In Top Ten Tuesday

Top 5 | Nem, nem. Soha többet.


A Top 5 szerda szervezője el van havazva a hónapban, így nem kaptunk előre témákat, hanem mindenki azt választ, amit csak szeretne. Mi azonban a többi bloggerrel úgy döntöttünk, akkor átvesszük a szervezés szerepét és megszavaztunk a hónap minden szerdájára egy-egy témát. És, mivel holnap van a Madarak és fák napja, így ez adta az ihletet, hogy összeszedjük azokat a könyveket, amikért kár volt fákat kivágni. 

Margóra: Volt egyszer itt a blogon egy Ha a fák beszélni tudnának... tag. Ezt meg csak így itt hagyom a világnap miatt. 

És akkor lássuk a lényeget: Könyvek, amiket soha nem akarok a kezemben látni többet. (Azt nem mondom, hogy feltétlen sajnálom, hogy elolvastam őket, mert ezzel is gazdagabb lettem - még ha a negatív oldalát is tanultam meg a dolgoknak. Pl.: Kitől ne olvassak többet. )

*Ez a bejegyzés teljesen személyes vélemény, senkit nem akarok megbántani. Semmi baj nincs vele, ha te szeretted az alább felsorolt könyveket, azért mert én nekem nem feküdtek, nem azt jelentik, hogy rossz könyvek lennének, épp az a szép, hogy nem vagyunk egyformák.*

A macska rúgja meg! - avagy Megigézve Sylvia Daytől [KRITIKA]


Sokszor emlegettem már (pl.: ITT és ITT) ezt a regényt, mint negatív csúcstartót az olvasmányaim listáján, úgyhogy nem is akarok jobban most belemenni, mert csak felhúzom magam. Inkább olvassátok el róla a beszámolóm, ott mindent leírtam.

Földre szállt agymenés, akarom mondani angyalok - avagy Elveszett lelkek A. O. Esthertől [KRITIKA]


Vonatkoztassunk el magától az írónőtől és mindentől, amit róla hallottam, tapasztaltam. Vegyük alapul csak a könyvet. Ami a legjobban fájt a könyvben, hogy eszméletlenül logikátlan az egész. Felépít az írónő egy egészen érdekesnek tűnő világot, majd minden sarkon ellentmond önmagának, míg teljesen bele nem zavarodsz. A karakterek üresek és lelketlenek, akik bábú módjára menetelnek egyik helyről a másikra, mindenkinek tök egyszerű, pár szóban összefoglalható karaktere van. Elég kiábrándító volt annak idején. Lehet azóta sokat fejlődött az írónő, de én inkább kihagyom őket.  (A kritika nagyon régi, szóval felelősséget nem vállalok:)

Inkább öltözz fel! - avagy Meztelenül Raine Millertől


A hajdani Ulpius erotikus kiadásainak az egyik "gyöngyszeme" ez a remek...öhm...könyv. Első ránézésre még jónak is tűnhet - persze az rögtön lejön, hogy erotikus, de ennek nem kéne egyenlőnek lennie a pocsék könyvvel - mert egészen szemet vonzó a borítója. Na de, ami benne van! Mentsetek meg tőle! Sok erotikus/romantikus könyvet olvastam már életemben, 16 éves korom körül faltam őket, de nem sok ennyire üres, érzelemmentes, sablonos és ami a legfontosabb, még csak nem is jó erotikus regénnyel akadtam össze. A molyon csak annyit írtam hozzá értékelésnek, hogy "Mi akart ez lenni?!" Ez mindent elmond. 

Háremképző ifjú vámpíroknak - avagy az Éjszaka háza sorozat


Nagyon régen olvastam a részeit, abban sem vagyok biztos, hogy az összes magyarul kapható részt olvastam volna, de az élénken az emlékezetembe égett, hogy mennyire idegesítő lett egy idő után. Az írónők a szerelmi háromszöget további, magasabb szintre emelték és az egészet megtoldották egy jó adag idegesítő karakterrel. Nem, nem kérek többet belőle, köszönöm. 

Van, hogy jobb az adaptáció - avagy Vámpírnaplók Lisa Jane Smithtől

Ezt csak úgy itt hagyom.

Nem néztem végig a Vámpírnaplók sorozatot, csak az első pár évadot, de arra úgy emlékszem, hogy tetszett - bár nyilvánvalóan elvesztettem az érdeklődésem a folytatások felé. De, mivel nem volt rossz a sorozat, gondoltam bepróbálkozok a könyvvel is - hát nem kellett volna. Sokkal jobb a sorozat, pedig ott is idegesítő volt Elena, na de a könyvben. Huh. (Na jó, meg azért Ian sokat dobott a TV sorozaton:)

*Alapul szolgáló képek forrása Pinterest*

Nektek mik voltak a legrosszabb olvasásélményeitek? És a legjobbak?

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott MOLYOS zónában.* >

Related Articles

5 megjegyzés:

 1. Hihi. xD Nekem Eszter könyve anno tetszett valamennyire, kíváncsi vagyok a Hívogat a fény hogy fog, el is kezdem! :D Az Éjszaka háza, a Meztelenül dettó, egyet kell értsek veled. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na várom majd róla a véleményed:D Lehet akkor adok neki még egy esélyt, ha bejön neked.

   Törlés
  2. Régen nem voltam ilyen szigorú, de azért én is reménykedem, hogy tetszeni fog, nem akarok szenvedni annyit. :C (Nézd meg az olvasmánylistám, ez nagyon nem igaz. xD)

   Törlés
 2. ... ha a saját olvasmányaimra gondolva, a listát kiegészíteném a Big Magic-kel és A szürke ötven árnyalatával...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, igen, a jó öreg Szürke. Jótékonyan el is feledkeztem róla. Jó mélyen eltemettem azt az "élményt". (Na meg a belső istennőt:) A másikat meg nem olvastam.

   Törlés