In Top Ten Tuesday

Top 5 | Bromance a könyvekben

Igen, ezennel hivatalos. Úgy néz ki csak berántott engem is ez a legújabb listázás - hiába is álltam ellen annyira. A múltkori poszt megtörte a jeget, a mai meg már szimplán bizonyíték, hogy berántott engem is a Goodreads-es kezdeményezés. Az eheti téma a bromance - azaz két férfi szereplő közötti szoros barátság, amit önkényesen shippel az olvasó - persze pusztán plátói célzattal. Haha

5 bromance az olvasmányaimból

Cassian & Azriel
Először jöjjön egy fantasztikus sorozat, a Tüskék és rózsák udvara, amiben az egyik legjobb dolog az a Night Court tagjainak a megismerése volt. Már csak ezért is megéri elolvasni a sorozatot. És be kell valljam, hogy már az első találkozástól kezdve lenyűgözött milyen szoros kapcsolatban állnak egymással, mennyi mindent feláldoznának egymásért - és bizony elkalandoztak a gondolataim, hogy vajon milyen lenne, ha Azriel és Cassian lelki társak lennének. Rossz kislány.


Percy & Jason & Nico
A Percy Jackson sorozat szereplői nem csak engem ihlettek meg bromance terén, ugyanis rengeteg fanart foglalkozik ezzel a témával. És igazából maga az író is rásegít ennek a terjedésére, szóval nem véletlen, hogy rögtön beugrott. És teljesen el tudnám képzelni, hogy Percy és Jason van olyan örült, hogy még rá is játsszon. Szegény Nico meg nem tudna mit kezdeni a helyzettel. 


Sherlock & Watson
Másik páros, akik rengeteg rajongót megihlette - több ezer fanfiction is íródott a témában. Nagyon szoros barátság szövődött közöttük, néha már olyanok volt, mint egy házaspár - elvégre Sherlockhoz kellett a felügyelet és a segítség az együttélésnél is. Ugyanakkor Sherlock is nagyon ragaszkodott Watsonhoz, mivel nem sok más emberi kapcsolata volt. Maga a TV sorozat is ráment erre vonalra a rajongók kedvéért bizonyos jelentekkel.


Royce & Hadrian
A Riyria-krónikák tolvajpárosa az egyik legjobban megalkotott duója az eddig olvasott fantasy sorozatoknak. Nagyon különbözőek, de pont ezért egészítik úgy kis egymást a hosszú út alatt, amit bejárunk velük. Arra meg nagyon kíváncsi vagyok, hogyan is találkozott és tudott összebarátkozni ez a két pasi, így már alig várom A koronatorony megjelenését. 


Alec & Jace
A Végzet ereklyéi sorozat árnyvadászai nagyon szoros kapcsolatban vannak, főleg Alec és Jace, akik egymás parabatai-jai. Az is hozzátesz a dologhoz, hogy az elején Alec plátói érzelmekkel viseltetett Jace iránt, de szerencsére találkozott Magnusszal (Malec kellett ebbe a sorozatba), de ennek hála teljesen él a bromance kifejezés a kapcsolatukra. 


Extra - filmes
  • Vasember & Amerika kapitány
  • Scott & Stiles (Teen Wolf)
  • Legolas & Gimli, Tufa & Pippin (Gyűrűk Ura)

Ez lett volna az én bromance listám, ami meglepően könnyen összeállt, azt hittem többet kell majd rajta gondolkozni. Nagyon szórakoztató volt ez a heti téma is, úgyhogy bátran csatlakozzon, aki kedvet kap. Nektek mi lenne a listátok? És mit gondoltok az enyémről?

U.i.: Az előző héten kimaradt a téma, de ez pusztán abból a tényből fakad, hogy én és az ütemezés nem igazán működik - azaz a posztot megírtam, csak elfelejtettem ütemezni szerdára. Szóval majd számíthattok plusz egy Top 5-ös posztra valamikor.

További résztvevők:


>

Related Articles

2 megjegyzés: