In Top Ten Tuesday

Top 5 | Antihősök gyülekezője


Megint kimaradt két hét a Top 5 szerda rovatnál, ami kissé tarthatatlan részemről, de őszintén annyira megint nem hoztak lázba a témák. De hanyagolni sem akarom, mert imádom írni ezeket a posztokat, szóval megint újítok és saját témával jövök. (Remélem élvezed a könyvfesztivál adta könyvesőt - még ha nem is tudtál esetleg személyesen kimenni a rendezvényre)

A To Kill a Kingdom poszt megírása során jött az ötlet, hogy megmutatom nektek az 5 legjobban vágyott antihősös történetet, amit el akarok olvasni, ha már az a regény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Mostanában nagyon kapható vagyok ezekre a történetekre, érdekesebbnek találom őket, mint a heroikus hősöket, kis üde (és brutális) színfoltok a hasonszőrű könyvek mellett és élvezem a beléjük rejtett lélektani részeket, árnyalásokat.

Az ifjú kiválasztottak


Friss, ropogósan megjelent könyvről van szó, amit a KMK a könyvfesztiválra tartogatott és bezsongva várom, hogy én is a kezeim közé kaparinthassam végre. Nagyon sok jót hallottam erről a sorozatról - ami nem feltétlen nyugtat meg, mostanában mindig befürödtem ezek miatt - és már jó régóta van a TBR listámon.  A történet szerint egy betegség söpör végig az emberiségen, ami szinte mindenkit megöl, ám van néhány fiatal, akik túlélik és ennek eredményeként különös képességekre és hegekre tesznek szert. A főhősnő is egy ilyen túlélő, egy ifjú kiválasztott, akit a saját apja is szörnyetegnek tart.

Nevernight


Jay Kristoff neve ismerős lehet idehaza is, ő a szerzője a Vihartáncosnak, ami sajnos el lett kaszálva az első rész után (bár a Könyvmolyképző már évek óta ígérgeti a 2. részt). Mindenesetre ez a sorozata is rajta van az "Olvasnom kell" listámon, ami azóta érdekel, hogy beleolvastam az első részébe és az író párhuzamosan írta le a főszereplő első szexuális élményét és az első gyilkosságot, amit elkövet, ugyan azokat a mondatokat használva csak ugye más kontextusban. Jót szórakoztam rajta. Ja igen, ha még nem említettem volna, a főhősnő egy orgyilkos. *Az összes Üvegtrón rajongó felkapja a fejét.*

And I Darken


Egy újabb érdekesnek ígérkező trilógia, ami a 15. századi török uralom alatt álló Havasalföldre kalauzolja el az olvasóját a fiatal Radu és Lada szemszögén keresztül. Radu egy végtelenül kedves és jószívű kisfiú, míg a nővére kegyetlen, céltudatos és brutális tud lenni - megfelelve ezzel az apjának. Azonban az elképzelésekkel ellentétben, hogy ő örökli a trónt az apjától, elragadják őket otthonról és az Ottomán udvarban nevelkednek fel. Vajon sikerül visszaszerezniük a jogos örökségük?

V. E. Schwab - ViszályV. E. Schwab idehaza is nagy sikernek örvend az Egy sötétebb mágia sorozata által (sajnos a Főnix Könyvműhely által kiadott Archívum sorozata nem annyira ismert, de nem kevésbé zseniális) és legnagyobb örömünkre újabb sorozata ékezik magyarul, ezúttal a Fumax kiadó gondozásában. Egy világba enged bepillantást, ahol a szuperképességektől nem lesz valaki szuperhős.

Kormorán Baru, az áruló

Olyan régóta húzom már ennek a könyvnek az olvasását, hogy kezd ciki lenni. Itt a blogon is emlegettem már párszor, hogy megvan és akarom olvasni - de tényleg akarom - csak valahogy mindig hátrébb csúszódik a listámon és mást olvasok helyette. De imádom a politikai csatározásokat és a morálisan megkérdőjelezhető főhősöket, szóval minden adott, hogy imádjam.


Amiket eddig olvastam és jó szívvel tudom ajánlani (a teljesség igénye nélkül):
  • Locke Lamora hazugságai (Pont most jön majd a Deltától újra kiadva+ a 2. rész*.*)
  • Six of Crows (Rengetegszer emlegettem már mennyire imádom ezt a könyvet)
  • A Széthullott Birodalom (Másik nagy kedvenc fantasy sorozatom)
  • Nem vagyok sorozatgyilkos/ John Cleaver sorozat


*Alapul szolgáló képek forrása Pinterest*

Ti mit adnátok még a listához? Olvastatok már nagyon jó antihősös regényt, amit ajánlanátok nekem?

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott MOLYOS zónában.* 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése