In 4 pont Delta Vision fantasy isten(ek)/istennő(k) Isteni balhé J. Goldenlane magyar író

Boldogsághormon könyvnek álcázva | J. Goldenlane - Isteni balhé

Isteni balhé #1


Hősi küldetés? Jöhet!
Nagyszerű küzdelmek? Pipa!
Dicsőséges győzelem? Az meg egyenesen tuti!

A tökéletes lovag egy tökéletesen kaotikus lányt kap társnak isteni küldetéséhez, aki ugyan váltig állítja, hogy az egész csak tévedés, amihez neki semmi köze sincs, de ez nem akadályozza meg abban, hogy minden szembejövőt meglopjon, átejtsen, vagy legalább egy kicsit tönkretegye az életét.

J. Goldenlane a tőle megszokott fordulatokkal és pazar humorral szövi a történetét, de a két főhős külön nézőpontja még tőle is különleges élménnyel kecsegtet: a háború hőseként ünnepelt lovag és a nyughatatlan, utcán nevelkedett csavargó lány narrációjában valahogy egészen másként hangzik ugyanaz az „isteni balhé”.
****************************

Szórakoztató.  Laza. Vicces.

Ez a kaland tényleg egy isteni balhé volt, de abból az egy falásra behabzsoló fajtából, ami a végén jóízűen eltelít és elégedetten szemléled a világot magad körül. Ez a könyv egy igazi boldogsághormon. És azt hiszem hamarosan kelleni fog a következő adagom.

"Bárhol, bármilyen körülmények között képes vagyok öt perc alatt tökéletes káoszt előidézni!"

Goldenlane nem ismeretlen a számomra, az első könyvem tőle a Farkastestvér volt, amivel kilóra meg is vett magának. Imádtam azt a könyvet és habár szerintem ez a regénye nem tudta túlszárnyalni elődjét, de remekül szórakoztam rajta.

Igazából belekezdhetnék, hogy miért nem válik el jobban egymástól a két elbeszélői hang, mi ez a világkidolgozás és a legfőképpen miért is kellett bele feltétlen az a báljelenet a rút kiskacsa-hattyú effekttel, de kinek van ehhez kedve? Nekem biztos nem.Úgyhogy inkább leírom, miért is kell elolvasnod ezt a könyvet:
  • Szórakoztat. Nem rejti véka alá, hogy ez az elsődleges célja, és jól is csinálja. Nem csalódtam a Goldenlane-féle humorban most sem. 
  • Az ellentétek vonzzák egymást. Legalábbis ezt szokás mondani. Vagy halálba kergetik egymást? Hogy is van ez? Mindegy. Majd kiderül mi lesz ebből. Mindenesetre én remekül szórakoztam rajta. Külön öröm volt, hogy a cserfes, folyton bajba kerülő, az idegeken profin táncoló leányzó és a velejéig jó, nemes és kiegyensúlyozott lovag mennyire másképp szemléli ugyanazon eseményeket. Ennél abszudrabb páros nem is mehetne isteni küldetésre.
  • És ha már itt tartunk: sárkány! Ez igenis egy fontos pont, mert már ezzel megvett magának a könyv. 
  • Abszurdabbnál abszurdabb helyzetek, amik nyílegyenesen visznek minket a cél felé a tipikus és közkedvelt kalandozós-kardozós fantasy környezetben. Az a cseberből vederbe típus, aminél már a fejedet fogod a nevetéstől, hogy ez hogy lehetséges.
  • Teljesen kikapcsol, nem igényel nagy agyműködést, így egy fárasztó nap után tökéletes választás, hogy feldobd a kedved. 
 
Szóval, olvasd el, ha szeretnéd bejárni a saját istenekkel operáló, ismerősen újszerű fantasy világot egy abszurd páros nem hétköznapi kalandjai által, akik isteni küldetésre indultak megtalálni egy sárkányt. 

Használati utasítás: Otthoni olvasásra ajánlott a regény, mert a hangosan felnevetés furcsa pillantásokat okozhat közterületen. Ajánlott esetleg bekészíteni egy kis papírzsebit a könnyesre röhögés ellen. Valamint csokit. Csak a teljes boldogság-bomba elérése végett. Na meg a második részét is érdemes beszerezni olvasás előtt. Hogy ne idegeljen annyira az a fránya tény, hogy egyszer vége lesz.

*************
4/5

2. rész
Borító: 4/5
Történet: 4/5
Megvalósítás: 4/5 
Karakterek: 4/5

Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 390.o.
Műfaj: fantasy
Molyos átlag: 93%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  
Könyvtári példány.  >

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése