömlengésem ezúttal, mindenféle spoiler nélkül. Érdemes lesz várni erre magyarul, mert egy igazán jó része a sorozatnak! Bár azt hiszem, aki eddig eljutott a széria olvasása során, annak ezt nem is kell külön emlegetnem.

U.i.: Ez a mondat pedig annyira én vagyok: "She hated it when people assumed she could cook just because she had a vagina."


*************
5/5

Borító: 1/5 - Egyszerűen borzalmas. Pedig ez már az újabb változat, ami egy fokkal még jobb is. De hogy lehet ezt a pasit egyáltalán Willel társítani?!
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Munro, Will

Kiadó: Simon & Schuster
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 368.o.
Műfaj: paranormális romantikus
Goodreads-es átlag: 4.31
Molyos átlag: 95%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 

Ahogy azt már a fő képből láthattátok újabb projekthéttel lepünk meg benneteket, aminek ezúttal a nyár, a forróság és a vízpart melletti olvasás egy fincsi koktéllal a témája. Legelőször én ezzel az igazi nyári olvasmánnyal csatlakozok be a többi blogger posztáradatába, de érdemes lesz később is visszanézni, hisz még sok mással is készülök nektek.

Addig is lessetek be a a többiekhez is, mind nagyon ötletesen kapcsolódnak be a Projekthétbe!


@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése