In Top Ten Tuesday

Top 5 | Legrosszabb szerelmi háromszög lezárások


A Látók kritika élménybeszámoló írása közben ugrott be - miután jól kidühöngtem magam, hogy abba is feltétlen bele kellett passzírozni - hogy alapvetően nem sokat beszéltem még itt a blogon a szerelmi háromszögek jelenségről, csak mindig kifejtettem mennyire utálom. Pedig ha tudnátok szóban milyen hosszas diskurzusokat fojtattam már erről barátaimmal... Úgyhogy most menjünk is bele az egyik aspektusába a jelenségnek - mégpedig a háromszög feloldásába. Ugye alapvetően az lenne az alapfelállás, hogy a hölgyeményünk hosszas töprengés, megannyi szenvedés és melodráma után döntést hoz és a feleslegessé vált harmadik felet szépen elküldi. De persze ez nem mindig elég, csavarni akarnak az írónők ezen a sémán, vagy egyszerűen főhősünk olyan szinten döntésképtelen, hogy meghozza az író helyette ezt a végtelenül nehéz és nagy horderejű választást. Na mármost ezek végtelenül félre tudnak sikerülni, én meg külön ezeket gyűjtöm most össze nektek. muhahah, nem még véletlenül se a pozitív példákat. Abban mi a pláne? Meg őszintén nem sok pozitívat tudnék felsorolni.

*Figyelem, az alábbi poszt spoileres lehet a Hex Hall sorozatra, az Alkonyat szériára, az Üvegtrón 2. és 3. részére és a Szent Johanna Gimire.*


Nyírjuk ki a felesleges pasit. 

Először is, az egyik közkedvelt megoldás, hogy nebáncsvirág főhősnőnk válláról levegyük a terhet, nehogy meg kelljen bántania valakit - nem mintha az, hogy ilyen döntésképtelen és mind a két felet eteti, ne bántana mindenkit - hogy egyszerűen megöljük a nem kívánt elemet a történetben. Lehetőleg valami hősi halállal, hogy azoknak se legyen keserű a szájíze, aki esetleg neki szurkolt volna a kit válasszak verseny alatt. Erre tökéletes példa lehet a Hex Hall sorozat, ahol aztán néha - ha éppen nem teljesen boldog Sophie és van rá ideje - bánatosan visszagondolhat Cal hősi halálára. Szerintem végtelenül olcsó húzás volt, főleg hogy ezt leszámítva tök felesleges volt a halála és elkerülhető lett volna.

Az Alkonyat mizéria.

Igen, ez egy külön alpontot érdemel és külön fogalmat kéne kitalálni erre az egész szerelmi háromszögre, úgy ahogy van. De mindennek az volt a teteje, mikor megszületett a gyerek és Jacob bevésődött (vagy hogy hívták) és képes volt közölni Bellával, hogy ő azért szerette, mert tudta, hogy az ő gyereke lesz élete párja. WTF? Azon felül, hogy ez úgy pedofília ahogy van és szimplán meh, még azok arculcsapása is, akik neki szurkoltak volna, hisz ezek szerint nem Belláért magért volt úgy oda - bár ezt megértem, nem tudom abban a csajban mit lehetne szeretni - csak pusztán egy kivetítés volt. Huh, az agyam eldobtam, mikor ezzel először találkoztam.


Gyűlöltessük meg a nem kívánt félt.

Igen, másik nagy kedvencem, mikor az írónő mindenképp el akarja dönteni helyettünk a dolgot, hogy mindenki 100%-an a kiszemeltjének szurkoljon, így az addig egész normális másik srác vesz egy 180 fokos fordulatot, hogy megutáljuk és teljes mellbedobással támogassuk, mikor főhősnőnk elküldi melegebb éghajlatra. Ilyen tipikus eset volt például az SZJG-ben Arnolddal, aki teljesen random lett kőbunkó. De például az a rinyagép, amit Maas csinált Chaolból se volt semmi. Huh, de utáltam az Üvegtrón 4. részében!


Dobjuk be a legjobb barátnőt, mint csali. 

Másik közkedvelt koncepció, hogy megjelenik a színen egy negyedik fél - általában a főhősnő barátnője - és az egyik pasi rájön, hogy ő nem is az előbb említett főhősnőért van oda, hanem az újonnan megjelent végzet asszonyáért. És hopp, már vége is van a szerelmi civódásnak és mindenki happy.


*Alapul szolgáló képek forrása Pinterest*

Ti mit adnátok még a listához?(És igen, ez most csak 4 pont)

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott MOLYOS zónában.* 


>

Related Articles

22 megjegyzés:

 1. "nyírjuk ki a felesleges pasit" :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Néha a való életben is érzek ilyen késztetést, de ez mellékes :DD

   Törlés
 2. Vajon Maxon és ööö Aspen (így hívják? xD) hova tartozik?

  Óóóó újabb kategória? Az egyik legyen gazdag, herceg, a hülye pi... öööö akarom mondani a főhős úgyis őt választja. De ez van A szürke ötven árnyalatánál is, mondjuk ott pont nincs szerelmi háromszög... vagy van? :D Még nem olvastam.

  Lehet, hogy írok egyet később a szerelmi típusokról, nemcsak a háromszögekre, hanem a kettesekre nézve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó, mindenképp, szívesen olvasnám:)
   Nem a szürkébe nincs 3szög. Bár igazából ennyi erővel lehetne is benne, már rontani nem rontana rajta:D
   Maxon és Aspen a tipikus gyerekkori barát, aki végig szerelmes belé plusz az új gazdag herceg/rossz fiú... Bár nem olvastam azt a könyvet.

   Törlés
  2. De nem spoilereztem el semmit? :O Mondjuk én feltételezek, mert csak a másodikat olvastam még. :D De annyira egyértelmű, hogy kit választ... plusz a többi sorozatrész is árulkodik...

   De bocsi. :C

   Törlés
  3. Jaj, nem dehogy, tudom miről szól. Meg nem is akarom olvasni szóval eleve mind1:D

   Törlés
  4. Nem szenveded végig? :D Szerintem Te jársz jól vele, én már a kettest is utáltam. :DD

   Törlés
  5. Úgy érzem kezdek felnőni xD Most már tudatosan csak nagyon ritkán olvasok olyan könyvet, amiről gondolom, hogy nem fog tetszeni. Sajnálom rá az időt.

   Törlés
  6. Én azért visszacsábulok, vagy a maximalista énem miatt be akarom fejezni a sorozatokat. Erről mondjuk erősen le kéne szoknom. :C

   De megértem, jól jársz vele. :D

   Törlés
  7. Ó, elég sokáig tartott, hogy én is leszokjak erről. (Tragikus múlt xD)

   Törlés
 3. Az a lámás kép nagyon ütött (másfél órás matekóra integrálással és hálózatos bizgerálás után). Köszi. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lámpás kép? :D
   Huh, örülök, hogy nekem már nincs matekom (első szemeszterben letudtuk az integrálás, deriválás kombót).

   Törlés
  2. A No drama Llama. xD

   Én elvagyok vele, a deriválás még külön tetszett is. ^^ Csak nehéz végigülni egy matekot. :D

   Törlés
  3. ja lámás. Én lámpásnak olvastam xD Huh a matekkal nekem se volt soha bajom, de szörnyű órákat tartottak nekünk az egyetemen.

   Törlés
  4. Nálunk a matek jó (alapból elvileg mindenki matekos).
   xDD Én meg hirtelen azt hittem, hogy lármást írtam. :D

   Törlés
  5. Na úgy látom ennyi könyv elolvasása után se tudok olvasni/írni :D

   Törlés
  6. Annyi erővel én sem. :D *pacsi*

   Törlés
 4. Szívemből szóltál! Hogy én mennyire utálom a szerelmi háromszögeket. Sokszor totál felesleges.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mikor nem az? Mármint komolyan, melyik történetben nem volt az, mert szívesen olvasnám:D

   Törlés
 5. Kétesélyes szerelem... Főhős még nem idegesített ennyire, kivéve talán a Celeste bolondulásig c. könyvben, de az más téma. A Kétesélyes szerelemben nem elég, hogy kinyírta az egyik pasit az író, de még meg is fejelte azzal, hogy a sokkal szimpatikusabbat nyírta ki. Érthetetlen számomra, hogy mégis hogyan pattant ki egy ilyen hülye történet a fejéből, és miért alkotta ennyire unszimpatikusra a főhős csajt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt ahhoz a műhöz még szerencsém, de igy nem is tervezem;)

   Törlés