In 5* pont Ace alakváltó angol fantasy Ilona Andrews Kate Daniels paranormális romantika romantikus urban fantasy

Újabb kedvenc sorozat zárult | Ilona Andrews - Magic Triumphs (A varázslat győzelme)


Kate Daniels #10


Kate hosszú utat tett meg, mióta magányos farkasként orvosolta Atlanta paranormális problémáit. Ez idő alatt barátokat és ellenségeket is szerzett. Megtalálta a szerelmet és családot alapított Curran Lennarttal, a korábbi Alakváltók Urával. De az ereje túl hatalmas ahhoz, hogy a mágikus tápláléklánc csúcsán állók békében hagyják. 
Kate az apjával, Rolanddal jelen pillanatban egy kényelmetlen tűzszünetben áll, de mikor Roland újra elkezdi próbálgatni a védelmét, Kate tudja, hogy előbb vagy utóbb az összeütközés elkerülhetetlen lesz. A Boszorkány Orákulumnak ezalatt látomásai támadnak vérről, tűzről és emberi csontokról. És Kate tudja, hogy az ideje lejárt, mikor egy titokzatos dobozt talál az ajtaja előtt, ami a háború ígéretét hozza magával egy ősi ellenségtől, aki majdnem elpusztította a családját.
Kate nem lát más lehetőséget a túléléshez, mint hogy összefogja a legvalószínűtlenebb szövetségesek erőit. Tudja, hogy az árulás elkerülhetetlen. Tudja, hogy valószínűleg nem éli túl a közelgő háborút. De meg kell próbálnia. 
A gyermekéért. 
Atlantáért. 
A világért.
*******************

Szavakkal kifejezni nem tudom mennyire a rabja lettem ennek a sorozatnak és éppen ezért mennyire szíven ütött, hogy itt az ideje a búcsúzkodásnak. Még nem álltam erre készen, még annyi történetük volt a szereplőknek, amit hallani akartam és annyi életút, amit tovább szerettem volna kísérni. De tudtam, hogy előbb-utóbb eljön a keserédes búcsú ideje és bár felkészülhettem erre, mikor a kezembe vettem a zárókötetet, a végén még se lett kellemesebb.*Az előző részekről a véleményem >ITT< olvasható.* 

Őszintén kissé tartottam ettől a résztől - a zárókötetekkel szembeni érthető aggályaimon felül - ugyanis nem sok olyan urban fantasy/paranormális romantikust olvastam, ahol a gyerek megjelenése ne cseszte volna el a sztorit. Olyan érzésem van mindig, mintha az író nem tudna mit kezdeni a gyerekkel, csak úgy van, de lényegében semmin nem változtat a jelenléte, sőt igazából nem is nagyon jelenik meg - olyan mint az őrült nagybácsi, akiről tudjuk, hogy létezik, de lehetőség szerint elkerüljük azokon a kötelező évente egyszeri karácsonyozásokon kívül.  Itt viszont szerencsére nem ez volt a helyzet, nagyon jól beleépítették a megváltozott családi helyzetet a sztoriba és még az akcióból se lett kevesebb - elvégre hogy lenne hihető Kate körül a nyugodt élet. Nagyon élveztem olvasni a családi életet - ami persze bizonyos szempontból nem szokványos - de mégis ugyan azok a megszokott problémák kerülnek elő, két mágikus támadás között, ami egy gyerek érkezése után felmerül a szülőkben.


Szerettem azt is, hogy mennyire jól érzékeltette az írópáros, hogy Kate szinte isteni ereje mennyire el tudja őt szigetelni a barátaitól és milyen felelősséggel járt ekkora hatalom birtoklása, ennek ellenére megmarad ugyan az az esendő Kate, akit megismertünk az elején, még ha nagy utat is járt be azóta a személyiségfejlődés ingoványos talaján. Elvégre a magányos farkasból egy családanya lett, aki ráadásul egy egész városért tartozik felelősséggel egy katasztrofálisan bonyolult családi felmenőkkel karöltve. Az egyik kedvenc aspektusa a sorozatnak számomra, hogy mennyire sokrétűen és összetetten tudta ábrázolni Kate és az apja kapcsolatát és örülök ennek az elkerülhetetlen, de kielégítő lezárásnak közöttük. És nem csak ebből a szempontból volt kielégítő a lezárás, örülök, hogy a főszereplők szálljai szépen el lettek varrva, külön öröm Hugh sorsa - bár eskü én vártam valami csavart a gyerek kapcsán a végén. De ezt túlgondoltam.


A könyv még mindig badass volt, nagyon jól felépített akciójelenetekkel, egy egész háborúval így a végére, parádés párbeszédekkel, kellő mennyiségű mélységgel és érzelmekkel karöltve, na meg titkokkal és mítoszokkal, amiknek a felfedezése még tartogat meglepetéseket  későbbiekben is, ebben biztos vagyok.

Abszolúte örülök, hogy lesz még ebben a világban később is történet, még ha nem is Kate és Curran főszereplésével, elvégre ők elmondták a maguk sztoriját, most mások jönnek. Csak ajánlani tudom ezt a nagyívű sorozatot azoknak, akik szeretik a badass urban fantasyt - nem kis elfogultsággal részemről, de azt hiszem ez még megengedett.


*************
5*/5

Borító: 2/5 - egyszerűen nem szeretem a sorozat borítóit
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakterem: Curran

Kiadó: Ace
Kiadás éve: 2018
Műfaj: urban fantasy
Oldalszám: 352.o.
Goodread-es pontszám: 4.59
Molyos átlag: 96%
A képek alapjai a Pinterestről származnak, vagy saját képek
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


További könyves tartalmakért keress fel az >INSTAGRAMON<, vagy a >FACEBOOK< oldalamon. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése