In Top Ten Tuesday

Top 5 | Utazás könyvekkel


Bizony, jól látjátok, hosszas kihagyás után visszatértem - túléltem a nyarat Angliában, életre szóló élményekkel és feltöltődve csöppentem vissza kis hazánk mindennapjaiba. Igyekszem majd erről nektek bővebben is mesélni, miután sikerült a sok új inspirációval és ötlettől túlpörgött gondolataim egy kicsit egyenesbe raknom. De addig is, mivel szerdán jutottam el odáig, hogy újfent leüljek a billentyűzet elé, így egy Top 5 rovatos bejegyzéssel köszönök be nektek. Stílusosan, maradjunk az utazásnál (ha már a nyárnak vége, de én még vágynék egy kis utószezonra belőle):

5 könyv, ami elrepíti az olvasóját messzi tájakra - mindezt kényelmesen, otthonról.

Ezerarcú föld


A megjelenése óta izgatja a fantáziám Bogi könyve, mert imádom olvasni a világjárók történeteit újabb és újabb ismeretlen sarkairól a Földnek. Én magam is "küzdök" a wonderlust érzéssel és nem egyszer megfordul a fejemben, hogy csak föl kéne kerekednem és itt hagyni mindent, hogy láthassam a világot. De a végén a racionális énem mindig győz - legalábbis ezidáig még mindig győzött. Éppen ezért szeretem az olyan emberek kalandjait olvasni, akiknél k.o.-val ki lett ütve. Külön tetszik, hogy elviekben nem csak a szép, csillogó, instagramra való oldalát mutatja be az újságíró az utazásainak, hanem az árnyoldalait is.

Vadon


Éppen abból az okból kifolyólag, amint az előbb említettem - neki a nagyvilágnak érzés - ez a könyv is adta magát, hogy felkerüljön erre a listára. A történet egy 1100 mérföldes út, ami során Cheryl nem csak Amerikát, de önmagát is megismeri. A sok megpróbáltatás testileg és lelkileg is megedzi, hogy végül összhangba kerüljön önmagával és elfogadja a veszteségeit.

Terror

Őszintén, Dan Simmons ezen regényére csak az adaptáció hívta fel a figyelmem, de mikor szembesültem vele, hogy egy misztikus Északi-sarki expedícióba csöppen bele a kíváncsi olvasó, rögtön tudtam, hogy kelleni fog ez a kaland nekem. És senkit ne riasszon vissza a kötet monstrum mivolta (több mint 700 oldal), nagyon jól bánik a szerző a szavakkal, így könnyedén végigvezet a történeten, nem fog senki elveszni.

Esőcsináló


Még az Esti ködök kertje befejezése után megfogadtam, hogy el fogom olvasni az író magyarul beszerezhető többi könyvét is, olyan mély nyomot hagyott bennem az az élmény. Majd rá kellett jönnöm, hogy nem is volt ez a fogadalmam olyan grandiózus, mint az elsőre tűnt, hisz összesen egyetlen egy másik kötete jelent meg. Remélem ismét megtapasztalhatom majd, ahogy az író kézen fog és végigvezet Malajzia sokat megélt, gyönyörű vidékein.

Mielőtt a kávé kihűl


Ez a könyv egy teljesen váratlan impulzusként került fel a listámra, alapvetően nem tartozik a komfortzónámba, de megfogott. Talán annak a számlájára írható, hogy mostanában nagyon vágyom az ázsiai utazásokra - még ha csak könyvek formájában is valósul meg egyelőre. Persze az se mellékes, hogy elvileg időutazás is van benne, ami szintén egy kedvelt toposzom. Na meg a kávé, természetesen az tette fel az i-re a pontot.

Update: A Könyvkuckó bloggerinája volt olyan édes és felhívta a figyelmem, hogy ez a könyv időközben nem jelent meg és azóta sincs hír róla. Szóval majd ha a Bluemoon könyvek kiadja, akkor olvashatjuk csak. Én meg úgy érzem tényleg szükségem van arra a felzárkózásra az infók terén, ami most kimaradt.

További ajánlásaim az utazni vágyóknak:
  • Világutazók kézikönyve
  • Hogyan menjünk világgá
  • Vesalius-titka
  • Levelek Skye szigetéről
  • Krumplihéjpite irodalmi társaság


Ennyi lett volna most az én gyors beköszönésem, már nagyon hiányoztatok nekem. Ígérem, most nem kell annyit várnotok, hogy újfent halljatok rólam. Addig is, én meg igyekszem felzárkózni a friss megjelenésekkel és egyéb infókkal az elmúlt pár hónapból. 

*A képek alapjai a Pinterestről származnak.*

Nektek melyik könyvélmény volt egy igazi utazás? Mit ajánlanátok még az utazni vágyóknak?

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott MOLYOS zónában.* >

Related Articles

2 megjegyzés: