In book tag

Cirkusz Book Tag


Elég sok book tag várat még magára a piszkozatok között, amire voltak olyan aranyosak és kihívtak a bloggerek, de nem akarlak titeket elárasztani book tagekkel, így szép lassan adagolom majd őket. Ugyanakkor mikor megláttam ezt a taget a Könyvparfé blogon azonnal elragadott a hév, hogy kitöltsem. Valamint nagyon vágyom most a cirkuszi hangulatra, lassan időt kerítek majd a Caravalra is, úgyhogy ez jó lesz egy kis hangolódásra is. Vágjunk is bele.

1. Konferanszié
Egy könyv, amit mikor először megláttál, tudtad, hogy olvasnod kell:

Pont tegnap este fejeztem be Margaret Rogersontól az An ​Enchantment of Ravens című könyvet, ami szerelem volt első látásra. Nem hiába, egyrészt Charlie Bowater készítette a borítót, akinek odáig vagyok a munkáiért, valamint vágytam most valami hasonlóra, mint a Tüskék és rózsák udvara volt és ez annak bizonyult. De hasonló megérzésre alapozva olvastam el a Six of Crows duológiát is és milyen jó döntés volt! Néha jó a hirtelen impulzusoknak köszönhetően olvasni és nem mindent megtervezni. Nálam az úgyse működik.

2. Bohóc
Egy könyv, amin végig nevettél:

Az Isteni balhét nem véletlenül emlegettem a kritikája során egy adag boldogsághormonként. Ez a könyv igazán feltölt és elűzi a szürke hétköznapokat a humorával és abszurditásával. De nálam hasonlóan vicces volt a Papír hercegnő is - bár ez inkább az én felfogásomon múlt. Ugyanis szerintem ez az a könyv, amit nem szabad komolyan venni, el kell engedni a racionális énünk és akkor remekül lehet szórakozni rajta.

3. Akrobata
Egy könyv, amin végig visszatartottad a lélegzeted:

Az oroszlán vallomása olvasását tudnám ahhoz az érzéshez hasonlítani, mint mikor valaki gyomorszájon vág és pár pillanatra bent reked a levegő, körülbelül olyan meghatározó élményt nyújtott. De, ha valaki még hasonló lélegzet-visszafojtós élményt keres, akkor a Gileádi Köztársaságot is érdemes megismerni A szolgálólány meséjében

4. Elefánt
Egy könyv, ami megijesztett a méretével:

Én sose éreztem magam különösebben megfélemlítve egy féltégla méretű könyv által, ugyanakkor a Tűzkirálynő már legalább egy éve a polcomon áll és még mindig olvasásra vár. Nem tudom mi tartott eddig vissza a Hollóárnyék trilógia befejezésétől, de jövőre mindenképp nekiállok a Várólista csökkentés keretei között.

5. Oroszlán 
Egy könyv, ami megrémisztett:

A Top 5 rovat keretein belül volt egy olyan hét, amikor ilyen könyveket kellett összeszedni. Azt a listát meg tudod nézni ITT, nem akarom még egyszer leírni, csak hogy koptassam a billentyűzetet. De persze, hogy nem vettem azt se komolyan, mivel nem is tudnám, nem szoktak megijeszteni a könyvek.

6. Zsonglőr
Egy könyv, ami játszott az érzelmeiddel:

Az Esti ködök kertje mesterien rángatott zsinóron és mindig elérte, hogy átgondoljam eddig mit is gondoltam és éreztem, csak hogy a következő pillanatban megint összetörjön. Emellett erős érzelmeket váltott ki a Marked in Flesh is, ami a Vörös betűkkel 4. része. Olyan szépen fejlődik ez a sorozat és most már olyan szintre került a konfliktus az emberek és a Mások között, hogy nem tudod érzelemmentesen figyelni az eseményeket és külön kiemelném, hogy mennyire árnyalja a helyzetet, nem tudsz és nem is szabad egyértelműen oldalt választanod.

7. Illuzionista
Egy könyv, ami nem az volt amit reméltél:

A Lebegés nem volt számomra olyan különleges és gyönyörű, mint amit minden olvasója ígért, nekem elég tucatkönyv lett sajnos a végére, bár nagyon jól indult. Valamint a Conjuring of Light (Egy sötétebb mágia 3.) se hozta azt a katarzist és lezárást, amit az előző részek alapján vártam volna.

8. Ágyúgolyóember
Egy könyv, amin végig izgultál:

Nem olvastam mostanában olyan körömlerágós könyvet, amit ide írhatnék. Sőt, ahogy most visszanéztem még csak krimit/thrillert se nagyon olvastam az utóbbi időben, amin sürgősen változtatni akarok. 

9. Kígyóember
Egy könyv, sok csavarral:

Jó sok csavarral dolgozott Leigh Bardugo a Six of Crows sorozatában, de gyönyörűen szőtte a szálakat Sarah J. Maas a Köd és harag udvarában is.

10. Idomár
Egy könyv, amiből tanultál valamit:

Ha nagyon szó szerint veszem a topikot, akkor A pszichológia nagykönyve és a Magyarázókönyv is sok mindent megtanított ismeretterjesztő könyvek lévén. Ha a regények tanulságát veszem alapul, akkor Dorian Gray arcképéből - megannyi más mellett - megtanultam mit ér a szépség és a külsőség, a Vajákból, hogy mit jelent a magány és hogy néha saját magunk szigeteljük el önmagunk a világtól, végül pedig a Puszi, Erzsiből, hogy macskának lenni király.

Ha elkapott a cirkuszi hangulat és szeretnéd ezt átélni olvasás közben is, akkor ajánlom az Éjszakai cirkuszt vagy a Caravalt. 

Ezúttal szeretnék is kihívni más bloggereket is:

De persze bárki, aki kedvet kapott hozzá az nyugodtan viheti a taget. Ha pedig még meg is mutatjátok nekem az eredményt, akkor nagyon boldog lennék, mert kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. 


>

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Na drágám, ha a krimi és thriller olvasáson változtatni szeretnél, ajánlom figyelmedbe a januárban induló Mini-könyvklubot, mivel ez lett a megszavazott műfaj :)
  Egyébéként köszönöm a kihívást, nagyon jó tag, jövőhétre el is készítem ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már én is néztem, gondolkozom is rajta rendesen:D
   Várom!

   Törlés