In 3.5 pont Az vagy nekem Brittainy C. Cherry Libri romantikus

Lélegezz! | Brittainy C. Cherry - Lebegés

Az vagy nekem #1


Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.
Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!
*************************

 "Lélegezz!"

Ha mindig kaptam volna egy százast, ahányszor ajánlották nekem ezt a regényt elolvasásra, azt hiszem nyugodtan nyugdíjba is vonulhatnék. És, talán nem szégyen bevallanom, hogy ennek a nagy csodálatnak köszönhetően kissé beparáztam a könyvtől. Ráadásul, mikor megvettem és láttam milyen egy monstrum, csak tovább nőttek aggályaim. Tudniillik, nagyon ritkán jövök ki jól egy ilyen fél téglával, ha az adott tégla a romantikus műfajt öregbíti. Szóval na, kissé tele volt a bugyi mikor nekiültem, nem akartam én, hogy egy ilyen gyönyörű köntösbe csomagolt könyvet megint én ne szeressek. Úgyhogy ugrásra készen, csak fél szemmel olvasva kezdtem bele az első oldalakba, de mire észbe kaptam már teljesen ellazulva gubbasztottam a kényelmes kanapén és már felénél tartottam. 


Folyton azzal traktáltak, hogy milyen szépen és líraian ír Cherry csak én asszociálok mindig egy pornósztárra? és valóban, meg kell hagynom, hogy tényleg tud az írónő. Bár, ahogy később beleolvastam az angol verzióba, elég rendesen megkopott a fordítás viszontagságai közben, de még így is átjött. Nagyon érzékletesen ábrázolta a gyászt, a veszteséget és a magányt, ahova főszereplőink kerültek a tragédia után. Gyönyörűen bemutatta szereplőink fejlődését ezen a fájdalmas úton, minden egyes mély ponttal és boldog pillanattal. Öröm volt követni, ahogy egymásra találtak és együtt, összetörten is tovább lélegeztek. Megtanultak újra élni, nem csak létezni.  


Ugyanakkor örültem volna, ha a mellékszereplőkre is fordít legalább egy kis időt az írónő, mert értem én, hogy ez egy kisváros és a legtöbben felszínesek, sekélyesek, de hogy mindenki? A legjobb barátnőtől kezdve a szomszédokig mindenkit megfojtottam volna egy kanál vízben a sok hülyeség miatt, amit produkáltak a lapokon. De nem is ez a legfőbb problémám. Mert, igen van. Nem említettem volna? Akkor most megteszem:

Mi a gajkghrztrolakfnvkdsghrlt fene volt ez az utolsó 100x oldal?!

Tudom, hogy ezzel most valószínűleg nem leszek megint népszerű, de nem tudok elmenni emellett a szappanopera mellett, ami itt lezajlott döbbent szemeim előtt. És egyáltalán mi a jó életért kellett ez bele? Miért kellett ezt a remek könyvet így hazavágni? Mert a nagy csavar a baleset felől a 23. oldalon már egyértelmű, de nem zavart volna, mert az élet igenis egy ribanc tud lenni. Nem fair. Ez van, ettől még lehetünk boldogok és Lizzie tényleg nem volt hibás. Hatalmas üzenete és példa értéke lett volna, ha így is megtalálják a boldogságukat együtt Tristannel. De ó, nem! Feltétlen kellett bele egy tényleges rossz, akit az egészért felelősségre lehet vonni, hogy megkaphassuk a Hollywoodba illő happy endet. És az a mód, ahogy a szereplők jellemét és karakterábrázolását kifacsarta a végére az írónő, csak hogy megfeleljen a cselekménynek az egészen dühítő volt a számomra. Igen, Tristan rólad beszélek. 

Ez a könyv lehetett volna kedvenc is. Egy gyönyörűen megírt történet két összetört lélek egymásra találásáról és újrakezdéséről, mély érzelmekkel és komoly témákkal, persze mindezt romantikusan. De nem, helyette kaptam a végére egy középszerű, tucat romantikus könyvet, ahol minden fekete vagy fehér. Csalódás a köbön. 

*************
3,5/5

Borító: 5*/5 - Lélegzetelállító. 
Történet: 3,5/5
Megvalósítás: 4/5 
Karakterek: 3/5
Kedvenc karakter:Tristan

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 390.o. 
Fordította: H. Prikler Renáta
Műfaj: romantikus (jelenkori)
Goodreads-es átlag: 4.21
Molyos átlag: 90%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  

>

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. Most hoztad meg igazán a kedvem, köszi. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, sose lehet tudni előre mit váltok ki az emberekből xD Majd kíváncsi leszek a véleményedre. Lehet neked még jobban is fog tetszeni.

      Törlés