In book tag

Filmes Book tag


Vallomás ideje: Oké...khmm...szóval az úgy volt, hogy tegnap péntek volt és borítómániának kellett volna jönnie, de egy kósza ötletem nem volt hozzá. Betesz a betegség, nem tudok gondolkodni és a tartalékaim is elfogytak már. Meg rendesen el vagyok maradva a book tagekkel is enyhén szólva szóval most a borítómánia helyett jöjjön egy filmes tag. 

Erre még Gothic hívott ki januárban OMG, de hé, legalább megcsinálom. Még egyszer köszönöm a jelölést.

Melyik volt az első meghatározó film, amit láttál? 

Sose voltam jó ebben az első dologban. Úgy értem, arra nem emlékszem mit viseltem tegnap, mégis honnan tudnám melyik film volt az első? Na, mindegy szóval mire emlékszem...sokat néztem a Pompom-ot, meg a Vukot, emlékszem még videókazettán volt meg mamámnál és mindig ezt nyüstöltem, mikor ott aludtam.  

Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál? 

Tegnap néztem meg A három óriásplakát Ebbing határán filmet és huh...gyerekek azt nézzétek meg, nagyon király. Aztán még jó ideig csak ültem és gondolkoztam. Sorozatokból meg amit ténylegesen végig is néztem az az Altered Carbon volt és most olvasom az alapjául szolgáló könyvet, a Valós halált. Ha végeztem várhattok egy összehasonlító kritikát is róla. Ha viszont az utolsó sorozatepizódot értjük a kérdés alatt, akkor az Dirk Gently's Holistic Detective Agency 1. része volt.


Mik a kedvenc filmjeid? 

Huh, nem finomkodik, rögtön a közepébe...De most komolyan hol kezdjem? Imádom a Gyűrűk urát, nagyon meghatározó volt a Ragyogás és A bárányok hallgatnak a horror/thriller szeretetem kialakulásában. Odáig voltam a Holt költők társaságáért és a Remény rabjaiért. A keresztapa miatt szerettem meg egy időben a maffiatörténeteket. Tavalyi nagy kedvencem volt a Legendás állatok és megfigyelésük, amin gondolom nem csodálkoztok, mint HP fan és az egyik kedvenc csajos filmem a Mamma Mia! úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki a második részből. Na most ezt napestig tudnám folytatni, de nem akarlak untatni titeket. 

Milyen műfajú filmben lennél te karakter? 

Horrorban és én lennék az első, aki meghal mert a hang felé megy:) Nem, valami thrillerben én lennék a cinikus mellékszereplő. Vagy még jobb, egy fantasyben én lennék a sárkány!

Ki játszana téged egy filmben? 

Maradjunk az előbb említett filmnél. Teljesen el tudom a cinikus szerepre képzelni Helena Bonham Cartert, ahogy a kissé őrült tekintetével megosztja az élet bölcsességeit egy szál cigi mellett. (De amúgy ha az a kérdés, ki hasonlít rám a színészek közül akár kinézetre, akár személyiségre, akkor passz)


Mi a top 3 kedvenc sorozatod? 

Hát ez se egy könnyű kérdés, egyre jobban szeretem a készítőt. Lehet kissé csuklik szegény. 
Agymenők
Szégyentelenek
Szívek szállodája & Totál szívás & Grace klinika & Amerikai Horror Story & Hogyan ússzunk meg egy gyilko... Á, nem tudom sorrendbe rakni!

Mi idegesít legjobban egy filmben? 

Ha buta a film vagy ha engem, mint nézőt néz hülyének.

Mi az a film vagy sorozat, amit soha nem fogsz megnézni? 

Nem szoktam ennyire tárgyilagosan és véglegesen kijelenteni, hogy nem. Valamikor kifejezetten a szar filmeket nézzük - általában bor és jó társaság mellett, szétcincálni - szóval azok se maradnak ki.


Melyik színésszel, színésznővel vagy filmrendezővel találkoznál szívesen? 

Szintén egy végtelenített listát írhatnék itt nektek az összes művésszel, akikkel váltanék egy pár szót. De akkor a teljesség igénye nélkül, akik hirtelen az eszembe jutnak. Emma Watsonnal elmennék egy könyvklubba, Eddie Redmayne-nel fangirlködnék a HP kapcsán. Chris Hemswoth-szel vagy Jason Momoaval meg mindenképp strandra mennék. Na de kérem, nincs hátsó szándékom. Jennifer Lawrence-szel meg beülnék egy sörre legközelebb, mikor Bp-en jár. Dylan O'Brien-nel meg elmennék kávézni és csak nézném a kiskutya szemeit. 

Ez lett volna az én kissé sem összeszedett filmes listám, nyugodtan viheti bárki, akinek tetszik. Szívesen várom a kommentek között a válaszokat is. Jelölni, most nem jelölnék senkit. 


>

Related Articles

5 megjegyzés:

 1. Külön blogbejegyzést nem szánnék ennek, szóval inkább csak válaszolgatok. :)

  Melyik volt az első meghatározó film, amit láttál?
  Film: Hook (Robin Williams), Mrs Doubtfire (R.W.)
  Rajzfilm: Ico, a bátor lovacska

  Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál?
  Film: Pitch Perfect 3 (Meh)
  Sorozat: Épp Vámpírnaplókat nézek, de ez is meh a javából.

  Mik a kedvenc filmjeid?
  Gyűrűk Ura, Sok hűhó semmiért, 10 dolog, amit utálok benned, Harcosok klubja, Sötét lovag trilógia

  Milyen műfajú filmben lennél te karakter?
  Valószínűleg egy helyes romantikus film vagy valami izgalmas thriller.

  Ki játszana téged egy filmben?
  Kinézet alapján Mae Whitman-t tudnám elképzelni. Anne Hathaway-nek igazán tudnék örülni, de vele kicsit sem hasonlítunk, max a hajunk színe.

  Mi a top 3 kedvenc sorozatod?
  Bocsi, de képtelenség 3-at választani!
  Anna, Jóbarátok, Dokik, Stranger things, This is us, Veronica Mars, Agymenők (bár ez utóbbival nagyon el vagyok maradva)


  Mi idegesít legjobban egy filmben?
  A bugyuta karaktereknél nincs rosszabb. Illetve ha azt hiszik a film készítői, ha teletömik trágár, gusztustalan poénokkal a filmet, akkor jobban eladható lesz. Valakinek biztos, de nekem nem.

  Mi az a film vagy sorozat, amit soha nem fogsz megnézni?
  Film és sorozat terén nem jut eszembe ilyen, de bezzeg könyvnél!

  Melyik színésszel, színésznővel vagy filmrendezővel találkoznál szívesen?
  Emma Thompson, Millie Bobby Brown, Heath Ledger, Robin Williams, Kenneth Branagh, Maggie Smith, Mark Ruffalo, Stanley Tucci és Krysten Ritter. Utóbbinak nagyon szeretem nézegetni az instagram posztjait, kedvencem mikor a Defenders forgatási szünetében megtanította Charlie Cox-ot (Daredevil) kötni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy megcsináltad. Most így olvasva a felsorolt színészeket és filmeket, rájöttem, hogy hagytam ki bőven. De igazából végtelen lista lenne:)

   Törlés
 2. Stanley Tucci! Szeretem én is! 😊

  VálaszTörlés
 3. Azt hiszem van egy pár hasonlóság köztünk :D és rájöttem, hogy egy pár színészt és filmet kihagytam a saját bejegyzésemből :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valószínűleg én is elég sokat kihagytam. Majd később fognak még beugrani:D

   Törlés