In 4.5 pont erotikus Jennifer Ashley Kossuth kiadó Mackenzie fivérek történelmi romantikus

Jennifer Ashley - Lord Cameron bűnei


Mackenzie fivérek #3


Lord Cameron Mackenzie hálószobájában egy csinos nő, Ainsley Douglas bujkál. Cameron jól emlékszik az asszonyra, hat évvel ezelőtt egy ünnepségen ugyanitt tette boldoggá. Ainsley mézes-mázas bocsánatkérése elvarázsolja a férfit. Cameron már el is csábítaná a lányt, de az megállítja, mert szerinte „az ő jóságos férje nem érdemli meg, hogy megcsalják".
Később Cameron rájön, hogy a szépséges asszony látogatása csupán női cselszövés volt. Ez pedig a volt feleségére vall. Ainsley természetesen tagad. Cameron nem hisz neki, és soha többé nem akarja látni őt. Egy újabb ünnepség alkalmával a nő visszatér. A bocsánatkérés most még édesebb, de a férfi ezúttal megleckézteti Ainsleyt.
Ám Cameron feltesz egy kérdést a nőnek, amitől minden megváltozik. Ainsley már csak abban biztos, hogy bármit feláldozna azért, hogy a Mackenzie család fekete bárányával élhessen…
*********************

Aki már valaha is olvasott történelmi romantikus regényt, az tudja, hogy...

...alapvetően egy élvezhető történelmi romantikus kötethez az alábbi 5 elemre van szükség:

  • Mind a főhős, mind pedig a főhősnő kedvelhető kell, hogy legyen. Nem mellesleg a főhős legyen szexi és gazdag. Külön jó pont, ha egy igazi nőcsábász, akit az előbb említett hölgyemény fog megváltoztatni.
  • Már a történet elején találkozniuk kell, ami valamilyen formában emlékezetes legyen - azonnali vonzalom, vagy éppen ellenszenv, netalán kínos helyzet.
  • Lennie kell valamilyen akadálynak, ami meggátolja a főhőseinket, hogy azonnal egymás karjaiba omoljanak - de persze idővel leküzdik ezt közösen. 
  • A feszültségnek a két szereplő között intenzívnek kell lennie, ami a későbbiekben csak fokozódik. Szinte perzseljenek a lapok.
  • És természetesen a kielégítő boldog befejezés.
 
Ez az 5 elem szolgáltatja az alapját a történelmi romantikus regényeknek, persze aztán lehet ezt az alapsémát fűszerezni, hogy egyedi élményt nyújtson a végén, de ha olvastál már pár regényt a műfajban, akkor egy idő után nem sok újat tud mutatni. Nekem is volt egy időszakom tizenéves koromban, mikor rengeteget elolvastam, de rövid időn belül meg is csömörlöttem bennük. Nagyon nehéz újat mutatni egy olyan zsánerben, ahol egyértelműen a nők szórakoztatása a lényeg egy olyan környezetben, ahol a bokavillantás szexi.


De éppen azért szeretek Jennifer Ashley könyveihez nyúlni ha nagy ritkán rám jön a zsáner iránti fékezhetetlen vágy - haha - mert ő is ezekre az alapokra épít, de tesz hozzá annyi egyedi és szokatlan elemet, hogy ne érezzem azt, hogy én már ezt ezerszer olvastam. Mire is gondolok ezalatt? Az első rész főhőse autista és a főhősnő se szűzlányka, a második rész párja, egy művész és egy tűzrőlpattant hölgy a szakításukat követően találkoznak újra, míg ebben a részben Cam túl van egy szörnyű házasságon, ahol családon belüli erőszaktól kezdve minden volt és nem mellesleg van egy fia. Nem éppen a megszokott kiindulópont, nem?

A főszereplőket sikerült megkedvelnem - ami nélkül egy ilyen sztori nem működni - a megszokott stílus és történetvezetés szinte azonnal magával ragadott. Imádtam, hogy Cameron mennyire bolondul a lovakért és hogy az a folyamat még képes volt a megrázkódtatásait feldolgozni nem egy csettintésre történt, a karakterfejlődés szépen lassan lett bemutatva. Az apa-fia kapcsolat is szépen lett bemutatva, érezhető volt, hogy mennyire szereti Danielt és megmosolyogtató volt, hogy ettől függetlenül mennyire nem tud mit kezdeni a kamasz fiával. Cameron személyisége ezekből adódóan sokrétű lett és meglehetősen problémás, de Ashleynek megérte küzdenie érte. És ha már a főhősnőnél tartunk, akkor tökéletesen kiegészítette Camet, intelligens, makacs, de gondoskodó és türelmes volt. pont amire Camnek a gyógyuláshoz volt szüksége.


Igen, gyógyulás, ugyanis már az eddig részekből lehetett tudni, hogy valami sötét titok van Cam múltjában - amit nem akarok lelőni. De annyit mindenképp meg akarok említeni, hogy örültem hogy ilyen formában jelent meg ez a tabu téma a regényben, mert általában csak a fordítottjáról beszélünk, mintha ez így nem is létezne. Ugyanakkor úgy éreztem a végére, mikor újabb és újabb titkok kerültek a felszínre, hogy az írónő átesett a ló túlsó oldalára és ez már sok(k) volt.

Összességében mindenképp ajánlom, ha szereted a történelmi romantikusokat, mert egy intelligens, magával ragadó stílusú, érdekes történetű regényről van szó. Nem mellesleg szerethető karakterekkel ismerkedhetsz meg, akik között csak úgy izzik a levegő. Na és igen, skótok! A gyengéim.


*************
4,5/5

Borító: 3/5 - imádom, hogy ilyen kis zsebkönyv nagyságú.

Történet: 4/5
Megvalósítás: 4,5/5 
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: Ian, Cam

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 348.o. 
Fordította: Gálvölgyi Judit
Műfaj: történelmi romantikus
Goodread-es pontszám: 4.1
Molyos átlag: 91%
A képek alapjai a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése