In várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk | 2018-ban is moziba járunkHagyományokhoz híven ismét összegyűjtöttem a 2018-as várható könyvadaptációkat - legalábbis megpróbálkoztam vele, azt nem állítom, hogy teljesen sikerült. Nem tudom, hogy is állok igazából az adaptációkhoz, elég ambivalens érzéseim vannak velük kapcsolatban. Kevés az, ami jól sikerül szerintem, akkor viszont nagyon maradandó élményt tud nyújtani. Az viszont biztos, hogy mindig kíváncsian követem az útjukat és reménykedek, hátha ez a következő gyöngyszem.

Forever My Girl
Alapja: Heidi McLaughlin – Örökké a csajom
Bemutató: január 19.

Történet:
Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok. Tíz év telt el. Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után. Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…


Az útvesztő: Halálkúra

Alapja: James Dashner - Halálkúra
Bemutató: január 25.

Történet:
Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a Futárok, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a Futárokat.

Szólíts a neveden

Alapja: André Aicman - Szólíts a neveden
Bemutató: február 8.
Snitt adatlap

Történet:
A Call Me By Your Name az 1980-as évek elején játszódik, egy értelmiségi család lombardiai nyaralójában. Itt tölti a nyarat szüleivel a 17 éves Elio, aki szép lassan beleszeret professzor apja náluk vendégeskedő új amerikai asszisztensébe, a huszonéves Oliverbe.


A szabadság ötven árnyalata

Alapja: E. L. James – A szabadság ötven árnyalata
Bemutató: február 8.

Történet:
Házasságukkal beteljesült Ana és Christian szerelme, de a boldogsághoz ennél több kell. A múlt árnyai ugyanis sötétségbe boríthatják a fiatal pár életét, miután feltűnik Ana egykori főnöke, Jack Hyde, akinek semmi sem túl drága, hogy bosszút álljon.


Expedíció

Alapja: Jeff VanderMeer - Expedíció
Bemutató: február 22.

Történet:
Egy biológus hölgy (Natalie Portman) férje eltűnik, ezért részt vesz egy titkos expedíción, mellyel környezeti katasztrófa által sújtott területre megy, ám ott nem azt találja, amire várt. Itt a természet törvényei nem érvényesek. A csapatot egy biológus, egy antropológus, egy pszichológus (Jennifer Jason Leigh), és egy földmérő alkotja.


Vörös veréb

Alapja: Jason Matthews – Vörös veréb
Bemutató: március 2.

Történet:
A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere.
Dominika Jegorova az orosz titkosszolgálat egyik legjobbja. És ahhoz, hogy a cége titkokat szedjen ki a CIA magas rangú emberéből, akinek a fejében ott van az Oroszországban működő amerikai ügynökök listája, csak egy eszközt használhat: el kell csábítania.
Az akció jól indul, de azután hiba csúszik a számításba. A két ügynök életre-halálra menő játékba kezd: az átverések, hazugságok, fenyegetések csak a kezdetet jelentik? A ráadás a tiltott szenvedély.


Időcsavar

Alapja: Madeleine L’Engle - Időcsavar
Bemutató: március 8.  

Történet:
Dr. Aley Murry felfedez egy új lehetőséget az űrbéli utazásra, amivel többmilliárdnyi fényéveket lehet bejárni pillanatok alatt. Ám a tudós eltűnik, egyedül hagyva a családját. A lánya és a fia kezd el nyomozni az eltűnt apjuk iránt, és fel kell fedezniük, hogy amit az apjuk talált, az az egész világot megváltoztathatja.Szeretettel, Simon
Alapja: Becky Albertalli - Simon és a Homo Sapiens lobbi
Bemutató: március 15.  

Történet:
A 17 éves Simon élete nem egyszerű. Senki sem tudja róla, hogy meleg, sem a családja, sem a barátai. Ráadásul a srác, akit megismert az interneten és akibe szerelmes lett, az ő osztályába jár, de nem tudja róla, hogy ki is ő valójában.Nap nap után
 
Alapja: David Levithan - Nap nap után
Bemutató: március 22.  

Történet:
„A” soha nem tudja, hogy másnap milyen testben fog felébredni. Már megbékélt a sorsával, úgy hogy betart néhány szabályt: soha ne kötődj senkihez, úgy élj, hogy ne vegyenek észre, ne zavarj senkit. Amikor azonban egy reggelen „A” felébred Justin testében és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannon-nal, minden megváltozik, a saját maga által életbe léptetett szabályok érvényüket vesztik. Mert végül talált valakit, akivel – bárkivé is változik – nap mint nap együtt akar lenni.


Éjjeli napfény
Alapja: Trish Cook - Midnight Sun
Amerikai bemutató: március 23. (magyart még nem tudni)

Történet:
Katie, a 17 éves lány gyerekkora óta elszigetelten él a házukban, ugyanis egy nagyon ritka betegségben szenved: a legcsekélyebb napfény is végzetes a számára. Amikor találkozik Charlie-val, megismeri a szerelem érzését, azonban apja nem nézi jó szemmel a bimbózó kapcsolatot.Ready Player One
Alapja: Ernest Cline - Ready Player One [kritika]
Bemutató: március 29.

Történet:
Amikor egy népszerű videójáték rendszer megalkotója meghal, virtuális verseny indul milliárdos vagyonáért. A versenyben a felhasználók ölni is hajlandóak a győzelemért.
Hová tűntél, Bernadette?
Alapja: Maria Semple – Hová tűntél, Bernadette?
Amerikai bemutató: május 11.

Történet:
A hírhedt BERNADETTE FOX: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.
Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés.
A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár.
A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu.
Egyszer csak fogja magát, és eltűnik.
Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.
A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei
Alapja: J. K. Rowling – Legendás állatok és megfigyelésük
Amerikai bemutató: november 16.

Történet:
A legendás állatok és megfigyelésük 2. része.Ragadozó városok
Alapja: Philip Reeve – Ragadozó városok
Bemutató: december 27.

Történet:
Sok évvel a „Hatvanperces Háború” után a pusztasággá vált Földön a városok hatalmas kerekeken mozognak, és a túlélés érdekében megtámadják és elpusztítják a kisebb városokat, feltöltekezve azok tartalékaival.További várható adaptációk, amikről még nincs sok info:
A Discovery of Witches (A boszorkányok elveszett könyve) - Tv sorozat
A fiúknak, akiket valaha szerettem
A lány a pókhálóban (Ami nem öl meg) - október
Altered Carbon (Valós halál) - már megjelent az első évad, Netflix
Ashes in the Snow (Árnyalatnyi remény)
Bosszúvágy - március
Dumplin' (Így kerek az élet) 
Fahrenheit 451 - Tv sorozat
Pán Péter
Sharp Objects (Éles tárgyak) - Tv sorozat, június
Shatter Me (Ne érints) - Tv sorozat: 8 rész
The Bell Jar (Az üvegbura)
The Dark Tower (A Setét Torony) - Tv sorozat
The Darkest Minds (Sötét elmék) - szeptember 14.
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Krumplihéjpite Irodalmi Társaság) - április
The Hate U Give (A gyűlölet, amit adtál)
The Looming Tower (Magasba nyúló tornyok) - Tv sorozat
The Terror - Tv sorozat, március
Queen of Shadows (Üvegtrón sorozat alapján) - Tv sorozat
We Have Always Lived in the Castle

Ez lenne a nem túl rövid lista az én tudomásom szerint, ami idén jön, mint könyvadaptáció. Ha valamit kihagytam, nyugodtan szóljatok. Úgy nézem, azért idén is fogok moziba járni. Ti hogy vagytok ezzel? Van, amit vártok? 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése