In Top Ten Tuesday

Top 5 | 5 könyv a választások mellé


Április 8-án választások. Ami gondolom feltűnt, hisz még a csapból is ez az egyre gusztustalanabb és hányingerkeltőbb propaganda folyik. Ezt a bejegyzés pedig most e köré építem fel. 

Igen, ez egy rendhagyó poszt lesz, mert nem szoktam politizálni a blogon. És lényegében most se teszem, pusztán felhívom a figyelmed, hogy milyen fontos élni a választói jogoddal. (Amíg még megteheted.) Mert igenis állást foglalsz azzal is ha otthon ülsz, legyintesz egyet, hogy de kire, és nem mész el szavazni. Ez egy olyan jogod, amivel élni kell, akkor is ha nem tudsz egy párttal se teljes mértékben azonosulni. Úgyhogy remélem te is elmész 8-án szavazni, sőt megfogod a párod/családod/barátaid kezét és őket is magaddal viszed.

Ehhez pedig egy kis kedvcsinálónak hozok egy Top 5-ös listát. Mert jó olvasni egy-egy nagyszerűen összerakott disztópiát, ugyanakkor nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nincs kedvem át is élni egyet. 

"A legjobb könyvek, értette meg, azok, amelyek azt mondják el az embernek, amit már tud." 
- George Orwell: 1984

Az örök klasszikus - 1984


Csak gondolj bele, hogy ezt a könyvet 1949-ben írta Orwell. Most 2018-at írunk és nem is lehetne aktuálisabb a probléma, amit felvet. Gondold végig, mi az ami tényleg megvalósult és mi az ami felé gőzerővel robogunk.

A görbe tükör - Állatfarm 
"Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek." Nem ismerős?

A gyűlöletszítás hatalom - A végső igazság


Nagyon jól megmutatja, hogy az elvakult gyűlölet, a "háború a közös ellenség ellen" milyen könnyen irányíthatóvá teszi az embereket. Valamint mekkora hatalma van a médiának.

Amikor nőügyekkel nem foglalkozunk - A szolgálólány meséje


A tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja volt ez a könyv és a belőle készült HBO-s sorozat és nem véletlenül. Ki van sarkítva, eszméletlen megterhelő olvasmány és még feloldozást se ad ez alól, de nagyon mesterien világít rá az írónő azokra az apró emberi tulajdonságokra, amikről nem nagyon akarunk tudomást venni.

Az emberiség utazása - Az ember tragédiája


Ez volt az egyik kedvenc kötelezőm (a kevés közül is, amit tényleg szerettem), mert megmutatja az emberiség "sötét" oldalát, kiragadva pillanatokat, de mégis a végén meghagyja a reményt. 

További ajánlások: 
 • Robert Merle - Védett férfiak
 • Anthony Burgess - Gépnarancs
 • Ray Bradbury - Fahrenheit ​451
 • Leena Khron - Hotel Sapeins [KRITIKA]

*Alapul szolgáló képek forrása Pinterest*

Ti mit adnátok még a listához? 

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott MOLYOS zónában.* >

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Hm. Érdekes összeállítás. :D
  Csak az ember tragédiájához volt szerencsém, az 1984-et csak filmben láttam, de az is bőven elég volt egy életre.
  Szuper bejegyzés volt ismét! ^^
  Christine Xx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Christine Xx
   Köszi:) Ezek szerint nem nyert meg az 1984?:D

   Törlés