In 5 pont angol Egy sötétebb mágia fantasy LMBT Tor Books Victoria Schwab YA

V. E. Schwab - A Gathering of Shadows (Gyülekező árnyak)


Egy sötétebb mágia #2


Four ​months have passed since the shadow stone fell into Kell's possession. Four months since his path crossed with Delilah Bard. Four months since Rhy was wounded and the Dane twins fell, and the stone was cast with Holland's dying body through the rift, and into Black London.
In many ways, things have almost returned to normal, though Rhy is more sober, and Kell is now plagued by his guilt. Restless, and having given up smuggling, Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila, who disappeared from the docks like she always meant to do. As Red London finalizes preparations for the Element Games-an extravagent international competition of magic, meant to entertain and keep healthy the ties between neighboring countries-a certain pirate ship draws closer, carrying old friends back into port.
But while Red London is caught up in the pageantry and thrills of the Games, another London is coming back to life, and those who were thought to be forever gone have returned. After all, a shadow that was gone in the night reappears in the morning, and so it seems Black London has risen again-and so to keep magic's balance, another London must fall.
**************************

Ez a rész is fantasztikus volt! Ugyanakkor, nem tökéletes. Na, de haladjunk szépen sorjában.

Lassan indul be a sztori, inkább a karakterekre fókuszálunk, mint magára a cselekményre, de úgy érzem ez kellett is. Mind Rhy, mind Kell sok mindenen ment át az elmúlt időkben, ráadásul az új felálláshoz is hozzá kell szokniuk. Olyan erősre sikerült a kötés kettejük között, hogy nem csak Kell életerejét osztják meg ketten, de a fájdalmat és még az érzéseket is. Ez pedig meglehetősen sok súrlódást okoz kettejük között, ennek tetejében még vállalniuk kell a felelősséget is az elkövetett hibáikért.  Rhy küzd az ajándék ellen, amit nem is érez annyira annak, miközben meg kell birkóznia a trónörökösséggel járó terhekkel is egy olyan világban, ahol a mágia jelent mindent, miközben neki nincsen. Kell pedig szembesül vele, hogy mit jelent ténylegesen a korona tulajdonába kerülni. Börtönben érzi magát, fuldoklik, de nem szabadulhat, elvégre önként hajtotta magát rabigába - Rhy által. Nagyon szépen sikerült a fiúk belső küzdelmét bemutatnia az írónőnek, miközben egy mágikus tusára készülődés folyt a felszínen. 

Ugyanakkor mindez eltörpült Lila mellett, mert ő most sokkal nagyobb szerepet kapott a regény folyamán, mint eddig. És ennek én nem feltétlen örülök. Persze ez mind arra jó volt, hogy kicsit mélyült a karaktere, már nem volt a pusztán sztereotípiákra épült hősnő, megmutatta egy kicsit a lelki vívódásait és vágyait, na meg általa megismerhettem Alucardot, de még így is fárasztónak éreztem a leányzót. Tipikusan az, akinek ha megmondod, hogy ne nyúlj a tűz, mert megéget, akkor persze, hogy ez lesz az első dolga. Amit ő csinált az gyakran már nem bátorság volt, vagy éppen dicsérendő kalandvágy, hanem pusztán ostobaság. És ez lehet tiniként még milyen vagány, de már nekem szimplán fárasztó. Persze örülök a féktelen, senki előtt meg nem hajló hozzáállásának, hogy nem fél önmaga lenni, de mindennek van határa. Amiket ő nem lát. 

Maga a cselekmény az Essen Tasch megnyitójával indul meg, tetszett az egész mágikus tusa ötlete, meg a tény, hogy ezáltal Vörös Londonon túl is megismerjük azt a világot és a különböző szokásaikat, mágiához viszonyulásukat. Azt sajnáltam, hogy ez a rész nem kapott nagyobb teret - itt lép fel, hogy ez egy YA és vannak benne a műfajra kötelező elemek, igen a bál is! - de hátha a következő részben még lesz szerepe. Külön tetszett az LMBTQ belekeverése Alucard által, na meg a karaktere is eszméletlenül tetszett. Na de itt a lényeg: a könyv vége gyilkos! Valahogy éreztem, hogy ez lesz, na de ez nem vont le semmit a hatásából, mikor ténylegesen megtörtént. Huh, ezt nevezem én függővégnek!

Összességében még mindig egy eszméletlen ötletes és varázslatos világban csatangolhat az olvasó, szerethető szereplőkkel és a háttérben húzódó izgalmas cselekménnyel. És habár beleesett ez a rész a második részekre jellemző összekötő szerepbe, meg lényegében nem történik benne semmi, de még így is imádtam ezt a könyvet. Ha YA könyvre vágysz, akkor Victoria Schwab egy biztos választás. Minőségi és szórakoztató. 


*************
5/5

Borító: 5/5 
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Alucard

Kiadó: Tor Books
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 512.o.
Műfaj: YA fantasy
Goodreads-es átlag: 4.34
Molyos átlag: 93%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése