In 4.5 pont angol erotikus kortárs önálló realisztikus romantikus Sally Thorne

Sally Thorne - 99 Percent Mine (99%-ban az enyém)Crush (n.): a strong and often short-lived infatuation, particularly for someone beyond your reach…
Darcy Barrett has undertaken a global survey of men. She’s travelled the world, and can categorically say that no one measures up to Tom Valeska, whose only flaw is that Darcy’s twin brother Jamie saw him first and claimed him forever as his best friend. Despite Darcy’s best efforts, Tom’s off limits and loyal to her brother, 99%. That’s the problem with finding her dream man at age eight and peaking in her photography career at age twenty—ever since, she’s had to learn to settle for good enough.
When Darcy and Jamie inherit a tumble-down cottage from their grandmother, they’re left with strict instructions to bring it back to its former glory and sell the property. Darcy plans to be in an aisle seat halfway across the ocean as soon as the renovations start, but before she can cut and run, she finds a familiar face on her porch: house-flipper extraordinaire Tom’s arrived, he’s bearing power tools, and he’s single for the first time in almost a decade.
Suddenly Darcy’s considering sticking around to make sure her twin doesn’t ruin the cottage’s inherent magic with his penchant for grey and chrome. She’s definitely not staying because of her new business partner’s tight t-shirts, or that perfect face that's inspiring her to pick up her camera again. Soon sparks are flying—and it’s not the faulty wiring. It turns out one percent of Tom’s heart might not be enough for Darcy anymore. This time around, she’s switching things up. She’s going to make Tom Valeska 99 percent hers.
***********

Előre le kell szögeznem, hogy teljesen más ez a regény, mint a >Hating Game - Gyűlölök és szeretek< volt anno. És én is teljesen más módon szerettem ezt a regényt. Az cuki, rózsaszínű kis bolyhos nyuszi volt ehhez képest.

Every evil overlord needs a fluffy cat to stroke.

Szó szerint egy nap alatt elolvastam a könyvet és utoljára ilyen nagyon rég esett meg velem, szóval már ezért elismerést érdemel. Ezt elég nehéz elérni nálam mostanában, kifejezetten sokszor kell leülnöm egy könyvhöz, hogy befejezzem, egyszerűen csak nem tudok egy helyben megülni, viszont ez a regény a fotelhez kötött. Úgyhogy szép munka.

A főhősnő nem a szokásos tökéletes szomszédlány, akit megszokhattunk a romantikus regényekben, aki pusztán azért lettek megalkotva, hogy könnyen lehessen vele azonosulni olvasás közben. Én kifejezetten szeretek olyan  jól megalkotott  karakterekről olvasni, akik messzemenőkig nem tökéletesek és meglehetősen sok lelki problémájuk van, mert érdekesek. Nem kell, hogy emberileg szeressem őket, elég ha olyan jól van bemutatva a lelki világuk, hogy lekössön ennek kibogozása. Hogy meglássam miben más az átlagostól, mennyire máshogy gondolkodik vagy látja a világot az adott személy. Hogy megértsem mit miért tesz. És ezt követően már képes vagyok kötődni hozzá. Csak úgy, mint Darcy esetében. Darcy önpusztító életet él, világutazó, mert könnyebb neki menekülni, mint szembenéznie a valósággal. Komoly szívproblémákkal született, de inkább nem vesz róla tudomást, mert vágyik arra, hogy normális legyen. Napról napra éli az életét, nem tervez előre és nem keresi az emberi kapcsolatokat, holott végtelenül magányos. A jelenlegi helyzetének a fő oka pedig nem más, mint a  viszonzatlan szerelem, amit gyerekkori barátja, Tom iránt érez. Akinek nem mellesleg menyasszonya van. Akivel tudja, hogy sohase lehet semmi, mert nem engedheti meg magának, hogy elveszítse örökre. Így úgy dönt, megelégszik csupán 1%-kal is Tomból. Mert az is jobb a semminél. De vajon meddig?


Egyik érdekessége a regénynek a nem megszokott főhőnő mellett, hogy van egy ikertestvére is, ami szintén egy ritkán látott koncepció.  Jamie egy egocentrikus, irányításmániás, végtelenül önző, de pont annyira elbűvölő férfi, aki hozzá van szokva, hogy mindent megkap, amit akar és minden meg lesz neki bocsátva a végén. Nagyon érdekes volt, ahogy bemutatta az írónő az ikrek kapcsolatát, teljesen elfuserált, egyáltalán nem egészséges testvéri kapcsolatról van szó, folyamatosan versenyeznek, és mindent megtesznek a győzelemért, olyanok mint az elkényeztetett gyerekek, de azonnal átjön az is, milyen végtelenül szeretik egymást és nem tudnának a másik nélkül élni. De tényleg rengeteg terük van hova fejlődni. És Tom a tökéletes katalizátor erre, a szomszédba költözött új srác, akit lényegében örökbe fogadtak az ikrek gyerekkorukban. És azóta is azon versenyeznek kié legyen.

Voltak részek, amiket nem igazán értettem benne - pl a tarott kártyát, amivel nem lett semmi kezdve, vagy hogy Darcyt miért is küldte el a nagynénje pontosan, mikor neki látnia kellett a dolgokat, vagy pusztán a tényt, hogy ki is van mondva többször is, hogy Darcy is tisztában van vele, hogy Tom szereti, így nem értettem hol a probléma. De ennek ellenére is - az egész történet élt, lélegzett. Nem éreztem a legtöbb romantikus regényre jellemző "Na ne, ilyen nincs" érzést vagy a szokásos szemforgatást. Egyszerűen eladta nekem a sztorit az írónő. Rég olvastam történetet, ahol ennyi elcseszett karakter vonult volna fel, mégis élveztem minden sorát. Egyedi volt a történet a szereplők miatt, olvasás közben szinte túlcsordult a megannyi érzelem, ami ebbe a regénybe lett passzírozva. Igazi hullámvasút volt ez a sztori és én élveztem minden emelkedőt és zuhanást benne.

Mindenképp ajánlom a romantika és chick-lit rajongóknak, de figyelmeztetlek: ha a megszokottat keresed, csalódni fogsz!

U.i.: És kaptunk egy kis szösszenetet a végén a Hating Gamehez is, amit imádtam olvasni.


*************
4,5/5

Forrás
Borító: 2/5 
Történet: 4/5
Megvalósítás: 4/5
Karakterek: 4,5/5
Kedvenc karakterem: Tom

Kiadó: William Morrow
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 352.o.
Műfaj: kortárs romantikus
Goodread-es pontszám: 3.6
Molyos átlag: - még nincs elég csillagozás
A képek alapjai a Pinterestről származnak, vagy saját képek.További könyves tartalmakért keress fel az >INSTAGRAMON<, vagy a >FACEBOOK< oldalamon. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése