In 5 pont A Royal család angol Elle Kennedy Erin Watt Könyvmolyképző romantikus YA

Guilty pleasure | Erin Watt - Papír hercegnő


A Royal család #1


Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!
**************

Ez a könyv lehetne a tökéletes példa a guilty pleasure fogalmának elmagyarázásához. Minden benne volt, ami miatt általában a hajamat tépem egy YA könyv kapcsán, ez tényleg egy több száz részes szappanopera alapanyag. De annyira addiktív volt, hogy képtelen voltam félrerakni, olyan mint a drog - tudod hogy rosszat tesz veled, de képtelen vagy leállni vele. Ráadásul akkora függővéggel zárult - ez is a szappanoprákra jellemző - hogy muszáj volt azonnal továbbolvasnom, szóval azóta már a Megtört herceget is kiolvastam. Ami szintén függővéges, vagyis most épp a 3. részt olvasom. Mindezt pár nap alatt. Szóval ha ezek után azt mondanám erre a könyvre hogy szar, akkor kissé hülyén jönne ki. Meg bizonyíték lenne, hogy problémáim vannak fejben. De nem mondom, hogy szar, mert nem az.


Ha most leülnék és kritikusan szétszedném a könyvet, akkor ízekre lehetne cincálni a hibáival, de most  őszintén kinek van ehhez kedve ennél a regénynél. Nem árul zsákbamacskát, pontosan tudod mire nevezel be, mikor a kezedbe veszed. Ez a könyv nekem most nagyon jól esett. Egy modern kori tündérmese.

Nézzük is miből épül fel ez az addiktív könyv:

♕ Adott a kőgazdag Royal család 5 fiú gyermekkel és a megözvegyült apjukkal, na meg annyi titokkal és megannyi őrült, elcseszett szituációval, amivel az egész palotát meg lehetne tölteni, ahol laknak. Ők az alfahímek, hozzá vannak szokva, hogy minden úgy történik, ahogy ők fütyülnek. De emellett boldogtalanok és megtörtek és ezt a legőrültebb és legönpusztítóbb módokon vezetik le.

♕ Ebbe az alapszituációba dobjuk bele főhősnőnket, Ellát, aki egész életében nélkülözött és az anyja halála után olyan módon tartja el magát, ahogy csak tudja - jelen esetben sztriptízzel. Nincsenek nagy vágyai: csak hogy iskolába járhasson, legyen egy diplomája, majd egy uncsi, de jól fizető állása, ami lehetővé teszi, hogy egy saját lakása és teli hűtője legyen. Ekkor bukkan fel az életében Callum Royal és minden megváltozik. Még ha ő kézzel-lábbal tiltakozik is ellene.

"Ezen a világon semmi sem csillog örökké."
♕ Adott itt minden: gyűlölködő mostohatestvérek, elkényeztetett, gazdag kölykök, elitiskola, felvágott szájú, belevaló főhősnő, egy kis szívatás, gonosz mostoha, hatalmas örökség, megannyi titok és naná a nem várt vonzalom is. Drog, pia, buli, függőségek, na meg megmentésre váró szexi pasik. Tudjátok, csak ami egy YA könyvbe kell. irónia level on.

♕ Csavarok is folyamatosan vannak a könyvben - habár elég kiszámíthatóak - nem véletlen hasonlítgatom annyit a szappanoperákra. Na meg a hatalmas függővég.

"– Valaki segített benne, hogy ekkora bunkó legyél, vagy ösztönösen jön?"

♕ Azt sajnálom, hogy Gideon, meg az ikrek ennyire háttérbe szorulnak, de Reed és főleg Easton, a nagy szeretetéhes gyerek kedvelhetőek. Reed majd főleg a következőrészben bontakozik ki az olvasó előtt.

Általában nem mondom azt egy könyvre, hogy kapcsold ki az agyad olvasás közben és csak élvezd, mert a szórakoztatás az egyetlen célja, de ennél ez él. Ne gondolkozz, csak sodródj az árral. Ha ez nem megy, akkor nem ajánlom olvasásra, mert esetleg még felcseszed magad rajta.

"Még mindig hiszek abban, hogy vár rám valami jó is."

Vigyázat! Csak saját felelősségre kezdj bele, mert erős függősséget okozhat! Én szóltam! 

U.i.: Erin Watt egy írói álnév, ami mögött Elle Kennedy és Jen Frederick tevékenykedik. 


*************
5/5

2. rész
Borító: 5*/5 - gyönyörű 
Történet: 3/5
Megvalósítás: 5/5 
Karakterek: 5/5 
Kedvenc karakter: Easton

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 360.o.
Műfaj: YA
Goodreads-es átlag: 4.07
Molyos átlag: 93%
A képek alapjai Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése