In Top Ten Tuesday

Top 5 | Paranormális lények gyülekezője


Újfent szerda szombat - kissé időzavarban vagyok - , újfent Top 5! Hogy miről van szó? Ez egy könyvmolyok által kezdeményezett Goodreads-es játék, ahol minden héten egy megadott szempont alapján kell a résztvevőknek összeállítani egy Top 5-ös listát. 

Az eheti téma elég specifikus lesz, hisz minden résztvevő maga választhatja ki, hogy milyen paranormális lény köré szeretné felépíteni a bejegyzést. Bevallom, eléggé feladta a leckét ez a téma, mert nem tudok egyet választani, azt meg, hogy öt különböző lényhez ajánlok könyveket már megcsináltam egy book tag keretei között. 

*Az Éjszaka teremtményi Book Tag ITT megtekinthető, amiben kedvetekre válogathattok halloweeni olvasmányt.*

Na, de még mindig nincs ugye meg, hogy miről is szól ez a poszt. Végül úgy döntöttem, hogy ezt a posztot a különleges lényeknek és mágikus képességeknek szentelem, azaz olyan könyveket, hozok, amikben egyedi ötletek bújnak meg. (Ha pedig a megszokott lényekről olvasnátok, akkor a fentebb linkelt oldalt böngésszétek át.)

Ilona Andrews könyvei

Ha egy jó és egyedi urban fantasy könyvre vágyok, akkor Ilona Andrews neve garancia a jó olvasmány élményre. Imádom a könyveit, legyen szó az itthon is elkezdett Kate Daniels sorozatról, vagy a nem rég befejezett Hidden Legacy trilógiájáról vagy az Innkeeper's Chronicles történetekről. Imádom a szereplőit - összetettek, esendőek, de mégis erősek és szerethetőek - meg a különböző világokat, amiket képes megismertetni velem - legyen szó egy disztópikus fantasy világról vagy éppen egy mágikus fogadóról. Csak ajánlani tudom. Nagy szívfájdalmam, hogy ennyire nem ismert idehaza és nem lett olyan nagy sikere a Pusztító mágiának. Pedig még csak ezek után indulna be az a sorozat is.

Charlie N. Holmberg - A papírmágus

A papírmágus egy speciális ötlettel állt elő - méghozzá a papírmágiával. Nem titok, hogy ez volt a számomra a legvonzóbb az egész történetben, ahogy bemutatta mire is képes ez a mágia. Nagyon egyedi ötlet, remélem a későbbiekben még több szerepet kap majd, és én többet is megtudhatok róla.

Patrick Rothfuss - A szél neve

Patrick Rothfusst egyszerre imádom és gyűlölöm. Imádom, mert megmutatta számomra ezt a világot és elmesélte Kvothe történetét és gyűlölöm, mert még máig nem fejezete be a történet végét, engem meg itt hagyott lógni a levegőben. Gyönyörűen és olvasmányosan megírt történet nem mindennapi szereplőkről és egy egyedi világról, ahol mindennek és mindenkinek neve van, amit ha ismersz hatalmat szerzel felette. zenerajongóknak külön kötelező, mert az egészet áthatja a zene iránti rajongás. Imádom ezt a sorozatot.
Anthony Ryan - A vér éneke

A Hollóárnyék-trilógia első része kiemelkedően jó volt. Imádtam az egész könyvet, pedig egy fél tégla nagyságú monstrumról beszélünk. Sok időt és eseményt felölelőműről van szó, nemzetek sorsát követhetjük nyomon, miközben szép lassan felcseperedik a főszereplőnk. Maga a világ nem egyedi, a megszokott középkori fantasy elemekkel operál. Ami miatt viszont mégis ide tettem az a vér éneke. Nagyon tetszett az ötlet, hogy Vaelin vérének az éneke vezesse az útján, szolgáljon számára útmutatással és nem egyszer ennek köszönhette az életét is. Ez egészen egyedi ötlet volt és én maradéktalanul értékeltem is.

Anne Bishop - Vörös betűkkel


A Mások világa nem azért lett annyira magával ragadó és emlékezetes a számomra, mert egyedi elemeket használna, hanem azért, ahogy a már ismert lényeket és mítoszokat képes volt olyan módon összeszőni az írónő, hogy mégis úgy érezzem, hogy egy új és különleges világot ismerhessek meg a lapokon. Még nem is igazán az első rész során realizálódik benned ez az érzés, hanem a későbbiekben, ahogy szép lassan kinyílik előtted a világ és a cselekmény. Ahogy szép lassan többet tudsz meg A Másokról na meg a vérprófétákról. Mindenképp ajánlom, hogy egy különleges urban fantasyt szeretnétek olvasni egyedi karakterekkel és mélyebb mondandóval.

Meséljetek, számotokra melyik könyv tartogatott olyan egyedi elemeket vagy lényeket, amik emlékezetessé tették számotokra?

*Az illusztrációk alapjául szolgáló képek a pinterestről származnak*
>

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Jóóó lett, mint mindig ^^ nekem ami igazán emlékezetes volt, az a Vörös betűkkel. Imádtam, hogy az összes lényt teljesen máshogy mutatta be, mint a mostani megszokott vámpíros, vérfarkasos könyvekben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi^^
   Én is imádtam:) Olvastad tovább is, vagy csak az első részt? Utána lesz igazán jó, sokkal jobban megismered őket és mikor jönnek az ősök is... Huh:)

   Törlés