In 5 pont angol Avon fantasy Hidden Legacy Ilona Andrews novella romantikus urban fantasy

Azok a mágikus esküvők | Ilona Andrews - Diamond Fire


Hidden Legacy #3,5

(Rejtett örökség #3,5)


Nevada Frida Baylor és Connor Ander Rogan szívélyesen meghívnak, hogy csatlakozz az esküvői ünnepségükhöz. Megidézés, időjárás manipuláció és egyéb mágikus aktivitás szigorúan tiltos. 

Catalina Baylor nagyon várja már, hogy felvehesse a koszorúslány ruháját és végignézhesse, ahogy nővére végigsétál a padsorok között az oltárig. De nem minden a tervek szerint alakul: az esküvőszervező ki lesz tessékelve a helyszínről, a menyasszony felbecsülhetetlen értékű tiarája eltűnik és Rogan hatalmas rokonsága megszállja az édesanyja otthonát. Van aki csal, van aki hazudik és van aki gyilkosságot tervez. 

Ahhoz, hogy az eskü bonyodalom nélkül megtörténhessen, Catalinának azt kell megtenni, amitől a legjobban fél - használnia kell az erejét. De ő egy Baylor és nincs semmi, amit ne tenne meg, hogy boldognak láthassa a nővérét. Nevada meg fogja kapni a mesebeli esküvőjét, még ha ahhoz, hogy ez megtörténhessen, Catalinnak tégláról téglára szét is kell szednie a kúriát. 
*************

Ez most annyira jól esett a kis lelkemnek.

Nagyon hiányzott már ez a világ és a szereplői, úgyhogy jó volt egy kicsit visszatérni, újfent fejest ugrani a Házak nem mindennapi életébe - még ha csak egy esküvő erejéig is. Ez a rövid sztori Nevada és Connor várva várt esküvőjéről szól, meg az előtte lévő bonyodalmakról, elvégre nem lehet Házak közötti esküvőről beszélni olyan csekélységek nélkül, mint gyilkossági kísérlet, lopás vagy éppen kapzsiság, hogy csak párat említsek közülük. Hát, igen azok a jó kis családi összejövetelek mindig izgalmasak!


Persze nem a menyasszonyt terheljük az esküvője előtt ilyen apróságokkal, így Catalina kénytelen kezébe venni az irányítást, hogy boldognak és élőnek láthassa a testvérét. Így egyfajta bevezetőként szolgál ez a sztori a későbbiekhez, megismerkedhetünk új narrátorunkkal és azt kell mondjam, már alig várom az újabb kalandokat. Catalina eléggé különbözik a testvéreitől, tele van ellentmondásokkal, ő szeret elveszni a tömegben, visszafogott, szinte már félénk, ami a képességére vezethető vissza. Már gyerekkorában meg kellett tanulnia, hogy egyetlen mosollyal tönkreteheti mások életét, így bezárkózott a csigaházába és csak a családjának engedi meg, hogy igazán megismerjék. De ez nem maradhat tovább így, elvégre a család elindult a Házak rögös útján és egy kimagaslóan erős Prime Szirénként nem fordíthat többé hátat a problémáknak. Ideje, hogy megtanulja nem csak elrejteni, de használni is a képességét a családja érdekében és én már alig várom, hogy ezen az utazáson elkísérjem. Eszméletlen érdekes a képessége. Előre látom, hogy nagy karakterfejlődésnek nézünk elébe egy jó adag önkeresési úttal megspékelve, amibe biztos bekavar majd, hogy Catalina mennyire makacs és maximalista. Hú, milyen akciók lesznek itt!


Már alig várom az új történetet. De hol van még 2019 nyara?

*************
5/5

forrás
Borító: 3/5
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5
Karakterek: 5/5 

Kiadó: Avon
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 160.o.
Műfaj: urban fantasy (kiegészítő novella)
Goodread-es pontszám: 4.47
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás
A képek alapjai a Pinterestről származnak
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése