In 3.5 pont alakváltó alternatív történelem Brodi Ashton Cynthia Hand fantasy Jodi Meadows Maxim kiadó romantikus YA

Alternatív Tudor-kor | Lady Jane

Lady Jane #1


Edward ​még csak tizenhat éves, és már Anglia királya. De sajnos épp haldoklik, ami elég kellemetlen, ha azt nézzük, hogy inkább az első csókja tervezésével kellene foglalkoznia, mint azzal, hogy kire is hagyja a trónt…
Jane Edward unokatestvére, akit sokkal inkább érdekelnek a könyvek, mint a romantika. Szerencsétlenségére Edward beleegyezett a megházasításába, hogy ezzel bebiztosítsa a trónöröklését. Ráadásul van valami igen furcsa a neki kiválasztottban: Gifford ugyanis egy ló. De tényleg, a férfi minden egyes nap hajnalán egy nemesi szénafalóvá változik – csak hogy naplemente után a fogai között szénaszálakkal változhasson vissza emberré. Ettől eltekintve azért meg kell hagyni, hogy roppantul jóképű, és Jane szívében szép lassan hely szabadul fel számára is.
A történet egyre zűrösebbé válik, ahogyan Edward, Jane és Gifford egy kolosszális összeesküvés közepén találják magukat. Miközben a királyság sorsa a tét, hőseinknek saját összeesküvést kell szőniük, számos harcot megvívniuk, kalandozniuk, s a szívük sem maradhat szárazon. De vajon sikerül véghezvinniük a tervüket, amíg a fejük még a helyén lehet?
*******************

"Azt hisszük, ismerjük a történetet, ami így hangzik: hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jane Grey nevű tizenhat éves fiatal lány, akit feleségül kényszerítettek egy vadidegenhez (Lord Guildfordhoz vagy Gilfordhoz vagy Gifford-isten-tudja-kicsodához), és nem sokkal később egy ország uralkodói székében találta magát."

Hölgyeim, uraim és minden egyéb nem címkézek, ami csak tetszik olvasóm! 
Ezennel bemutatom a művet, ami bepillantást enged egy alternatív Tudor korba, ahol minden aranyos, még véletlenül sem véres és persze az egész történet szellemesen, sőt, minő illetlenség, pimaszul na meg állatosan van átadva. Kérem szépen, természetesen itt is vannak udvari intrikák, elvégre mégis csak politikáról van szó, de semmi komolyság, nehogy megfeküdje a gyomrunk, hova tovább, mindez igazából csak arra szolgál, hogy fiatal és felettébb szerethető főszereplőink megleljék a szívük vágyát és boldogan élhessenek a happy end után. Mert természetesen happy end lesz, mást elképzelni sem lehetne. Na de ne is siessünk ennyire előre, a kettő között azért még jócskán történnek dolgok: van itt naiv, fiatal király, hataloméhes és elvakult tanácsadókkal, egy meg nem értett, könyvmoly hölgyemény, aki kissé fent hordja az orrát, meg egy lenézett, bizonyos korlátozottsággal rendelkező mylord, továbbá egy nagy rakás értetlenség, jó adag menekülés, kielégítően sok állatság, ja meg egy trón, amin úgy tűnik mindenki ül legalább pár napot, kipróbálásra. 
Tudják, csak a szokásos angol uralkodás! 


Tündéri kis olvasmány volt. Nagyon jókat szórakoztam a stílusán és szinte érezhető volt, hogy az írók milyen jól érezték magukat a megírása közben, mintha egy délutáni teapartira invitáltak volna engem is, mint olvasót, ahol elszórakoztatták magukat - és engem - egy új történet kreálásával. De pusztán ennyiről van szó, semmi többről. Faék egyszerűségű a történet, - meglepő, hogy ebből a korszakból képesek voltak az írók egy ennyire leegyszerűsített verziót alkotni - egy pillanatig nem aggódsz olvasás közben a szereplőkért, mert tök egyértelmű, hogy mi lesz a vége, és igazából maguk a szereplők se nagyon aggódnak, jobban el vannak foglalva újonnan szerzett szabadságukkal és ifjonti romantikáikkal. Maga az Edian vonal tetszett, de ez is megmaradt a cuki szinten, mert ami felvetült probléma - ember (Igazak, ergo az egyház) vs Edianok - az is olyan kényelmesen megoldódott, csak 5 percig beszélgetni kellett egy kicsit a megfelelő emberrel és hopsz, már kész is. Vannak benne olyan mozzanatok (pl.: Jane ketrecbe zárása, hogy biztonságban legyen. khmm, Tamlin), amibe nem is nagyon kell belegondolni, csak elengedni. 


Bűbájos kis történet, ami tökéletesen elszórakoztatta a napon felfőtt agyamat - avagy, amikor rájön a húgomra a napozhatnék és engem is kínozni akar. 

Kiegészítésként, ha kíváncsi vagy, ki, melyik karaktert írta: 
B. Ashton - Gifford
C. Hand - Edward
J. Meadows - Jane*************
3,5/5

Borító: 5/5
Történet: 3/5
Megvalósítás: 4/5
Karakterek: 4/5 

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 448
Műfaj: YA, alternatív történelem
Eredeti cím: My Lady Jane
Goodread-es pontszám: 4.12
Molyos átlag: 82%
A képek alapjai a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt.  
Könyvtári példány.>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése