In book a sloth club book box

Book a Sloth Club | Álom és varázslat meglepetés doboz

Álom és varázslat...


*Ezúton is köszönöm a meglepetést a Book a Sloth Clubnak (BASC)!*

Már írtam korábban is az első magyar könyves meglepetés doboz indulásáról itt a blogon is. Nagyon szurkoltam, hogy sikerüljön a csapatnak, mindig örömmel támogatok ilyen jó megmozdulásokat, amivel itthon kis hazánkban is gazdagodhat a közösség. Ugyanakkor kissé csalódott voltam az első próbadobozok után. Persze hangoztatták, hogy ez tényleg nem a végleges változat, de úgy éreztem nem lesz ez így jó - nem éri meg a pénzt a doboz. 

De aztán elérkezett a november, így az első éles doboz szétküldése is, amiből én is kaptam. Lássuk mi van benne...

A doboz kívülről: 


Jót tett neki, hogy a lajhár szimbólumot felnagyították és berakták középre. Nagyon aranyos, bár nekem mindig a gyerekkönyvek ugranak be róla, nem igazán sikerül komolyan vennem, de ez egyéni probléma. A doboz oldalán  található a név jó nagy betűkkel, valamint az elérhetőségek is. Maga a doboz teljesen rendben van, elég strapabíró, hogy túlélje a magyar posta szerető kezeit is. 

Na de nézzük a lényeget, mi van benne: Ahogy kinyitom a dobozt egyből egy üzenetet találok a BASC csapatától. Ennek egyik oldalán maga az adott hónap témája és egy hangulatos idézet található, míg a másikon egy részletes lista arról mi mindent is rejt a várva várt csomagunk. A tartalom ízlésesen be van csomagolva és ahogy a csomagoló anyag alá nézek minden szépen el van rendezve, a helyén maradt a szállítás ellenére is. Kezdjük is a csomag szívével, a leglényegesebb elemével, a könyvvel. És azt kell mondjam telitalálat, eszméletlenül örülök, hogy ez a könyv lett belerakva az első csomagba. Még akkor is ha már megvan. Igaz, ezzel csak ti fogtok jól járni, de psszt, erről majd később. Ez pedig nem más, mint a friss megjelenésű Caraval Stephanie Garbertől, ami egyben egy külföldön hatalmas népszerűségnek örvendő duológia első kötete.

 Fülszövege: 
"Scarlett ​Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!"

És igen, ez már a végre beígért YA műfaj, ráadásul szemet-gyönyörködtető a kiadása, ami melengette a borítómániás énem. A könyv keménykötésű, gyönyörű védőfóliával, ami alatt egyszínű fekete a borító. A könyvön belül is ízléses díszítések találhatóak, na meg az én egyik személyes kedvencem - van benne gyárilag könyvjelző. Egyszerűen jó kézbe fogni ezt a szépséget. 


A könyv mellett Caravalos témában található még a meglepik között egy Stephanie Garber által dedikált képeslap, aminek nagyon örül a könyvmoly szívem, mert gyűjtöm a dedikálásokat, ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy mennyire rossz minőségű a képeslapra nyomott kép. Úgy látszik, mintha ez az eredeti borítóról kivágott szöveg lenne, ami fel lett nagyítva - és sajnos ez a nagyítás nagyon pixelessé teszi a végeredményt. Jó tanácsként: erre a jövőben lehetne figyelni, hogy jobb minőségű kép legyen. De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről, de próbálok mindenre kitérni.


Találtam még Caravalos könyvjelzőket is a felfedezésem során: egyik egy Petusa által készített kézműves kis csoda, ami a könyv szlogenjét idézi vissza: Remember, it's just a game (Ne feledd, ez csak egy játék), bevallom ez az egyik kedvencem a dobozból. Valamint egy másik Caravalos könyvjelzővel is gazdagodtam, aminek az egyik oldalán egy meghívó található a játékokra. Ez angolul van, így sajna, aki nem tud, az nem érte, mert fordítás nem lett mellékelve hozzá. Ha könyvjelzők, akkor mindenképp meg kell említenem a harmadik könyvjelzőt is a csomagban, ami a BASC lajháros logójára utal vissza: egy eszméletlen aranyos kézműves lajhár  szunyókál könyvvel a kezében. Ez is nagyon tetszik. Nem mellesleg pedig így három könyvjelzővel is gazdagodott a gyűjteményem.


A Caravalos témára visszakanyarodva ráakadtam még egy "Welcome to Caraval" matricára is, amivel bevallom, nem tudom mit kezdjek - nem vagyok egy matrica fan. De valószínűleg majd beragasztom a könyvbe. Erről jut eszembe, esetleg az is megoldás lehetne a jövőre nézve, ha az író dedikálását bookplate formájában mellékelné a csapat a dobozban, mert az beragasztható a könyvbe és máris egy dedikált könyvpéldányról beszélünk. De ez csak egy ötlet, így is tetszik. 

Ennyit a könyv köré épített apróságokról, nézzük mi minden található még itt az "Álom és varázslat" témakörébe építve. Rögtön szemet szúrt a Harry Potteres Funko Pop! aminek eszméletlenül örültem. Mégis csak hatalmas HP rajongó vagyok, na meg imádom ezeket a kis figurákat. Nekem Lord Voldemortos került bele, kíváncsi vagyok mások milyen figurát kaptak. Harry Potter (varázslat) mellett pedig helyet kapott még a dobozban Alice az Alice Csodaországbanból is (álom), aki mindjárt két ajándék formájában is képviseltette magát: egyrészt egy nagyon ötletes képeslapot kaptam, ami egy francia kártyalapot idéz meg rajta egy flamingóval - "I'm doubtful about the temperament of your flamingo" felirattal. Másrészt egy apró Alicet mintázó medál is található kék ajándéktasakban a meglepetések között. Aranyos, bár eszméletlenül miniatűr, valamint ennek lányok örülnek elsősorban, szóval eléggé behatárolt. 


Végezetül pedig az olvasás egyik szinte kötelező velejárója is helyet kapott - a tea. Már meg is kóstoltam és nagyon finom, erdei gyümölcs ízesítésű szálas tea. Nálam ezzel nyert ügye van a csapatnak, mert nagyon szeretek teázni. 

Összességében tehát nagyon örültem a doboz tartalmának, a könyv nagyszerű választás volt és a hozzá adott apróságok is remekül kiegészítették a témát. Most már tényleg a beígért YA tartalom volt benne és minden eleme kapcsolódott a témához, tudtam őket hova helyezni. Nagyon sokat fejlődött a csapat a tesztdobozok óta, látszik, hogy tényleg meghallgatták a kritikákat és aszerint javítottak rajta. Még mindig van szerintem hova fejlődni, de már nem érzem azt, hogy ne érné meg az árát. Személy szerint én be fogok ruházni később erre a meglepetésre és ajándékozásra se utolsó ötlet lesz nálam. 

A következő hónap témája a "Téli álom" lesz és az a doboz két könyvet is tartalmazni fog. 

Nektek hogy tetszett a doboz? Mit gondoltok, be fogtok ruházni egy meglepetésre? 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése