In 5 pont All for the Game angol LMBT magánkiadás new adult Nora Sakavic

Sport & maffia | Nora Sakavic All For the Game (Mindent a játékért) trilógiája


All for the Game #1-3


Első rész fülszövege: 

Neil Josten is the newest addition to the Palmetto State University Exy team. He's short, he's fast, he's got a ton of potential—and he's the runaway son of the murderous crime lord known as The Butcher.

Signing a contract with the PSU Foxes is the last thing a guy like Neil should do. The team is high profile and he doesn't need sports crews broadcasting pictures of his face around the nation. His lies will hold up only so long under this kind of scrutiny and the truth will get him killed.

But Neil's not the only one with secrets on the team. One of Neil's new teammates is a friend from his old life, and Neil can't walk away from him a second time. Neil has survived the last eight years by running. Maybe he's finally found someone and something worth fighting for.
**************
Mit ne mondjak, érdekesen indult a kapcsolatom a sorozattal. Cucuka és lafayette közös ajánlására szereztem be az első részt az Amazonról, mikor ingyenes volt és azonnal bele is vetettem magam.


A főszereplő Neil - legalábbis az utóbbi időben ezen a néven fut - már nyolc éve úton van, menekül a kegyetlen apja ás az általa vezetett maffia elől. Nem maradt semmije, nincs identitása, otthona vagy bárkije, akire támaszkodhatna. Egyedül a sport iránti szeretete maradt meg, így mikor lehetőséget kap, hogy egy egyetemi csapat tagja legyen, fuldoklóként kap a lehetőség után és nem törődik a veszélyekkel. Hamar kiderül azonban, hogy nem csak az apja miatt kell fájnia a fejének, mert az új csapattagjai sem hétköznapi fiatalok a szomszédból. A Foxhole Court egy hírhedt Exy (ez az írónő által kitalált sport) csapat, ahova a problémás fiatalok kerülnek, akiknek az edző egy második - vagy éppen sokadik - esélyt ad a normális - vagy legalább kis mértékben arra hajazó - életre.


Az első rész nem győzött meg, sőt nem tudtam eldönteni, hogy utálom-e a könyvet, vagy imádom. De az biztos, hogy letenni nem tudtam. Amint időm engedte kezdtem is bele a második részbe, szinte megszállottja lettem a sorozatnak. Tudni akartam a miérteket, az okokat a szereplők tettei mögött. Kényszert éreztem, hogy megismerjem és megértsem őket. Andrew és az ő pszichója kiborított, idegessé tett, de valami perverz kíváncsisággal tapadtam a lapokra, hogy jobban megismerjem. És ahogy rétegről rétegre fedte fel az írónő azt a zűrzavart, ami Andrew, tényleg a rabja lettem. A valóságtól teljesen elrugaszkodott logikát követ a széria, de ha belerázódsz, akkor nem nagyon érdekel utána olyan csekélység, mint a hihetőség.
„It's not the world that's cruel," Neil said. "It's the people in it.”
Imádtam, ahogy szép lassan kibontakozik Neil kapcsolata a csapat tagjaival és a sok személyiségcsere és menekülés után elkezd magára találni. Na nem mintha ő normálisabb lenne a többieknél, rengeteg problémája van, ami a személyiségét ilyenné formálta. De ennek köszönhetően érti meg Andrewt és működik ez a nem túl szokványos kapcsolat. És valahol a lapok között, én se tudnám megmondani mikor, de teljesen a rajongójuk lettem. Igazi fangirlként olvastam a közös jeleneteik - és kiélveztem azt amit kaptam, mert az írónő nem vitte túlzásba, elég fukar volt. De így volt ez a kapcsolat hihető. De persze ez nem tartott vissza attól, hogy akartam volna még, még, még. Jókat szórakoztam rajta, ahogy Neil szép lassan összehozza a csapatot és nem tartja vissza semmi, hogy belemásszon mások életébe és érzéseibe. Elvégre mindent a játékért.


A maffia vonalból kiindulva van itt akció is a sport mellett, ráadásul elég kegyetlen jelenetekkel, (kínzás, erőszak, gyilkosság...) szóval érzékeny olvasóknak nem feltétlen ajánlom a sorozatot. Mint már említettem feljebb is, ezen a vonalon volt jó pár alakulása a történetnek, amin felszaladt a szemöldököm, de inkább átsiklottam felette, hogy a könyv többi részét élvezhessem. És élveztem is rendesen, a harmadik részre olyannyira megszerettem a sorozatot, hogy minden bajom volt, mikor vége lett és elvonási tüneteket produkáltam, hogy nincs több része. Épp ezért az utolsó rész még valószínűleg újraolvasom. Párszor. Jól van na, nem kell ítélkezni.


*************
5/5

Borító: 1/5 - egészen szörnyűek:)
Történet: 4/5
Megvalósítás: 5/5
Karakterek: 5/5 

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2013, 2014
Műfaj: M/M romantikus
Goodread-es pontszám: 4.13, 4.47, 4.64
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás

A képek alapjai a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése