In A Court of Thorns and Roses angol fantasy kisregény romantikus Sarah J. Maas

Szerethető semmiség | Sarah J. Maas - A Court of Frost and Starlight (Fagy és csillagfény udvara)


Forrás

A Court of Thorns and Roses #3,1


A companion tale to Sarah J. Maas's #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series that takes place several months after the explosive events of A Court of Wings and Ruin
Narrated by Feyre and Rhysand, this story bridges the events in A Court of Wings and Ruin and the upcoming novels in the series.
Feyre, Rhys and their companions are still busy rebuilding the Night Court and the vastly changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can't keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated – scars that will have a far-reaching impact on the future of their court.

******************

Újabb történet a Tüskék és rózsák udvara világában, ami egy hidat hivatott képezni az eredeti trilógia és a később érkező kötetek között. Nagyon vártam, hogy olvashassam és kíváncsi voltam, vajon miről szólhat, ha már összekötő kötetként emlegetik. Konklúzió:
♛ Szerettem? Persze, imádtam visszatérni a Inner Circle tagjaihoz.
♛ Volt értelme ennek a könyvnek? Semmi az égvilágon.

Imádtam, hogy újra Rhys és társai között tölthettem el pár órácskát, ahogy megpróbálnak a háború után békére lelni. Ez egy hosszú és fájdalmas folyamat lesz, aminek mi csak éppen az elejébe kaptunk bepillantást, de nagyon értékeltem, hogy kitért a lelki teherre, amit a sok veszteség okozott. Ugyanakkor én sokkal többet vártam volna ettől a kisregénytől. Rengeteg kérdés maradt nyitva a ACOWAR után, és azt vártam, hogy legalább egy pár szál elvarrásra kerül itt. De szó szerint semmiről nem szólt a történet. De tényleg. Mindig feldobott néhány érdekes témát, de épp csak megemlítette az írónő, majd egy gonosz mosollyal és egy "A következő könyvekben bővebben." felkiáltással mentünk is tovább. Esküszöm a legizgalmasabb rész a 200 oldal alatt a hógolyózás volt. Azt hiszem ez sokat elmond.

Forrás

Viszont a sok elejtett utalásból már itt is lejön, hogy rengeteg bonyodalomra számíthatunk a későbbiekben, sok áskálódás és csatározás előtt állunk még a tényleges béke előtt. És el se tudom mondani mennyire várom már a következő részt, ami Cassian és Nesta története lesz.


Ennek ellenére viszont szerettem olvasni a könyvet, hiába beetetés az írónő részéről, mert vagyok akkora rajongója a szereplőknek, hogy ha még egy bevásárlólistát olvasnának fel, arra is vevő lennék. Bár azt hiszem ahhoz is tehetség kell, hogy 200 oldalon keresztül tudjon írni Sarah lényegében a semmiről.

✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹


Amire egy 1 évet várhatok
Kiadó: Bloomsbury
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224.o.
Műfaj: fantasy
Goodreads-es átlag: 4.08
Molyos átlag: 88%
A képek a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


>

Related Articles

6 megjegyzés:

 1. Szigorú vagy. xD Kíváncsi vagyok mennyire akasztana ez ki engem, ha egyszer ráveszem magam az angol könyvekre, megpróbálkozom vele (vagy addigra kijön magyarul). :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. xD Pedig most nagyon elnézőnek éreztem magam a rajongásomból eredően:D

   Törlés
  2. Szerintem az volt, de nem baj. :D Ilyenkor mindig kedvet kapok a könyvekhez. ^^

   Törlés
 2. Szia Vicky!:)
  Esetleg nincs infód arról, hogy tervezik-e magyarul is kiadni ezt a könyvet?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gabriella:)
   Konkrétan még nem hallottam róla a kiadótól, de biztos vagyok benne, hogy tovább viszik a sorozatot a kiegészítő kötetekkel is, mert hatalmas népszerűségnek örvend idehaza is.

   Törlés
 3. Köszönöm szépen a választ!
  😊

  VálaszTörlés