In Top Ten Tuesday várható könyvadaptáció

Top 5+1 | Könyvek, amiket képernyőre adaptálnak

Forrás
Elég sok hír érkezett mostanában a filmes berkekből, így gondoltam egybe szedem az általam legjobban várt 6 adaptációt. Remélem titeket is sikerül felcsigáznia ennek a posztnak.

Íme 5+1 könyv, amit érdemes elolvasni, mielőtt képernyőre kerül: 

Ready Player One 
Kezdjük is talán Ernest Cline Ready Player One című regényével a listát, mivel a Mondoconon kijött előzetese teljesen lázba hozott. A könyvért odáig, meg vissza voltam, amiről ITT olvashattok bővebben is. Már a könyv elolvasása után biztos voltam, hogy ebből a könyvből eszméletlenül jó és látványos filmet lehetne csinálni - elvégre egy virtuális valóságban játszódik, ahol bármi megtörténhet, miközben a valóság egy disztopikus rémálom, ami elől elmenekülnek az emberek. És úgy tűnik a vágyaim meghallgatásra kerültek, hisz jön is a film jövőre. Ráadásul bizakodásra ad okot, hogy Steven Spielberg kezei alatt születik meg a film, a főszerepet pedig Tye Sheriden játssza, aki az X-Men: Apokalipszisből lehet ismerős, mint az ifjú Cyclops.


Madarak a dobozban

Josh Malerman sikerkönyve is filmvászonra kerül, méghozzá Sandra Bullock főszereplésével. Arra azért mondjuk kíváncsi leszek, hogyan fogják megoldani a könyv alaphelyzetét, a vakságot és sötétséget - ami az egész varázsát biztosítja - a képernyőn. Mindenesetre én imádtam a könyvet, így izgatottan várom a filmes feldolgozását is.
A Hollófiúk

Maggie Stiefvater misztikus sorozata se marad ki az adaptációk sorából, ugyanis az Universal Cable Productions megvette a jogait a szériának. Ellenben viszont az eddigiekkel, ebből nem film, hanem sorozat fog készülni. Igazából, én személy szerint nem tudom, hogy melyik változatnak örülnék jobban, de abban biztos vagyok, hogy ha nem tudják eltalálni a könyv lebilincselő és egyedi hangulatát, akkor fuccs az egésznek. De reménykedek. Többek között Andrew Miller (A titkos kör) és Catherine Hardwicke (Alkonyat 1.) gondos kezei alatt fog összeállni a széria, utóbbi pedig a pilotért is felelős lesz. És ha már az írónőnél tartunk, akkor nem titok, hogy a Shiver - Borzongás című paranormális romantikus könyvének a filmes jogai is elkeltek.  Sőt meglehetősen sikeres idők következnek Maggie számára, hisz A skorpióvágtát is lehet majd filmként látjuk viszont.

A gyűlölet, amit adtál 

A gyűlölet, amit adtál, vagy eredeti címen a The Hate U Give hatalmas sikert aratott a megjelenését követően, így nem is csoda, hogy a filmes jogaira is lecsaptak. Nagyon fontos témát, az emberi elfogadást és egyenlőséget boncolgatja, ami nagyon is aktuális probléma sajnos. Arról, hogy mikorra várható a film, vagy mikor kezdik el forgatni még nincs infó, de a színészekről a hírek lassan csepegnek a médiában.

Dumplin' - Így kerek az élet

Az Így kerek az élet a Maxim kiadó gondozásában jelent meg magyarul, ami önmagunk elfogadására tanítja az olvasóit - még akkor is, ha van egy pár kiló felesleg rajtunk. Mert nem dől össze a világ, ha nem vagyunk szupermodell alkatúak. Ez is a regény is egy meglehetősen aktuális problémát mutat be, így nem meglepő, hogy ez a regény is képernyőre kerül.  A musical 2018-ra érkezik és Anne Fletcher rendezi, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Step Up, a Nász-ajánlat vagy a 27 idegen igen. A főszerepet Danielle Macdonald fogja alakítani és mellette még olyan szereplőgárdát vonultat fel a film, mint Jennifer Aniston, Luke Benward vagy Odeya Rush.


A vaják/The Witcher

A Netflix sorozatot akar csinálni a méltán népszerű videójáték és könyvsorozat alapján. A vaják egy fantasy világban játszódó történet, amit a lengyel származású Andrzej Sapkowski írt. Annyit lehet eddig tudni a munkálatokról, hogy 2018-ra tervezik a premiert és Tomasz Baginski legalább egy epizód rendezéséért fog felelni.

Várható még:

➽ A dűne
➽ A titán szirénjei
➽ A fény ura
➽ Fekete lapok
➽ A hét Éva

Melyiket várjátok a legjobban?


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése