In díj

Díjat kaptunk! | Teaszünet-díj 3x


“You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me.”
― C.S. Lewis

Még tavaly körbejárt a bloggerek között a Tea Break Time nevű díj, amit én is megkaptam, csak hát a híres halogatásomnak hála egészen addig vártam a kitöltésével, még míg azon felül még kétszer megkaptam. Nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám: Dorka, Wandamaci, BubuMaczkó. Nézzetek be hozzájuk is, nagyon jó és érdekes blogokat találtok náluk. 

Szabályok: 

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is!
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged!
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel!
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni!
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod! +1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek!

“Be yourself; everyone else is already taken.”
― Oscar WildeDorka kérdései: 

1. Ha írhatnál egy levelet a jövőbeli énednek, mit mondanál neki?
Remélem leszoktál már a halogatásról, mert ha nem, akkor szerzek egy időgépet és seggbe rúglak!

2. Mi tesz téged boldoggá?
Milyen egyszerűnek tűnő kérdés és mégis milyen nehéz rá egyszerűen válaszolni. Bezzeg ha megkérdeznél egy gyereket ő kapásból rávágna valamit. Ha sikerül az apróságokban is megtalálnom az örömöm, ha a mindennapi életet is tudom élvezni és ha a szeretteimmel vagyok.

3. Melyik a kedvenc meséd?
Huh rengeteg van, még most is szeretem a meséket... nem bújok ki a kérdés elől, csak gondolkozok... szóval mondjuk az Aranyhaj és a nagy gubanc meg az Így neveld a sárkányod.

4. Melyik könyv volt rád a legnagyobb hatással és miért?
Nem tudok egy könyvet megnevezni, mindegyik hatással volt rám valamilyen szinten, amit valaha olvastam, lehet éppen azzal, hogy mennyire nem volt rám hatással. Ez így értelmes? Szerintem minden olvasmányom kellett ahhoz, hogy most az legyek aki. Na jó, lehet a Szürkét kihagytam volna.

5. Mit gondolsz, mi a legnagyobb erősséged?
Hogy még soha senkit nem öltem meg a reggeli kávém előtt. Pedig néha közel voltam már hozzá, mikor felkeltettek. Azért harapok. De erős voltam és életben maradt. De lehet csak azért, mert túl gyorsan futott.

6. Mi a legnagyobb félelmed? 
Hogy belefásulok az életbe, feladom az álmaim és nem lesznek céljaim, amiért küzdhetnék. Mondjuk pont a múltkor gondolkoztam, hogy nem tudom nekem milyen alakot venne fel a mumus. 

7. Ha valamilyen más típusú blogot vezetnél, milyen lenne az? 
Utazós. Igazából már egy ideje gondolkozom rajta, hogy elindítom - vagy ezt egészítem ki vele - mert imádok menni és amikor csak tehetem utazok. Én erre költöm a plusz pénzem, ezért vállalok plusz melót.

8. Mikor van a legtöbb időd blogokat olvasni? 
Teljesen változó. Az egyetem mellett általában elég kiszámíthatatlan a napirend, főleg mikor félévente változik az egész. De leginkább a lyukas időkben, tömegközlekedés, várakozás, hasonlók. 


Wandamaci kérdései:

1. Mi az, ami kiborít egy könyvben?
Ó erről már részletesen írtam két bejegyzésben is. ITT és ITT megnézhetitek a bosszankodásom.

2. Ki szoktad tűzni, hogy az adott évben mennyit szeretnél olvasni? Be is tartod? 
Nem, már említettem, hogy nem szoktam ennyire komolyan és pontosan megtervezni mit és mennyit olvasok. Eleve nem tudnám betartani, meg szerintem felesleges. Alapvetően úgy indulok, hogy legalább 50, de ha nem sikerül, akkor sincs semmi. A spontaneitás a legjobb része.

3. Milyen műfajokat kerülsz?
Tudatosan semmit - na jó, az ezoterikus könyveket messziről - de azért mégis mindig hátrébb szorulnak mostanában a krimik, thrillerek.

4. Melyik az a könyv, amit bármikor bárkinek ajánlanál?
Hát nem tudom, én azért elég emberfüggővé teszem az ajánlásokat, mert hiába ajánlgatok például egy tök jó fantasyt, ha az illető nem szereti a zsánert. De például a legutolsó felkerült kritikában az Esti ködök kertjéről írtam, amit sokaknak ajánlok figyelmébe. De persze nem mindenkinek, szerintem egy tizenévesnek nem való a kezébe, de persze ez is személyfüggő.

5. Van valamilyen (furcsa) olvasási szokásod? Pl. csak páros oldalszámon befejezve teszed le a könyvet stb.
Hát ennyire speciális, mint a példa, nincs tudtommal. Talán azt tudom megemlíteni, hogy én nem tudok egyszerre csak egy könyvet olvasni. Mindig többet is olvasok párhuzamosan egy adott időszakban, mert a kedvemtől függően nyúlok hol az egyik, hol a másik felé. Persze olyan is van, hogy egyben, szinte lerakás nélkül befalok egy könyvet, de az alatt is vannak megkezdett olvasásaim.

6. Mit szeretsz még az olvasáson kívül csinálni? Animék, filmek, rajzolás stb.?
Filmek, sorozatok. Enni. Tényleg imádom, mindig kipróbálom az újdonságokat és imádok finomakat enni. Főzni viszont nem szeretek. Utazni. Kávézni. Ez alap a létfenntartásomhoz. Alkotni: festés, rajzolás, dekupázs stb. Imádom az állatokat, nekem szükségem van rájuk a mindennapokban is. Teljesen spontán nekiindulni valaminek a barátaimmal. Új dolgokat kipróbálni. Na, jó még sorolhatnám napestig, de most ennyi.

7. Mit tervezel 2018-ra?
Életben tartani a blogot. Remélem külföldön tudom majd folytatni a tanulmányaim. Dolgozni Bristolban a nyáron. Megcsinálni végre a nyelvvizsgát (IELTS). Letenni a búvárvizsgám, hogy legyen hivatalos engedélyem. Megannyi kisebb, nagyobb elképzelés. Meglátjuk hogy alakul.

8. Melyik könyvet várod idén a legjobban?
Hol is kezdjem? Nagyon várom a Kate Daniels és az Üvegtrón sorozat zárókötetét, lelkes vagyok a Tükörbirodalmért és a Locke Lamora 2 megjelenéséért magyarul, be akarom szerezni A hatalom című könyvet Naomi Aldermantól, na meg A megtört föld trilógia befejezésére is ácsingózom.


BubuMaczkó kérdései: 

1. Mi volt a fő motivációd a blogolásra?
Leginkább a barátnőim, jó bulinak tűnt, hogy közösen írjunk a hobbinkról. Aztán hamar a rabja lettem és rájöttem milyen jó döntést is hoztam.

2. Melyik a kedvenc könyved és miért?
Ez egy nagyon kegyetlen kérdés, amit most szépen csendben kikerülök. Psszt...

3. Ha visszamehetnél arra a napra amikor elkezdted a blogod és adhatnál egy tanácsot magadnak mi lenne az?
Merj önmagad lenni és gátlások nélkül írd le, ami csak az eszedbe jut, bármilyen hülyeség is legyen az. 

4. Mi a kedvenc helyed Magyarországon belül?
Ez de jó kérdés. Igazából szeretem Magyarország természeti és történelmi kincsit, szerintem rengeteg szép hely van itt. Ha a lakosság felét kirakhatnám az Antarktiszra, ahol kedvük szerint "magyarkodhatnak", kesereghetnek a szerencsétlenségükön és mindenbe beleköthetnek, akkor tökéletes hely lenne. Amúgy nem tudnám megmondani mi a kedvencem, szeretem ősszel a Mátrát és környékét, szeretem a tihanyi levendulaföldeket, a budapesti nyüzsgést és épületeket, romkocsmákat, a szegedi napsütést, a soproni "osztrák" fílinget, a hortobágyi végtelen pusztákat, az egri borhétvégéket, a nyári fesztiválokat... na jó nem sorolom tovább.

5. Milyen új dolgot tanultál legutóbb?
Hogy nem jó felbosszantani a pincérnőt, aki a kávédat készíti. 

6. Ha a múltból vagy jelenből beszélgethetnél bárkivel, ki lenne az?
Ha visszamennék a múltba és párszor lekevernék magamnak egy büdös nagy sallert, az számít? 

7. Ha bármilyen hivatást választhatnál a világon, mi lenne az?
Utazó blogger. Fentebb már említettem. Imádok utazni és fantasztikus lenne, ha ebből élhetnék meg. (Azért ennyire nem vagyok naiv, nem kell megijedni.)

8. Mi a kedvenc tárgyad?
Én inkább az a típus vagyok, aki az élményeket gyűjti, nem a materialista dolgokat. Persze vannak fontos dolgok, például a könyveim, de ott is inkább az élmény miatt fontosak. Ha meg tantárgyról van szó, akkor a biológia volt.Az én kérdéseim: Huh, én mindig rossz voltam ebben, szóval előre is bocsi...

1. Válassz 3 úti célt, ahova a legszívesebben elmennél. (Lehet valós, de könyves világ is)
2. Mesélj el egy kedves emléket/pillanatot a blogod kapcsán.
3. Mi a legemlékezetesebb 2017-ből?
4. Mi a kedvenc teád? Vagy inkább kávézol?
5. Mi volt a legjobb film, amit 2017-ben láttál?
6. Melyik volt a kedvenc bejegyzésed a blogodon 2017ből?
7. Írd le egy szóval, hogy mit hozzon 2018 a számodra?
8. Neked felkelti a kíváncsiságod, ha egy könyvről nagyon negatívakat írnak? Olvastál már el ezért könyvet?

Kihívottaim:

És tudom, hogy ti már megkaptátok, így csak ide írlak titeket, mert amúgy kihívnálak - de nem kell megcsinálni még egyszer:)


>

Related Articles

2 megjegyzés: