In book tag

Book Tag | Social Media


Lassan hozok majd nektek book tageket, szép lassan haladok majd a felkérésekkel, amiket mostanában kaptam. Erre a tagre, volt olyan aranyos és Réta hívott ki, a HaBár, a  könyves kocsma blog szerkesztője. Évekkel ezelőtt töltöttem már ki egy ilyen elnevezésű taget, de azóta kissé megváltozott az összetétele, úgyhogy nem árt a vérfrissítés. 

Twitter
Egy könyv, amit imádtál.

Hát ebből azért szerencsére jó sok van, elvégre ezekért éri meg könyvmolynak lennem. De persze nem bújok én ki a kérdés alól. Fel se merült bennem. Höhö. Mondjuk legyen a legutolsó, a Six of Crows. És legnagyobb örömömre úgy tűnik, hogy a Könyvmolyképző magyarul is ki fogja adni, szóval idehaza is megismerhetik a könyvmolyok ezt a fantasztikus könyvet. Addig meg olvassátok a Grisa-trilógiát, mert az az előzménysorozata ennek. Ezt még nekem is pótolnom kell majd. Facebook
Egy könyv, ami nem érdemli meg a nagy hype-ot, ami körül veszi.

Most komolyan menjünk ebbe bele megint? Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy alapvetően mi erről a véleményem. Szóval most nem kezdek bele egy újabb kiakadásba, hanem hozom a legutolsó  csalódásom: Lebegés. És hogy miért is ez a véleményem, azt ITT olvashatjátok.


Tumblr
Egy könyv, amit azelőtt olvastál, hogy népszerűvé vált.

Hát most ezen gondolkoztam egy ideig és megnéztem azt, amit három éve írtam. Akkor Az útvesztő volt a választottam, de persze nem fogom most megint ellőni. Ilyen könyvek például a Rebel of The Sands sorozat tagjai, aminek mind a két részét recenzióként kaptam meg. És hamarosan érkezik magyarul az első rész A homok leánya címen, érdemes odafigyelni rá, mert jó kis sorozat ez. De ilyen könyv volt például a Ready Player One is, ami hatalmas élmény volt és hamarosan filmen is láthatom majd.


Myspace
Egy könyv, amit nem tervezel elolvasni.

Pont tegnap gondolkoztam el elég erősen azon, hogy biztos akarom-e én olvasni a Papír hercegnőt Erin Wattól, de mivel ezt még nem temettem el teljesen, így hozok helyette egy másikat.  Az elátkozott gyermeket biztos nem fogom elolvasni, mert én nem tekintem a Harry Potter kánon részének és az meg hót ziher, hogy nem fogom elrontani az emlékeim róla. 


YouTube
Egy könyv, amit szeretnél filmként/Tv-showként látni.

Osztom Réta véleményét, szerintem is fantasztikus film lehetne az Egy sötétebb mágiából. Eleve a könyvben is szinte filmszerűen peregnek előtted az események a 3 Londonnal és a mágiával együtt, a magával ragadó hangulatáról már nem is beszélve. És ha ezt képesek lennének visszaadni a mozivásznon, akkor hatalmas siker lehetne. 


Instagram
Egy könyv, amit a gyönyörű borítója miatt olvastál. 

Hát merem remélni, hogy eljutottam már arra a szintre, hogy nem csak a borítója miatt olvasok el egy könyvet. De néha vannak még visszaeséseim. Ennél manapság már azért több kell. Persze a borítómániás énem még mindig él és gyakran felüti a fejét, ha meglátok egy gyönyörűséget, szóval gyakran azért figyelek fel egy könyvre, mert jól néz ki. Ilyen volt legutóbb a Tess of Road, amit még nem olvastam, de tervezem. De nem csak a borítója miatt.


Goodreads
Egy könyv, amit mindenkinek ajánlasz.

Mostanában a komolyabb témájú könyveket ajánlom mindenkinek, látva a világ helyzetét és hogy mi felé tartunk. Az Esti Ködök kertjét az elfogadásról, az 1984-et vagy az Egy szolgálólány meséjét, csak hogy lásd milyen lehetne a jövő és tegyél ellene hogy ne jussunk oda, vagy Az oroszlán vallomását és szembesülj vele, a világ más részein mivel kell együtt élnie az embereknek manapság is.  


Skype
Egy könyv, olyan karakterekkel, akikkel beszélni szeretnél, ahelyett hogy mindig csak olvasnál róluk.

Jelen pillanatban, mivel a Crooked Kingdomot olvasom, a Six of Crows 2. részét, szívesen elbeszélgetnék a szereplőkkel, megismerném őket személyesen is. Bár Kazt lehet jobb, hogy csak a lapokon keresztül ismerem. We Heart It
Egy könyv, ami érzelmi jelentőséggel bír nálad.

A csend ereje azért, aki miatt elolvastam. 

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, ne tartsátok magatokban, nyugodtan osszátok meg velem is. És szokás szerint viheti a taget, akinek csak megtetszik.
Köszönöm, hogy végigolvastad!>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése