In Top Ten Tuesday

Top 5 | Karácsonyi ajándékötletek könyvmolyoknak az utolsó utáni percekben


A nyakunkon a karácsony, bár gondolom ez feltűnt a boltokban játszott karácsonyi számokból, az emberek őrült rohanásából, a feldíszített utcákból és üzletekből, a megnyílt karácsonyi vásárokból, az elménket megrohamozó reklámokból és akciókból, a jó kis forralt borokból, na meg az állandó kérdésből: "Mit szeretnél karácsonyra?" És habár ennek egy részét szívesen kihagynám (mint például a karácsonyi számokat, eskü már most unom őket, vagy a megőrült embertömeget:), de azt most én is megtapasztaltam, milyen mikor minden az utolsó pillanatra maradt. Ha te is így vagy vele és még van akinek nincs ajándékod, akkor hadd segítsek egy kicsit.

És mi is lenne jobb ajándék, mint egy tökéletesen eltalált, személyre szóló könyv?


Az örök lázadónak - Hat varjúA Hat varjút akkor ajánlom, ha az ajándékozottad szereti a nagyszabású átveréseket, szereti az érdekes és kidolgozott karaktereket, akik összeállnak egy bandába egy közös célért és nem mellesleg ilyen-olyan okok miatt a társadalom kitaszítottjai lettek, avagy nem riad vissza a morálisan megkérdőjelezhető karakterrajzoktól. Ha unja a sablon sztorikat és papírmasé karaktereket, a megmentésre váró hölgyeket és a fehér lovon, páncélban feszítő hősöket. Az egésznek van egy kis Ocean's 11 életérzése egy mágikus világban, így természetesen egy kis fantasyvel is meg van fejelve. Bővebben róla >ITT< olvashatsz. (YA)

Annak, aki szeret megismerni más kultúrákat - Vér és csont gyermekei


Ha érdeklődik az ajándékozottad más kultúrák iránt, ha szeretne egy kicsit nem angolszász hangulatú könyvet olvasni és ezek mellett odáig van még a fantasyért, akkor mindenképp jó választás Adeyemi nagysikerű regénye, ami idén elnyerte a Goodreads Awards díjat debütáló író kategóriában. Szép kezdés, én is nagyon kíváncsi vagyok rá. (YA - 16~20 éves korosztály)

Annak, aki még mindig várja a levelét Roxfortból - Nevermoor: Morrigan Crow négy próbájaPont tegnap áradoztam egy sort erről a regényről, itt a blogon is és jó szívvel ajánlom kicsiknek és lélekben gyermek felnőttnek, vagy csak egyszerűen azoknak, akik olvasnának az ünnepek alatt egy édes, mágikus és kissé nosztalgikus könyvet feltöltődésnek. Ez a könyv most úgy érzem tényleg megérdemli a nagy hype-ot körülötte. (middle grade - 10-15 éves korosztály)
"Mikor jön már a következő rész?" - A hajnal tornya


Jelentem, ha valaha is hallottad ezt a kérdést és az >Üvegtrón sorozatot< egy beszélgetésben, akkor nem is kell tovább keresgélned. Ha az ajándékozottad szereti a YA/NA fantasyt és az orgyilkosokat, akkor elég kicsi a valószínűsége, hogy nem olvasta az Üvegtrón sorozatot. Valamint mivel a rajongótábora a sorozatnak kezd félelmetes méreteket ölteni, így nagy rá az esély, hogy ő is ide tartozik, vagyis tűkön ülve várta már tavaly óta, hogy karácsony előtt kijöjjön az újabb rész. De igazság szerint, valószínűleg már közölte is veled ebben az esetben, hogy neki ez a könyv kell. Azonnal. (NA fantasy - 18-24 éves korosztály)

A romantikakedvelőnek - Evelyn hét férje


Az idei év legjobb és legmaradandóbb romantikus élményét nyújtotta ez a regény, de egyáltalán nem a megszokott módon. Evelyn karaktere megdöbbentően valós és lebilincselő volt és habár nehéz volt kedvelni a döntései miatt, de mégis megértetted mit miért tett és mire észrevetted te is a bűvkörébe kerültél ennek a karizmatikus nőnek. Nagyon komoly morális kérdéseket feszeget a történet és néha összefacsarodott szívvel, máskor egészen megdöbbenve olvasod Evelyn életének történetét, sikeréhez vezető hosszú útját, a csillogás mögötti valóságot és hét férjének történetét. 

+1 A Japán rajongónak - Rókatündér


Mindenképp akartam magyar vonatkozást is a listába, elvégre kis hazánkban is találhattok igazi gyöngyszemeket is. Az én fantáziámat most a legjobban a Japán, rókás, cserediákos urban fantasy birizgálja Eszes Ritától. Elég egyedinek tűnik a regény hazánk könyvpiacán és mindenképp be akarok nevezni erre az utazásra Japánba.

További ötletek: 

 • Aki hisz a lelki társakban - Tüskék és rózsák udvara sorozat [Véleményem]
 • "Ki is az igazi szörnyeteg?" - Sötét duett
 • A mindig kíváncsiskodónak - Halál
 • Kicsiknek (és örök gyerekeknek) - Miss Screwy csavaros árvái
 • A klasszikus vámpírtörténetek szerelmeseinek - Dracul
 • A képregényrajongónak - Saga
 • "Azok a bűnös tetkók" - Ink
 • A retelling kedvelőinek - Ezüstfonál
 • Ha valami egész másra vágyik - Melmoth
 • Annak, aki szeret tisztában lenni az emberiség rémtetteivel - Nemes teremtmények
 • Aki szereti a görög isteneket - Olimposz vére [Véleményem]
 • Az instagrammernek - Tej és méz
 • A sárkányrajongónak - Az utolsó Namsara [Véleményem]
 • A kávémániásnak - Mielőtt a kávé kihűl
 • Aki tisztában akar lenni a magyar valósággal - Pedig olyan szépen éltek
 • A komolyabb témákat kedvelőnek - Drága kis szívem
 • Annak, aki él-hal a jó kis szócsatákért - Gyűlölök és szeretek [Véleményem]
 • "A könyv annyival jobb volt, mint a film." - Ragadozó városok

*Alapul szolgáló képek forrása Pinterest* 


Neked mit tartalmaz a karácsonyi kívánságlistád? 

*A többieket megtaláljátok a rovatnak létrehozott >MOLYOS< zónában.* 


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése