In 5 pont angol fantasy Jessica Townsend middle grade Nevermoor Orion

Nevermoor 2. | Jessica Townsend - Wundersmith (Csudamíves)


Nevermoor #2


Wunder is gathering in Nevermoor …

Morrigan Crow may have defeated her deadly curse, passed the dangerous trials and joined the mystical Wundrous Society, but her journey into Nevermoor and all its secrets has only just begun. And she is fast learning that not all magic is used for good.

Morrigan Crow has been invited to join the prestigious Wundrous Society, a place that promised her friendship, protection and belonging for life. She's hoping for an education full of wunder, imagination and discovery – but all the Society want to teach her is how evil Wundersmiths are. And someone is blackmailing Morrigan's unit, turning her last few loyal friends against her. Has Morrigan escaped from being the cursed child of Wintersea only to become the most hated figure in Nevermoor?

Worst of all, people have started to go missing. The fantastical city of Nevermoor, once a place of magic and safety, is now riddled with fear and suspicion…
**************


Morrigan Crow a legjobb Csudamíves, ever! És én is be akarok költözni a Deukalión Hotelbe!

Tavaly nagyon kellemes meglepetést okozott az >első része a Nevermoor sorozatnak<, teljesen odáig voltam érte, így szinte azonnal el is olvastam a következő kalandját Morrigan Crownak. Még most is meg tudok lepődni, hogy mennyire odáig tudok lenni a middle grade (gyerek) könyvekért is, holott egyértelműen rég nem én vagyok a célközönsége. Talán az a varázsa, hogy mindig teljesen nosztalgikus hangulatba kerülök tőlük és egyszerűen csak jó érzés olvasni őket. 

Ott folytatódik a sztori, ahol az első rész véget ért. Morrigan végre elnyerte a jól megérdemelt helyét a Csudálatos Társaságban, de mégse tud felhőtlenül örülni a győzelmének: nem minden olyan tökéletes, mint ahogy várta, mert megannyi problémával kell szembenéznie a suliban. Kezdve azzal a ténnyel, hogy új osztálytársai félelemmel tekintenek rá, mikor megtudják Csudamíves kilétét, továbbá azt a tényt is fel kell dolgoznia, hogy ő az egyetlen, akinek nincsenek érdekes órái, mivel az iskola tart attól, hogy tényleges mágikus képzést kapjon a képességei mellé. Az iskolai megpróbáltatások mellett Mor minden idejét a varázslatos Nevermoor és Jupiter hotelének a felfedezésével tölti, így újabb és újabb izgalmas kalandokba kerül. 


Kifejezetten tetszett, hogy viszonylag reálisan ábrázolta az írónő Mor nehézségeit az iskolában és az utat, amit be kellett járnia, hogy elfogadást nyerjen - önmagától és a Társaságtól is. Rögös út vezet oda, hogy tényleg egy család legyenek a osztálytársaival, de elindultak ezen az úton és én élveztem minden percét. Persze a kedvencem még mindig az őrült város megannyi titkával és szerencsére újabb részletei tárultak fel a szemünk előtt ebben a részben is. Imádom a rengeteg fantáziát, amit az írónő megcsillogtat a város vagy akár a hotel leírása közben, kellemes meglepetéseket tudott okozni ebben a részben is. A kedvenc szereplőm még mindig egyértelműen Jupiter, az excentrikus gyámja Mornak, de a többi újonnan megismert karakterek is érdekesek lesznek a jövőben.

Kifejezetten ajánlom ezt a sorozatot a fiataloknak, mert nagyon fontos értékeket közvetít olvasás közben észrevehetetlenül beleszőve a sztoriba. Nem próbál meg görcsösen tanítani, lazán megteszi ezt a mágikus kalandok közepette. Mindig jó ráakadni ilyen gyerekkönyvekre, ahol nem érzem azt, hogy az író meglehetősen ledegradálja a szellemi képességeit a gyerekeknek.

Egyszerűen csak jó volt olvasni ezt a részt is, feltöltött és megmosolyogtatott, ugyanakkor kapott elég mélységet is, hogy felnőtt fejjel is élvezzem. Meleg szívvel ajánlom minden kicsinek és lélekben örök fiataloknak. 


*************
5/5

Borító: 5/5 
Történet: 5/5
Megvalósítás: 5/5
Karakterek: 4/5
Kedvenc karakterem: Jupiter

Kiadó: Little Brown Books
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 544.o.
Műfaj: MG fantasy
Goodread-es pontszám: 4.55
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás
A képek alapjai a Pinterestről származnak, vagy saját képek.
A sorozat részei megtekinthetőek a Könyvek - Olvasmányok fül alatt. 


További könyves tartalmakért keress fel az >INSTAGRAMON<, vagy a >FACEBOOK< oldalamon. >

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése