In book tag

TBR Booktag | Számadás a várólistámról


Párszor már szembe jött velem ez a book tag a többi blogger bejegyzéseit böngészve és most igazán aktuális lett, mivel a várólistát rendezem. Szóval készüljetek egy kis számadásra és a végtelenített listámra.

1. Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?

Elsősorban a molyt használom, de rengeteg angol nyelvű könyvet is kinézek magamnak, amihez a Goodreads ajánlásait is segítségül hívom. Igazából már az is túlzás, hogy "nyomon követem", mert leginkább egy fejetlenséghez tudnám ezt hasonlítani az én esetemben. De időnként - mint jelen pillanatban - aztán kedvet kapok hozzá és könyörtelenül szelektálom. De még így se érek majd a végére az életem során, olyan hosszú.

2. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?

Ezt rengeteg minden befolyásolja. Leginkább önkényesen, a kedvem befolyásolja a döntést, de azt is figyelembe veszem, hogy könyvtári, recenzió, vagy éppen kölcsön könyvről van-e szó. Ezeket általában előrébb veszem, de végső soron a hangulatomnak vétójoga van. Mert úgy vagyok vele, hogy nem fog az olvasás kárára menni az, hogy "muszáj". Azt átéltem a kötelezőkkel és köszönöm szépen, elég volt.

3. Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?

A moly szerint a legrégebbi a Guild Wars - Ascalon kísértetei, ami már majdnem pontosan 5 éve várakozik a figyelmemre, de szégyenszemre a lista végén kullog a Büszkeség és balítélet is.

4. Egy könyv, amit nemrég adtál hozzá a várólistádhoz?

Egy romantikus kalandregényt, a Hegyek között című kötetet.


5. Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.

Azt hiszem kezdek megfontoltabb lenni - ne röhögj - és már nem rakok a listára kizárólag a borítója miatt egy könyvet. Persze az rendszeres, hogy elsősorban emiatt figyelek fel egy-egy listalakóra, de ezen túl megnézem a fülszövegét, esetleg véleményeket lesek és netalán tán bele is olvasok. A legutolsó ilyen eleme a listámnak

Megjelenés: 2018. február 1.
6. Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.

Mindig akad ilyen, elvégre olyan hosszú, hogy sose érek a végére, így vannak, amik évek óta rajta vannak. Ezek aztán lekerülnek a legközelebbi selejtezésnél - jó esetben. Ilyen sorsra jutnak most például ezek is:


7. Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.

Nagyon várom már a Fumaxtól A Koronatorony című regényt, ami a Riyria-krónikák előzménysorozatának a nyitókötete, de még ennél is nagyobb lázban vagyok ezért a szépségért:

augusztus 31.
8. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.

Ide jöhet akár a már említett Büszkeség és balítélet, de ide sorolható még a Párválasztó, A lány a vonaton, vagy éppen ez:


9. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.
A Lebegés, de ezen hamarosan változtatok, mivel beszereztem a Libri akció keretein belül.10. Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.

Hol is kezdjem?11. Könyvek száma a várólistádon.

*nervously fidgeting* Szóval a molyon 738 könyv van a várólistámon, plusz az angol könyvek 417+-re rúgnak - ezeket külön gyűjtöm. Ami alaphangon is több, mint ezer könyv. Szép kilátások.

Ti hogy álltak a várólistátokkal? 

>

Related Articles

8 megjegyzés:

 1. Úh, nálam is hasonló számok vannak. :DD

  VálaszTörlés
 2. (Olyan szép a blogod. *.*) Bocsi ez lemaradt. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi^^ Én még nem vagyok vele kibékülve, de ismerkedünk :)

   Törlés
 3. Háhh, legalább neked több van egy százassal a várólistádon, mint nekem xD A Hamvak egyébként nem nagy veszteség, elég középszerű volt. Egyébként nagyon baba az új dizájn! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kárörvendés xD De örülök, hogy legalább valakinek jó napja van a szenvedéseimtől.
   Köszi*.*

   Törlés
 4. Kíváncsian olvastam a tagedet. :) Húúh, jó sok könyv van a várólistádon, nem csoda a fidgeting a szám bevallása előtt. :D
  A Minden madár... nekem is nagyon felkeltette az érdeklődésemet. :)
  Könnyen "húzod le" a téged már nem érdeklő könyveket a listáról, vagy sokszor vacillálsz? Volt már, hogy később mégis visszakerült egy száműzött könyv?
  A So many books to read képet lophatom, honnan van? :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne is mond, néha elszörnyedek a számtól:)
   Kíváncsi vagyok majd hogy fog tetszeni.
   Á, nem rengeteget vacillálok rajta. Mindig bennem van az érzés, hogy de mi van ha kedvencem lenne. És igen, sokszor vissza is kerül a végén. Általában ezek a könyvtárból jönnek velem haza a végén.
   Persze viheted, a pinterestről van, minden képet onnan vadászok.
   https://hu.pinterest.com/pin/442689838363694711/

   Törlés