In book tag

Christmas Tag | Egy kis karácsonyi hangolódás


Az összeszokott kis projekthetes csapatunkkal újfent összeálltunk - igaz most csak egy tag erejéig - egy kis közös karácsonyi hangolódásra. A már megszokott általunk összeállított taget hoztuk el nektek, ezúttal értelemszerűen a karácsony témakörében. Mi nagyon jól szórakoztunk közben, remélem nektek is tetszik majd.

Emlékszel rá, hogyan tudtad meg, hogy a Mikulás/Jézuska nem létezik? Ha igen, elmesélnéd?
Őszintén bevallva én arra az időre se emlékszem, mikor hittem benne. Nemhogy arra, mikor ennek vége lett. Lehet nem is hittem benne? Jelentem hittem, ráadásul elég rendesen anya szerint. Bocsi Reta, nem igazán voltam jó alany ehhez a kérdéshez, pedig nagyon jó kis sztorik kerekedhetnének ki ebből.  

Karácsonykor veled is könnyebben elszalad a ló könyvvásárlás terén? Magadnak is veszel ilyenkor vagy csak másoktól kapsz?
Könnyebben kiadok ilyenkor könyvekre, de nem magamnak veszem őket, hanem ajándékba. Ilyenkor mindig többet költök másokra, mert imádok ajándékot adni - az egész folyamatot, hogy kitaláljam mi legyen, az elkészítését és az átadást - és hát mi is lenne jobb ajándék egy könyvnél?
Mutass pár olyan könyvborítót, amik a télre és a karácsonyra emlékeztetnek.
Éppen tegnap volt a Borítómánia rovat Téli üdvözlet posztja, ahol rengeteg ilyet szedtem össze nektek gyönyörködni. De azért hozok egy összeállítást. A többit megleshetitek ITT.

 
Van valamilyen karácsonyi szokásotok?
Hát így belegondolva szerintem semmi szokatlan szokásunk nincs. Karácsonyfa, ajándékok meg ebéd/vacsi kombó a szokásos. Talán esetleg az megemlíthető, hogy én kézzel készített ajándékokat szoktam általában adni. Bár nem tudom, hogy ez tekinthető-e szokásnak.

Miért várod minden évben újra a karácsonyt?
Mert vannak olyan családtagjaim, akiket csak ilyenkor látok egész évben, mert ilyenkor jönnek haza Magyarországra. Meg imádom magát az ünnepet gyerekkorom óta, ezt semmi nem tudta elrontani nekem, még a média sem.

Mely könyvek szerepelnek a karácsonyi kívánságlistádon? 
Mármint, mit szeretnék kapni karácsonyra vagy milyen könyveket akarok olvasni karácsony alkalmából? Ha az előbbi, akkor ITT a kívánságlistám, ha az utóbbi, akkor semmi, mert nem szoktam karácsonykor olvasni. Majd utána. A molyangyalkámtól meg már megkaptam az első karácsonyi ajándékkönyvem, ami a Dorothynak meg kell halnia lett.


Milyen fajta fát preferáltok: műfenyő vagy igazi?
Igazi, annak van meg a jellegzetes illata és a karácsonyi hangulata. 
+ kihívás: építs moly-karácsonyfát! - bocsi, de nem vagyok most otthon, nincsenek  nálam a könyveim.

Mi az, amit minden karácsonykor meg akarsz tenni / szokás, amit fel akarsz venni, de aztán mégsem teszed meg soha?
Időben elkészülni mindennel. Na az lenne az igazi karácsonyi csoda.

Karácsonyi hangolódásként szoktál karácsonyi témájú könyveket olvasni?
Nem igazán olvasom karácsonyi témájú könyveket, szerintem egy kezemen meg tudom számolni mennyit olvastam életem során. Én ebben az időszakban is azt veszem elő, amihez kedvem van, márpedig a kedvem ritkán egyezik az adott évszakkal. Meg annyira sok karácsonyi könyv szerintem nincs is - inkább mesék.Bár egy időben ilyenkor volt hogy újraolvastam a Harry Potter valamelyik részét, nekem ez volt a karácsonyi hangolódás.

Hogyan telik nálatok a szenteste?
A Szenteste nálunk a szűk családi körben telik. És 25.-26. lesz az, amikor végigjárjuk az egész családot, meg a barátokat. Ezen a napon díszítjük fel a karácsonyfát és a házat együtt - általában jó nagy fejetlenség közepén, de ez jellemző a családomra, hiányozna is ha nem lenne - majd este a karácsonyi vacsi és beszélgetés (kötelező a halászlé, a sült kacsa narancsos szósszal, és a mézeskalács - a többi változó, bár anya miatt elég gyakori a kacsamáj is) és végül az ajándékozás, majd ezt követően valami közös program. Sokszor társasozunk, vagy ha van hó akkor kimegyünk a szabadba valahova, vagy csak nézünk egy filmet.

Milyen lenne számodra a tökéletes Karácsony? Emlékeztet gyermekkorod Karácsonyaira?
Igazából így szeretem a karácsonyt ahogy nálunk van - persze nem tökéletes, de nekem ezt jelenti a karácsony. Gyerekkoromban csak annyi volt a változás, hogy ott előbb elmentünk mamámhoz ebédre (Itt kötelező a húsleves, a töltött káposzta és valamilyen süti) és utána szüleim hazarohantak, hogy megcsinálják a fát és kirakják az ajándékokat, majd visszajöttek értünk. És mindez a húgomnak olyan volt, mintha a Jézuska hozta volna az ajándékot. Elvileg ebben egy ideig én is így hittem, de eskü nem emlékszem rá.

Ismerős lehet az iskolából mindenkinek a télapós/karácsonyos meglepetés húzás… Az ez évi első olvasmányod főszereplőjének milyen ajándékcsomagot állítanál össze? (Fontos: az anyagi oldal nem téged terhel, úgyhogy tegyél bele egy könyvet is)
Az idei év első olvasmánya Anne Bishop - Murder of Crows (Holló a hollónak) című könyve volt. Huh ez feladta a leckét, mert Meg nem éppen egy hétköznapi személyiség és a legváratlanabb dolgoknak is tud örülni. Lehet adnék neki egy fényképezőgépet, hogy a különleges szemléletmódjából látva megörökíthesse a világot - így mások is megláthatják a legapróbb és leghétköznapibb dologban is a szépséget. Bár lehet a Mások nem örülnének, ha képek kerülnének ki az Udvarból és lehet megjárnám ezt a tettem.

Kaptál már olyan ajándékot, aminek nem örültél? Mi volt az? Hogy kezelted a helyzetet?
Persze biztos, de nem nagyon ugrik most be. Arra emlékszem, hogy mikor kicsi voltam, akkor eléggé pontosan tudtam mindig mit akarok, de ha nem azt kaptam valahogy akkor is örültem annak, ami végül kisült belőle. Szerintem pusztán az ajándék bontás öröméért voltam annyira oda. De még ha nem is örültem valaminek, akkor se kezdtem el hisztizni, mert nem akartam megbántani az ajándékozót. Bár szerintem eléggé rá lehetett írva a fejemre, mert nem nagyon tudtam elrejteni, hogy mit gondolok.

Mik azok a témák (közéleti, kulturális, szociális, bármi), ami számodra NEM jöhet szóba szenteste vagy karácsony napján a családi asztalnál beszélgetés közben?
Az addigi készülődés. Mire oda jutunk, hogy minden megvan utána nem hozzuk szóba, hogy milyen készülődés vezetett odáig. De amúgy minden jöhet, bármiről beszélünk, nincsenek tabu témák. Vagy eddig még nem sikerült felhoznom egyet sem. Haha.

Ez lett volna a mi közös karácsonyi hangolódásunk és egyúttal ezzel szeretnénk előre is mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni, na meg remélem ki tudjátok élvezni ezt az adventi időszakot is. A taget bárki szabadon viheti, aki kedvet kapott egy kis karácsonyi hangolódásra, csak a forrásmegjelölés kéretik majd. 

Kis csapatunk tagjai: 

☆ Never Let Me Go (http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/) ~ Virág / @Virág_Blogger
☆ Wandamaci (könyv)birodalma (http://wandamaci.blogspot.hu/) ~ @Wandamaci 

☆ Írásaim Tárháza (http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/) ~ Hikari / @K_A_Hikari
☆ Könyvjelző (http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/) ~ @Perpetua és @Indie
☆ Coffee & Manga (http://www.coffee-and-manga.blogspot.hu) ~ Molly / @molly_
☆ Könyvvadászok (http://konyvvadaszok.blogspot.hu/) ~ @Sol
☆ Metaforaszennyezés (http://metaforaszennyezes.blogspot.hu/) ~ Sára / @sateenkaarigirl
☆ Hagyjatok! Olvasok! (http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/) ~ @AniTiger
☆ Miss Library (http://pastelblueandchocolatecake.blogspot.hu/) ~ kovkira
☆ TodayWiggin (http://todaywiggin.gportal.hu/) ~ Valentine Wiggin / @Valentine_Wiggin
☆ Neverhood's Diary (http://neverhoodsdiary.blogspot.hu/) ~ Neverhood / @neverhood
☆ Kitablar (http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/) ~ Barbi / @BarbyMalik0112
☆ Varázstinta (http://varazstinta.blogspot.hu/) ~ Lonette /@csokitorta
☆ HaBár, a könyves kocsma (https://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/) ~ Réta / @reta09
☆ Niitaabell Világa (http://niitaabell.blogspot.hu/) ~ @Niitaa
☆ Anya olvas (https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/) ~ Dorka/ @CsakSimánDorka
☆ Fleur de Livre (http://fleurdelivre.blogspot.hu/) ~ Ashley / @Ashley_Redwood
☆ Lap lap után (https://laplaputan.blogspot.hu/) ~ Anna / @M_Annie_99
☆ Goodbye Agony (http://goodbye-agony.blogspot.hu) ~ Gothic Fleur / @Gothic01


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése