In book tag

High Fantasy Book Tag


Újabb book tag, mert tetszik - köszönet az elkészítéséért Arwennek - meg mert Wandamaci gondolt rám és kihívott rá. Ráadásul fantasy, szóval kell és kész. És még ezt a pocsék hétfőt is feldobja, így a végére. 

TÉRKÉP – minden magára valamit adó high fantasy rendelkezik egy térképpel
Melyik a kedvenc térképed egy könyvben? 


Nagyon szeretem mikor a nagyívű fantasy történeteket végig is tudom az ujjammal követni a térképen, sokkal egyszerűbb térben elhelyeznem a világot így, de őszintén, olvasás után én nem emlékszem a térképekre. Sőt, nekem ez teljes újdonság, hogy vannak, akik ennyire odafigyelnek rájuk. Miket nem tanulok... Eskü egyedül amire emlékszem az a Tekergők Térképe a HP-ből, de az is csak mert annyiszor szerepelt a könyvekbe. Azt hiszem ez nem igazán ér.

KIRÁLYI PALOTA – ami kiemelkedik a tájból
Mondj egy olyan tavalyi olvasmányt, amely kiemelkedett a többi közül! 

A fantasy olvasmányoknál maradva ez egyértelműen Az ötödik évszak lett. Az egy rozsdaverte zseniális könyv és azóta már a 2. részét is elolvastam, ami simán megint felmosta velem a padlót. Csak ajánlani tudom.

KIRÁLYNŐ – vannak a tesze-tosza királynék, és vannak a belevaló, uralkodásra szánt királynők
Mondj egy utóbbit, azaz egy erős női karaktert!


Azt hiszem Aelin Ashryver Galathynius hosszú utat tett meg, volt amikor megfojtottam volna egy kanál vízben, - khmm...igen, az a 4. rész... - de így a Viharok birodalma után azt mondom megérett a királynői címre.

MÁGIA – amit vétek lenne kihagyni
Mondj egy olyan elemet, ami nélkül számodra nem könyv a könyv! 


Hát erre nem tudok egyszerűen válaszolni, mert minden könyv más, nekem is mások az elvárásaim. Alapvetően azt mondanám, hogy a megfelelő világfelépítés elengedhetetlen a számomra, de ez alól is volt már kivétel. És ez így jó, legyenek is ennyire különbözőek az élményeim a könyvekkel. Meg idecsapnám még az életképtelen női karaktereket is, mint egy hatalmas nem.

SÁRKÁNY – egy mágikus lény, ami feldobja a legtöbb könyvet
Melyik az a könyv, amin már egy sárkány sem segített volna?


Szentségtörés! Nincs olyan könyv, amin egy sárkány ne segíthetne. De tényleg! Képzed csak el, ha bedobnánk egyet Christian és Ana közé. Mennyivel érdekfeszítőbb lenne a sztori. Próbálná meg Mr. Szürke a sárkánynak mutogatni a kis játszószobáját. Vagy az Anita Blake sorozatban megint akció lenne, meg kicsit feldobná a fantasylény repertoárt is egy sárkány. Az elején azért jobban igyekezett Hamilton e téren is. Bár ki tudja, lehet Anita megoldaná, hogy a végén a sárkánnyal is szex legyen.

VARÁZSLÓ – egy bölcs, idős, misztikus mentor, aki segíti a hőseink útját
Mondj egy olyan karaktert, akire ráillik ez a leírás! 


Nix ugrott be egyből a Halhatatlanok alkonyat után sorozatból, bár lehet eredetileg nem ennyire beszámíthatatlan karakterre gondolt Arwen...hmm. Nem baj, maradjunk az őrületnél, így izgalmasabb az élet.

Most nem hívnék ki senkit, de persze akinek megtetszik az szokás szerint viheti, csak majd forrásmegjelölés kéretik. De persze nyugodtan itt hagyhatod a válaszaid a kommentek között is, én nagyon kíváncsi lennék rá. 

*A képek alapjai a Pinterestről származnak.*

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése