In Top Ten Tuesday

Top 5 | Nem-horror könyvek, amik megijesztettek


Újfent szerda, újfent Top 5! Hogy miről van szó? Ez egy könyvmolyok által kezdeményezett Goodreads-es játék, ahol minden héten egy megadott szempont alapján kell a résztvevőknek összeállítani egy Top 5-ös listát.

Az eheti témát az olyan könyvek teszik ki, amik nem-horror műfajúak, de mégis megijesztettek. 

Először ültem egy sort e fölött a téma fölött, elvégre nem vagyok egy ijedős típus és a horror könyvek se szoktak megijeszteni, nem hogy akkor az "általános" könyvek, amiknek nem is ez a célja. Majd úgy voltam vele, hogy egye fene, nem fogok meghasonulni és rám nem jellemző módon ennyire komolyan venni egy topikot. Úgyhogy elengedtem a komolyság minden látszatát. Szóval íme az én változatom a témára. 

Disztópiák - 1984


Nálam azok a disztópiák az igazán ütősek, amik képesek megijeszteni. Amiktől a gyomrom kővé zsugorodik és kiver a víz, ha csak arra gondolok, hogy egy ilyen jövő realitás lehetne. És minél reálisabbnak tűnik ez a negatív jövőkép, annál félelmetesebb belegondolni, hova is tart a világ.

"Könyv" - Megigézve

Ijesztő, hogy ezt könyvnek hívjuk. Hogy miért is gondolom ezt, arról bővebben ITT olvashattok. 

Szép külső, üres tartalom - Testcsel

Ijesztő, hogy ezért a könyvért ennyien és ekkora elánnal rajonganak. Bár leginkább a hype hatalma az ijesztő. Roselyn tökéletesen összefoglalta miért is ijesztő ez a számomra. ITT.

Jön a 2. Grey kötet

Ijesztő, hogy ennek még mindig lesz újabb része. De leginkább, hogy erre még mindig van igény.

Guilty pleasure kötetek


Ijesztő, hogy nekem ez tetszik. Néha én se értem néhány könyv, hogy tudott magának annyira megvenni, mikor ésszel tudom, hogy nem jó könyvek.

Meséljetek, titeket mi ijeszt meg? 

Nézzetek be hozzájuk is további ötletes posztokért:>

Related Articles

2 megjegyzés: