In borítómánia

Borítómánia | Kedvenc borítótervezőim


Évek óta sorban írom a borítómániás posztokat, több száz borítót gyűjtöttem már tematikusan össze nektek, de magukról a művészekről, akiknek ezeket a csodákat köszönhetjük, egy szó sem esett még, ami elég szomorú. Ezen a hiányosságomon próbálok ma változtatni és megmutatni nektek néhány eszméletlen tehetséges művészt, akiknek oda vagyok a munkáiért. 

Joey Hi-Fi


Joey munkássága nem lehet ismeretlen idehaza sem, hisz a Vészmadarak az ő borítójával jelent meg a Fumax gondozásában. Nagyon tetszenek a letisztult színek, ahogy a fekete fehér világba belerobbantja a vöröset, ami ad az egésznek egy dráma hatást. Külön kiemelném a sziluettekkel való játékot, amit pecekig tudok nézni. 


Charlie Bowater


Charlie Bowater munkásságával Sarah J. Maas könyvei kapcsán találkoztam először, ugyanis illusztrációkat készített hozzájuk, majd végül a színezőt is neki köszönhetjük - én meg végérvényesen szerelembe estem a munkáival. Egyszerűen álomszép alkotásai vannak, imádom a színeit és azt, hogy milyen jól meg tudja fogni a karaktereket és visszaadja, ahogy az én fejemben is élnek. Ráadásul az egésznek ad egy sajátos epic feelinget, ami felteszi a koronát a munkáira. Azzal a ténnyel, hogy borítókat is tervez az An Enchantent of Ravens kapcsán találkoztam először, amit ugye kizárólag a borító csábítása miatt olvastam el. De most komolyan, tudtok hibáztatni? Csak nézzetek rá arra a szépségre. Ezt követően kezdtem el céltudatosan keresni még borítóit és bár eddig még nem sok van, de azok nagyon tetszenek. Remélem később ezek sora tovább  fog bővülni. A további munkáit ITT tudjátok megtekinteni. 


Jason Chan Sajnos nem nagyon szoktunk alapvetően odafigyelni a borítótervezőkre - vagyis pontosabban valahogy mindig kimarad, hogy utánanézzünk kinek is köszönhetjük őket. (Ha akár csak abból indulunk ki, hogy a molyon egy könyv adatlapjánál már lassan azt is odaírhatjuk, hogy az író mit reggelizett az írása közben, de a borítótervező művészeket nem lehet feltüntetni) Jason Chang volt számomra az első, akinél ezt megtettem, méghozzá a Széthullott Birodalom olvasása során, mivel nem csak a történetért, hanem a külcsínért is odáig voltam. Tetszett a sejtelmessége, hogy hiába van rajta az emberi alak, az arcát mégse lehet teljesen kivenni, így hagyva a képzeletünknek is teret. A hangulatát, ami tökéletesen illeszkedik a történethez. De a többi munkájára is érdemes időt szánni pl: a Stormdancer széria. 


Erin Fitzsimmons


Valljátok be, hogy még nem is halottátok a nevét? Nem igaz? Pedig a munkáival biztos találkoztatok már, mert rengeteg könyvborítót tervezett, nem egy igazi bestsellert is, mint például a Caravalt, a Delírium sorozat új kiadását, az Árnyak és jeleket és még megannyi szépséget. Igazából egy egész posztot szánhatnék a munkásságára és biztos vagyok benne, hogy még akkor is lenne olyan, amit nem mutattam meg. De megnézhetitek ITT a listát. 

+ Reta ajánlása:

Marc Simonetti


Reta ajánlotta a művészt a figyelembe és rájöttem, miközben böngésztem a portfólióját, hogy én rengeteg munkájával találkoztam már a neten, csak soha nem tudtam, hogy ő az alkotó. Ti is megnézhetitek a teljes listát ITT.

Érdemes még utánuk nézni: 
 • Jaja Micelli (ITT, borítók pl.:Fényességek, The Italian Teacher)
 • Laren Panepinto (ITT, borítók pl.: Feed, Snakewood)
 • Coralie Bickford - Smith (ITT, borítók pl.: Cloth Bound Classics széria)
Meséljetek, nektek ki a kedvenc borítótervezőtök? 
>

Related Articles

3 megjegyzés:

 1. Az én kedvencem ő: https://www.facebook.com/artSimonetti/
  nézd meg a munkáit, imádom. A Fumaxos A Koronatorony könyvnél figyeltem fel rá, ő csinálta A szél nevét is! Nagyon szép fantasy munkái vannak!

  VálaszTörlés
 2. Köszi az ajánlást, tényleg nagyon tehetséges. Be is rakom a listára. Imádom a Királygyilkos krónikái borítóit <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen :D Megérdemli a listás helyet :D Lecsekkoltam a többieket, akiket összeszedtél, állati tehetséges mind!

   Törlés